Dobbeltgængeren fra Østberlin

| fredag 08. nov, 2019 10:11 | 0 Kommentarer
- Michael fra DDR stjal danskers pas og flygtede – nu mødes de på DR K
Dobbeltgængeren fra Østberlin DRK

Foto: Svea Pietschmann

DR K viser mandag klokken 20.00 programmet Dobbeltgængeren fra Østberlin. Det er en meget personlig beretning om længsel mod frihed og en fortælling om en flugt, som fletter to menneskeskæbner fra to forskellige verdener sammen.

Som 19-årig lykkedes det Michael Schneider at flygte fra Øst- til Vesttyskland på en ung danskers pas. Gennem sin opvækst i Østberlin har han følt et stadig større ønske om frihed. Frihed til at bestemme over sit eget liv og frihed til at rejse derhen, hvor han vil.

Da en ung dansker rejser til Østberlin for at deltage i en international danseturnering og tjekker ind på det hotel, hvor Michael arbejder, viser der sig en gylden mulighed. Billedet i den unge danskers pas ligner Michael så meget, at han tager en beslutning om at flygte samme nat. Han er helt bevidst om risikoen ved den drastiske beslutning, og han ved, at han muligvis aldrig vil få sin familie at se igen. Alligevel tager han chancen.

Programmet følges op klokken 21.00 på DR K, når kanalen viser den franske dokumentar ’Vilde flugtforsøg over Berlinmuren’.

11 nov 2019 20:00
DRK DR TV

Dobbeltgængeren fra Østberlin DRK DR TV
Dokumentar

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer

for at kommentere
  Abonnér  
Underret om