[responsive_menu_pro]

Den anden prins – Joachim

| onsdag 20. dec, 2017 09:55 | opdateret 20. dec, 2017 kl. 16:27 | 0 Kommentarer
prins joachim tv2 portræt

Foto: Line Nejrup Forchhammer/Nordisk Film og TV/TV 2

Det er en ærlig og åbenhjertig prins, vi møder i Maya Albanas dokumentarprogram ‘Den anden prins – Joachim’, som vises onsdag 27. december klokken 20.00 på TV 2.

Forestillingerne om prins Joachim står i kø. Men er der overhovedet nogen, der ved, hvem mennesket bag fordommene er? I den nye dokumentar møder vi et ærligt og følsomt menneske, der for første giver sit eget svar på det spørgsmål.

Prins Joachim åbner døren til sit liv og giver os lov til at opleve hverdagen som kongelig far til fire i en moderne skilsmissefamilie på helt tæt hold. Felix skal konfirmeres, Nikolai skal have kørekort, og de to mindste børn, Henrik og Athena, skal hentes og bringes. Prins Joachim og prinsesse Marie lever et liv overraskende nede på jorden.

Men med 42 danske protektioner, en stilling i Forsvaret, pligterne overfor Danmark som dronningens søn og offentlighedens konstante interesse, fylder ansvar og pligter meget i det travle liv.

De mørke skygger
Vi møder en prins, der uden omsvøb fortæller om at genfinde troen på kærlighed, men også reflekterer over perioden med mørke skygger efter skilsmissen fra prinsesse Alexandra.

– Jeg var den første i den nære kongefamilie i 100 år, der blev skilt. Glansbilledet blev pludselig krøllet. Det var ikke noget, der var ventet. Det var et brud med en norm, siger prins Joachim.

Forholdet til kronprinsen
Prins Joachim er uddannet landmand og fik Schackenborg Slot som niårig. I forbindelse med sit første bryllup modtog han en folkegave på 13 millioner kroner til istandsættelse af slottet. Men livet som landmand var ikke fremtiden, og i 2014 solgte han slottet til en fond. En beslutning, der mødte stor kritik.

Han kommenterer også rygterne om det påståede dårlige forhold til broderen, kronprins Frederik, som han betragter som sin pseudotvilling.

Instruktør Maya Albana, der fulgte prins Joachim det første halve år af 2017, siger:

– Jeg ved i sagens natur intet om at være kongelig. Men jeg ved noget om at være forælder, barn og at elske nogen. At begå fejl, lære af dem og være i udvikling. At tro, tvivle og at miste troen. Jeg ved, hvor betydningsfuldt det er at blive set som dem, vi er. Og at blive accepteret for netop det. Den erfaring er mit udgangspunkt og metode i alt mit arbejde. Også i dette portræt af prins Joachim.

Portrætprogrammet ’Den anden prins – Joachim’ kan også ses på TV 2 PLAY.

27 dec 20:00
TV 2 TV 2 Play

Den anden prins – Joachim TV 2 TV 2 Play
Dokumentar

Tilføj til din kalender 27-12-2017 20:00:00 Europe/Copenhagen Den anden prins – Joachim

Det er en ærlig og åbenhjertig prins, vi møder i Maya Albanas dokumentarprogram ‘Den anden prins – Joachim’

TV 2 TV 2 Play
Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer

Please Login to comment
  Abonnér  
Giv mig besked