Anne og Anders i Mellemøsten – Oman, Jordan, Israel og Libanon

| fredag 19. jul, 2019 18:22 | opdateret 28. jul, 2019 kl. 10:21 | 0 Kommentarer
Anne og Anders i Mellemøsten DR1 2019

Foto: DR

I fire udsendelser forsøger Anne og Anders at rejse væk fra fronterne og fordommene og ind i nuancerne af et andet Mellemøsten. Første stop på rejsen er Oman alleryderst på den arabiske halvø. Siden forsætter makkerparret turen til Jordan, Israel og Libanon.

Vi er ellers vokset op med Mellemøsten som et blodigt brændpunkt. Men måske har vi glemt, at området er så uendelig meget mere end kaos og konflikter.

Anne og Anders i Mellemøsten – Oman 22/7

Oman overrasker med duftende roser, bitre kaktusser, stærke kvinder og en højt elsket sultan. Anne Hjernøe og Anders Agger rejser rundt i det næsten ukendte Oman og får rusket op i fordommene om livet i det knastørre sultandømme. De smager på Mellemøstens spisekammer og banker på døren til danskere, der har bosat sig i landet.

Anne og Anders i Mellemøsten – Jordan 29/7

Det bliver til en kontrastfyldt rejse gennem Jordan for Anne Hjernøe og Anders Agger der vises 29/7. Rejsen leder dem på ægte ørkeneventyr med Petra, beduiner og kameler. De smager på Mellemøstens spisekammer og banker på døren til danskere, der har bosat sig i landet. Og så rejser de fra storbyen Amman til en kæmpe flygtningelejr, som er hjem for over 80.000 syriske flygtninge.

Anne og Anders i Mellemøsten – Israel 5/8

Anne Hjernøe og Anders Agger lander i Israel i programmet der vises 5. august. Landet hvor der findes en dansk basket spiller, der er lavere end Anders og en midtjysk kvinde, der lever som ortodoks jøde med alt hvad det indebærer af både omskæring og et hav af leveregler. Men det er også i Israel de finder et fristed for homoseksuelle, smagfulde retter, kvindelig militærpligt, antireligiøse og et øjeblik hvor alting pludseligt rimer på panik, når en bilbombe eksploderer midt i den fredsommelige rejse.

Anne og Anders i Mellemøsten – Libanon 12/8

Kærligheden og krigen går hånd i hånd i Libanon, et af verdens mest kontrastfyldte lande. Anne Hjernøe og Anders Agger oplever både Beiruts berusende mylder og Bekaa-dalens ukendte idyl. Hundred år gammel vin bliver fundet frem fra hemmelige grotter, og når solen går ned, fyldes fadene af de mest overdådige retter.

22 jul 2019 20:00
DR1 DR TV

Anne og Anders i Mellemøsten – Oman, Jordan, Israel og Libanon DR1 DR TV
Reportage

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer

for at kommentere
  Abonnér  
Underret om