Nyheder

TV 2 Sport sender direkte fra DM i landevejsløb

TV 2 SportDanmarks hurtigste cykelrytter på landevej skal findes på en af de hårdeste ruter i mange år, og TV 2 SPORT sender direkte fra DM-løbet 28. juni.

Søndag 28. juni skal Danmarks hurtigste cykelrytter på landevej findes, og det bliver ikke nogen walk over at vinde guldet, da ruten er en af de hårdeste i mange år. Start og mål er på Hovedgaden i Rønde lidt nord for Aarhus, og løbet foregår på en rundstrækning på ca. 14 km. Den skal gennemkøres 15 gange og tager bl.a. rytterne igennem Nationalpark Mols Bjerge. Det giver en meget krævende rute, der indeholder 171 højdemeter pr. omgang. Alene strækningen op ad Hovedgaden i Rønde byder på ca. 70 højdemeter. Desuden er ruten på visse strækninger, og især den sidste del meget kurvefyldt, hvilket betyder, at rytterne vanskeligt vil kunne se foranliggende ryttere.

– At få de danske mesterskaber på direkte tv er med til at give dansk cykelsport et kæmpe løft, fortæller formand for Danmarks Cykle Union, Niels Sørensen og uddyber ruten:

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Med ruten, som arrangørerne fra CK Djurs og Syddjurs Kommune har dækket op til, venter et cykelløb, hvor eliten kommer på prøve. Der kommer ikke noget tyndt øl med hjem, det kan vi godt garantere. Med 2500 højdemeter fordelt på 209 kilometer finder vi en værdig dansk mester på søndag.

DM på TV 2 SPORT
TV 2 SPORT er kendetegnet ved at sende en række europæiske endagsklassikere og etapeløb og samtidig generelt fokusere på direkte transmission af danske sportsbegivenheder kommenteret af kanalens eksperter, og chefredaktør for TV 2 SPORT, John Jäger, finder det naturligt, at TV 2 SPORT viser DM-løbet.

– TV 2 har generelt stolte traditioner, når det gælder dækningen af cykelløb og med lanceringen af TV 2 SPORT har vi mulighed for at vise endnu flere løb. Og netop løbet, hvor danmarksmesteren skal findes, er et højdepunkt i den danske cykelsæson, som vi er rigtig glade for at kunne vise for vores seere i samarbejde med DCU, fortæller John Jäger.

Hård rute til hårde ryttere
Det er ikke kun ruten, der er hård på søndag, det er også et særdeles hårdt felt af ryttere, der har meldt sig til start. Blandt navnene, der vil kæmpe om danmarksmestertrøjen, er Matti Breschel, Michael Valgren (regerende mester), Chris Anker Sørensen, Michael Mørkøv, Rasmus Quaade og Jakob Fuglsang.

DM i landevejsløb sendes direkte på TV 2 SPORT søndag 28. juni fra kl. 15.00, og dækkes af Jasper Stadum som reporter og kommenteres af Dennis Ritter og Rolf Sørensen.

I samme kategori

Back to top button