TV 2 News fylder 5 år

| onsdag 30. nov, 2011 14:47 | 0 Kommentarer

Torsdag 1. december har TV 2 NEWS fem års fødselsdag. Og kanalen, der gik i luften i en blitzregn af alvorstunge advarsler om, at Danmark var for lille til en 24 timers nyhedskanal, står nu for en fjerdedel af danskernes nyheder på tv.

Ambitionen var klar, da TV 2 NEWS gik i luften 1. december 2006 – kanalen skulle om fem år være en vigtig del af danskernes hverdag, som de nødigt vil undvære. Nu er de fem år gået, og tallene fortæller med stor tydelighed, at ambitionen er nået.

Seerandelen er steget fra 0,2 til 3,5 procent, det ugentlige antal seere er steget fra 542.000 den første måned til næsten 1,8 millioner i 2011, det daglige antal seere er næsten femdoblet, det samme er seertiden i minutter, og i dag står TV 2 NEWS for 24 procent af danskernes nyhedssening. Så det er på alle måder en tv-succes, der torsdag 1. december fylder fem år.

– Vi ønskede at skabe den største nyskabelse i den danske medieverden i nyere tid. Vi ønskede at vise, at danskerne vil have nyheder, når de selv ønsker det, og med fokus på dækning af aktuelle nyheder, kloge gæster i studiet og markante magasinprogrammer er det lykkes til overmål. Sagt på beskedent jysk er vi ret godt tilfredse, siger TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby.

Tak til Ungdomshuset
På kanalchef Mikkel Hertz’ kontor er det balladen i Ungdomshuset på Jagtvej 69, han sender en tanke, når han kigger tilbage til NEWS’ første tid.

– Balladen omkring Ungdomshuset var NEWS’ ilddåb. Det var der, vi fik det første seerløft og det første realitetstjek, og det var dér, det gik op for os, hvad breaking news i virkeligheden handler om, siger Mikkel Hertz.

Det var også med balladen i Ungdomshuset, at danskerne fik øjnene op for TV 2 NEWS. For seertallene og seerinteressen er kun gået én vej siden. I den første måned havde NEWS ugentligt 542.000 seere, nu er der 1.760.000. Og mens danskerne i den første måned brugte 10 minutter og i 2007 brugte 21 minutter på at se NEWS, bruger de nu 45 minutter.

TV 2 NEWS’ seerrekorder er løbende kommet, og de seneste faldt så sent som i søndags, hvor uvejret over Danmark trak rekordmange seere til skærmen.Læs mere om NEWS-rekorderne i sidste uge her.

Flere nyheder på vej
Men kanalchefen læner sig ikke veltilfredst tilbage – NEWS’ udvikling skal fortsætte. De seneste nyheder fra TV 2 NEWS er et dagligt kulturmagasin og NEWS Skole, som leverer særlige nyhedsprogrammer til alle skoler i Danmark, og Mikkel Hertz har flere nyheder på vej.

– Når den gennemsnitlige seer er inde i 45 minutter, skal vi gøre noget ved variationen i fladen. Derfor skal vi blandt andet give sporten en unik platform på NEWS, vi arbejder med at gøre weekendfladen mere dynamisk, og så skal finansstoffet udvikles.

Kilde: TV 2 presse

Del på:

Gemt under:: Branche-Nyt