Nyheder

Svensk krimi er søndagsfilm på TV 2

hypnotisøeren tv2Da en hel familie bliver fundet myrdet i en forstad til Stockholm, må politiet tage utraditionelle metoder i brug for at opklare forbrydelsen – nemlig hypnose af et hårdt såret vidne.

Det er udgangspunktet for den vellavede og nervepirrende svenske krimi ‘Hypnotisøren’ fra 2012, som får dansk tv-premiere søndag aften på TV 2.

Filmen er instrueret af den svenske Hollywood-instruktør Lasse Hallström (Mit liv som hund, Hva’ så, Gilbert Grape, Æblemostreglementet), og bygger på en meget succesfuld kriminalroman af Lars Kepler, der er pseudonym for forfatterægteparret Alexander og Alexandra Ahndoril.

Henrik Queitsch gav filmen fire stjerner i Ekstra Bladet og skrev: “Hypnotisøren’ er solidt svensk krimihåndværk”, mens Søren Vinterberg skrev i Politiken: “Mikael Persbrandt og Lena Olin leverer stærk udstråling og fornemt skuespil”.

Kriminalkommissær Joona Linna (Tobias Zilliacus) bliver kaldt ud til en skole, hvor en af lærerne er blevet stukket ned og er død. Efter sine undersøgelser på skolen kører han hjem i sin bil, men når ikke særlig langt, inden han via politiradioen bliver kaldt ud til en anden uhyggelig forbrydelse. Lærerens kone og datter er blevet fundet myrdet hjemme i familiens lille hus udenfor Stockholm, mens den 15-årige søn mirakuløst har overlevet med svære kvæstelser.

Søsteren næste offer?
Sønnen, der svæver mellem liv og død, er det eneste vidne til dobbeltmordet på mor og datter, og Joona Linna kan ikke få et gennembrud i sagen, da sønnen er for dårlig til at blive afhørt. Samtidig er Joona bange for, at den ældste datter, der er forsvundet sporløst, er i overhængende fare for at blive morderens næste offer. Joona frygter, at nogen er ude på at udrydde hele familien.

En farlig tur
I desperation tyer Joona til helt usædvanlige og ‘mystiske’ metoder for at opklare forbrydelsen. Han opsøger den skandaleramte læge og hypnotisør Erik Maria Bark (Mikael Persbrandt) for at få ham til at afhøre drengen under hypnose. Selvom Bark er meget imod det og har afgivet et løfte om aldrig at hypnotisere igen, overtaler Linna ham. Nu starter en farlig tur ned i underbevidsthedens dybe mørke. Hvorfor skulle familien slås ihjel? Og vil det lykkes Linna at finde morderen, inden han eller hun slår til igen?

Hypnotisøre vises Søndag 16. november kl. 21.00 på TV 2

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button