TV Streaming premierer

World on Fire

DR1 viser den store BBC-dramaserie World on Fire fra 21. marts. Serien fortæller historien om 2. verdenskrig som oplevet af en række helt almindelige mennesker.

I sommeren 1939 arbejder Harry Chase på den britiske ambassade i Warszawa. Han er forelsket i polske Kasia, men snart står de to unge over for et umuligt valg. Ved den polsk-tyske grænse gør den amerikanske journalist Nancy en gruopvækkende opdagelse. Alt tyder på, at Nazityskland planlægger at invadere Polen. Står verden på tærsklen til en ny krig?

Medvirkende er blandt andet: Helen Hunt, Sean Bean, Lesley Manville.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Sæson 1 består af 7 episoder. Der er bestilt en sæson 2 af serien. Alle afsnit er online på DRTV nu.

World on Fire sæson 2?

En sæson 2 er bekræftet, dog uden en konkret tidshorisont. Forfatteren på serien, skulle have udtænkt en storyline på hele 6 sæsoner for karaktererne i serien. Så der kan altså potentielt gå en del år med denne serie.

Mere om rollerne og skuespillerne i World on Fire på DR1

Nancy Campbell Helen Hunt BBC World on Fire DR1
Fotos: BBC

Nancy Campbell – spilles af Helen Hunt

Den amerikanske journalist Nancy Campbell er afhængig af krig. Hun kan ikke holde sig væk. Det er ikke kun adrenalinet, men krigspuslespillet – hun higer efter.

I Warszawa i 1939 krydser hun grænsen til Tyskland og tilbringer de første 18 måneder af krigen i Berlin som en del af det oversøiske pressekorps. Nancy er drevet af at få disse forbudte historier ud af Berlin – med en enorm personlig risiko.

 

Robina Chase BBC World on Fire DR1Robina Chase – spilles af Lesley Manville

Robina er enlig mor, hvis søn Harry ender på den forkerte side af loven. Efter Harrys far døde under tragiske omstændigheder, blev Robina overladt til at opfostre Harry alene. Hun har gjort det med det eneste formål at gøre ham til en mand med stor social status, men indtil videre viser Harry sig kun at skuffe. Hans kærlighed til to forskellige kvinder – begge i Robinas øjne, meget uegnede – har vidtrækkende konsekvenser, og hendes frustration forværres, da Harry vender tilbage for tidligt fra Polen efter den nazistiske invasion med en polsk flygtning på slæb. Mod alle odds ændrer krigen denne kolde og stramme kvinde.

 

Douglas BBC World on Fire DR1Douglas Bennett – spilles af Sean Bean

Douglas Bennett er pacifist, der blev udsat for sennepsgas i første verdenskrig. Han ser til, mens hans søn og datter drager i krig, på trods af at han er pacifist. Han får et venskab med Robina og den polske flygtning, der bor hos hende.

 

Harry BBC World on Fire DR1Harry Chase spilles af Jonah Hauer-King

Harry Chase er en ung engelskmand med flair for sprog, bedrag og hjertesorg. Harry er en talentfuld oversætter i Warszawa og arbejder for den britiske ambassade. Han bliver fanget i en eksplosiv kærlighedstrekant mellem hans kæreste Lois Bennett og den lokale Warszawa-pige Kasia Tomaszeski. Da krigen bryder ud, må Harry tage et valg hurtigt.

 

Lois BBC World on Fire DR1Lois Bennett –  spilles af Julia Brown

Lois Bennett er fabriksmedarbejder. Hjemme er hun den ensomme pige i en familie af mænd med ansvaret for at passe på sin skrøbelige far og en ærlig bror. Lois er forelsket i Harry, men hun slutter sig senere til ENSA, War’s Entertainment Corps, og tager afsted for at optræde for tropperne i Nordfrankrig.

 

Tom BBC World on Fire DR1Tom Bennett – spilles af Ewan Mitchell

Tom Bennett giver ikke andet end problemer for søsteren Lois og hans far, Douglas. Da politiet finder frem til ham efter hans seneste svindelnummer, undgår Tom kun fængsel ved at sværge at slutte sig til styrkerne, men gør han alt for at slippe udenom.

 

Kasia BBC World on Fire DR1Kasia Tomaszeski – spilles af Zofia Wich?acz

Hvis hun virker bekendt, så var hun med i serien DNA på TV 2.

Kasia starter krigen som servitrice i en af Warszawas mange barer og caféer. Hun er i et lidenskabeligt kærlighedsforhold med den unge engelske oversætter Harry Chase, uvidende om, at han allerede har en pige derhjemme. Hendes far Stefan og bror Grzegorz rejser til Danzig for at forsvare sig mod den forestående tyske invasion, hvilket efterlader Kasia med mor Maria og yngre bror Jan hjemme i byen. Inden for få dage efter krigens begyndelse har Kasias familie hver især været udsat for den grusomme virkelighed af denne brutale konflikt, og Kasia står over for frygtelige valg mellem at beskytte hendes familie og hendes egen sikkerhed og frihed.

 

Grzegorz BBC World on Fire DR1Grzegorz Tomaszeski – spilles af Mateusz Wi?c?awek

Grzegorz Tomaszeski er ikke bygget til kamp. Han er en naiv og kærlig teenager, der gerne vil vise sit værd for sin far. Helt uforberedt på den rædsel, der venter, drager Grzegorz til Danzig med Stefan for at forsvare byen ved krigsudbruddet, kun for at møde en tragedie, før dagen er omme.

 

Webster BBC World on Fire DR1Webster O’Connor spilles af Brian J. Smith

Da vi møder Webster i september 1939, arbejder han i de stadig travle korridorer på det amerikanske hospital i Paris. Først som kirurg på et neutralt hospital og derefter som kirurg på et neutralt hospital under nazi-besættelse. Webster kæmper på alle fronter; for hans egen identitet og frihed, for sin elsker Alberts frihed og for de patienter, der fra maj 1940 er krigsfanger.

 

Albert BBC World on Fire DR1Albert Fallou – spilles af Parker Sawyers

Jazzmusiker Albert Fallou er dybt forelsket i den amerikanske læge Webster O’Connor. Da tyskerne invaderer, bliver Albert bekymret for hans og Websters sikkerhed og for hans egen frihed.

 

Stan BBC World on Fire DR1Stan Raddings – spilles af Blake Harrison

Harrys sergent Stan Raddings har et enormt hjerte, som undertiden er skjult bag et uforvarende taktløst ydre. Han er en soldat, engageret, kyndig og loyal, og da Harry tidligt bliver overvældet af den opgave, der ligger foran ham, træder Stan til for at ham og deres fælles enhed tilbage på rette vej.

 

Henriette BBC World on Fire DR1Henriette Guilbert – spilles af Eugénie Derouand

Henriette er sygeplejerske på det amerikanske hospital i Paris, og er Websters nærmeste allierede der. Hun er en strålende sygeplejerske. Henriette skjuler, udover at være lidt forelsket i Webster, også en vigtigere hemmelighed. Da krig bryder ud, og Paris falder til nazisterne, skjuler Henriette hendes jødiske arv og arbejder sammen med Webster for at smugle franske krigsfanger ud af hospitalet.

World on Fire Trailer - Sean Bean | Lesley Manville | Jonah Hauer-King - BBC Trailers
World on Fire Trailer - Sean Bean | Lesley Manville | Jonah Hauer-King - BBC Trailers
21 mar 2020 00:00
DR1 DR TV

World on Fire DR1 DR TV
Drama Serie

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

Back to top button