TV Streaming premierer

Vilde vidunderlige Danmark

DR1’s ny store natursatsning, Vilde vidunderlige Danmark, viser både store og små dramaer fra dyreriget i Danmark. Om fødsel og død, parring og sult, at jage eller blive jagtet.

Det første ud af fem programmer har premiere søndag den 12. april klokken 20.00 på DR1, og allerede fra klokken 6.00 søndag morgen på DRTV.

Lars Mikkelsen vil som fortællerstemme sætte scenen og guide seerne igennem fortællinger om dyrerigets store og til tider overraskende dramaer, der udspiller sig i vores danske natur. Serien vil gennem fem naturtyper – skov, søer og vandløb, det åbne land, hav og kyst samt levesteder – åbne vores øjne og vise os den fascinerende verden, som er dyrenes verden.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Vi er med i det hjerteskærende øjeblik, hvor gøgeungen skubber sine stedsøskende ud af reden for at få al maden for sig selv. Vi kommer under vandet med gråsælerne og i luften med kongeørnen. Vi møder halsbåndmusen, der på vej ud efter natmad pludselig bliver jagtet af en stor hornugle. Og vi følger en flok ællingers første store spring, når de forlader deres trygge rede på en altan og bogstavelig talt hopper ud i livet – eller døden – fra fjerde sals højde.

Det er DR’s mål med programserie, at danskerne skal udforske, genopdage og blive klogere på Danmarks natur og dyreliv.

Vilde vidunderlige Danmark her er de fem afsnit

Skoven: søndag den 12. april 2020
Det handler om skoven og den fantastiske natur og spændende dyr, der findes her: vi skal blandt andet møde den store hornugle, halsbåndsmusen, den lille skovmyre, hasselmusen, natuglen, ræven, grævlingen, rødrygget tornskade og kongeørnen.

Hav og kyst: søndag den 19. april
Vi dykker ned i havet omkring Danmark og møder gråsæler, edderfugle, stenbidere, marsvin, myreløvelarver, ryler, søstjerner, nøgensnegle, strandskader, vandrefalk, rødnæb, hummer og havtasker.

Det åbne land: søndag den 26. april
Naturen i det åbne landskab: heden, mosen, blomsterengene og de dyrkede marker. Her forventer vi at mødebåde hugorm, mus, markfirben, tårnfalk, rovedderkop, kirkeugle, soldug, ensianblåfugl, stær, vllde heste, krondyr, ravne og harer.

Søer og vandløb: søndag den 3. maj
kan du forvente at opleve ænder, gedder, bævere, guldsmede, strandtudser, gøen og rørsangeren, isfuglen, skarven og lappedykkeren, den lille vandsalamander og vandedderkoppen i vores søer og åer.

Naturen i byen: søndag den 10. maj
I programseriens sidste afsnit tager vi ind til byen og går på jagt efter naturen her. Mon ikke vi møder gråanden, pindsvinet, ræven, havemyren, rotten, kragerne, egernet og knopsvanen.

12 apr 2020 20:00
DR1 DR TV

Vilde vidunderlige Danmark DR1 DR TV

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
16 maj 2022 08:33
DR1

Vilde vidunderlige Danmark – Almindelig rovedderkop DR1

Læs også

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

Back to top button