Streamingnyt

Litvinenko – Viaplay på vej med originalserie med David Tennant

David Tennant spiller rollen som Alexander Litvinenko i Viaplays nye Originalserie ’Litvinenko’. Serien i fire dele handler om den tidligere russiske KGB-tjenestemand, hvis død af poloniumforgiftning udløste en af de mest komplekse og farlige undersøgelser nogensinde. Optagelserne til ’Litvinenko’ er netop nu i gang i London, med forventet premiere på Viaplay næste år.

Litvinenko – Det handler Viaplay serien om

Viaplays dramaserie ’Litvinenko’ handler om, hvordan to politifolk i november 2006 blev kaldt til University College Hospital i London for at tale med en patient indlagt med livstruende skader. Patienten var Alexander Litvinenko, en russisk dissident som hævdede at være blevet forgiftet efter direkte ordre fra Vladimir Putin. Under afhøringen gav Alexander detaljerede oplysninger fra hospitalssengen om de begivenheder, der ledte frem til hans skæbne. Disse oplysninger førte til, at detektiver fandt frem til to russere, der havde forgiftet Litvinenko med Polonium 210, et meget giftigt radioaktivt stof.

Dramaserien fokuserer også på historien om Marina Litvinenko (Margarita Levieva), Alexanders frygtløse, dedikerede enke, der kæmpede utrætteligt for at overtale den britiske regering til at offentliggøre sin mands mordere og erkende, at den russiske stat var indblandet i mordet.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Litvinenko er skrevet af den anerkendte manuskriptforfatter George Kay, der står bag succeser som ’Lupin’ og ’Criminal’.

-I slutningen af 2006 var Alexander Litvinenko et levende vidne til sit eget mord. Han tilbragte sine sidste dage med at betro Londons politi detaljerne om, hvad der var hændt ham. Bemærkelsesværdigt nok tog det et helt årti for politiet og hans enke, Marina Litvinenko, at få disse påstande officielt bekræftet. Deres vedholdenhed, hårde arbejde og tapperhed gør dette til en vigtig historie i vores tid. Det er et privilegium at blive bedt om at skrive om det her, siger George Kay.

’Litvinenko’ produceres med støtte fra nøglepersoner, der har været involveret i den omfattende efterforskning. Blandt andre ses Mark Bonnar (Catastrophe, Quiz) og Neil Maskell (Small Axe, Utopia) i rollerne som politifolkene Clive Timmons og Brent Hyatt.

– At skabe en serie om denne tragiske begivenhed kræver et usædvanlig skarpt team af både talenter og partnere, som vi har lykkedes med at bringe sammen i dette projekt. Vores håb er, at ’Litvinenko’ vil nå ud til et bredt publikum og skabe en øget forståelse for denne sag og de dybe konsekvenser, der stadig eksisterer i dag, mere end 15 år efter begivenhederne, siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Conent Officer hos NENT Group.

Viaplay Originalen er instrueret af Jim Field Smith (Criminal, Truth Seekers) og executivt produceret af Patrick Spence (Adult Material, Marvelous) for ITV Studios med Josephine Zapata Genetay for NENT Group, Lucy Bedford for Tiger Aspect Productions (Viewpoint, The Good Karma Hospital), George Kay, Jim Field Smith og David Tennant. Medproducere er Richard Kerbai for Livedrop Media (Hunting the KGB Killers, Unmasking Jihadi, John: Anatomy of a Terrorist) og Chris May. International distributør er ITV Studios.

Kilde: Viaplay presse
Back to top button