TV-NytTV Streaming premierer

Fællesdans

- Efter fællessang er det nu blevet tid til dans på DR1

Hvilken landsdel danser mest? Det finder DR svaret på, når Sofie Østergaard og Joakim Ingversen fra den 3. juni sætter gang i danserytmerne, og sammen med koreograf Tore Peters-Munch klæder seerne på til at deltage i ’Fællesdans’ på DR1 12. juni. P3 dedikerer hele uge 23 til dans, mens børnene danser med Ramasjang.

Streetdance, charleston, twist, afrikansk dans, Elvis-dans eller gangnam style. Glæden ved at danse går langt tilbage i historien – ikke mindst på grund af dansens evne til at styrke fællesskabet.

Som en del af årets store tværgående satsning ’Sammen i bevægelse’ sætter DR i juni fokus på kroppens bevægelsesmuligheder gennem dans – i håbet om, at flere får lyst til at bevæge sig. Appen ’DR Dans’ kan downloades fra i dag, og konkurrencen om hvilken landsdel, der tager flest dansetrin er hermed skudt i gang.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Finaleshow fra seks byer

I to optaktsprogrammer – 3. og 10. juni på DR1 – vil værterne, Sofie Østergaard og Joakim Ingversen kridte danseskoene og sammen med seerne lære koreografien til ’Fællesdansen’, som hele Danmark kan danse sammen i finaleshowet 12. juni på DR1 – lige efter EM-landskampen mellem Danmark og Finland.

Finalen i dans sendes fra seks steder i Danmark, hvor værterne Jannik Schow står klar i Slagelse, Anna Lin i Svendborg, Ulla Essendrop i Aalborg, Kathrine Abrahamsen i Herning, Silja Okking i Hillerød, mens Sofie Østergaard og Joakim Ingversen styrer slagets gang fra DR Byen. På alle lokationer kigger gæster forbi fra nær og fjern, og byder ind med danse moves og personlige fortællinger.

Fra Harlem til Amager

I optaktsprogrammerne og i finaleshowet møder seerne passionerede dansere med forskellige baggrunde. Seerne bliver blandt andet introduceret til nogle af filmhistoriens mest ikoniske danse, historien om breakdancens rejse fra Harlem til Amager og nogle af nutidens dansefænomener. Desuden er der underholdning med standarddansere, discodansere, tangodansere, dancehalldansere, flamencodansere og mange flere.

Dansetema – sådan sender DR

Fra 31. maj: ’Dans med Ramasjang’ – Børnene kan sende deres dansevideo ind til Ramasjang

3. juni klokken 20.30 på DR1: Dans, dans, dans – Første optaktsprogram til Fællesdans

10. juni klokken 20.30 på DR1: Dans, dans, dans – Andet optaktsprogram til Fællesdans

12. juni klokken 20.45 på DR1 – Live-finaleshow – Fællesdans

7.-12. juni: P3 danser sin glæde ud

Uge 21-25 på P2 – lørdage 15.03-16.00 : ’Alban – stjernedanseren’, serie i fem afsnit om Alban Lendorf

DR1 DR TV

Fællesdans DR1 DR TV
Underholdning

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: DR presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

Back to top button