Bäckström

Hvis Gunvald fra Beck kan være hård i kanten, så vent til du møder Bäckström i C Mores nye krimiserie, som får premiere den 23. marts. Bäckström er fuldstændig utålelig som ven og kollega, men også en komisk karakter der er taget ud af Leif GW Perssons populære krimiromaner.

BÄCKSTRÖM består af seks afsnit. De to første afsnit får premiere på C More Reklame-link den 23. marts – herefter får du et nyt afsnit hver mandag.

Prøv C More 14 dage gratis - klik her Reklame-link
Den mange gange prisbelønnede skuespiller Kjell Bergqvist (Springflod) spiller titelrollen som den raffinerede kriminalkommissær Evert Bäckström i C Mores nye originalserie.

Bäckström er på seks episoder, og er baseret på Leif GW Perssons to anmelderroste Bäckström-bøger ”Kan man dø to gange?” og ”Den der dræber dragen”. Serien kredser om den landskendte efterforsker Evert Bäckström, som kan bryste sig af at have løst 99% af alle kriminalsager, han har efterforsket. Men da et kranie med et skudhul findes på en ubeboet ø i skärgården, står Evert Bäckstöm over for sin hidtil sværeste krimigåde.

Skuespilleren Kjell Bergqvist beskriver Bäckström som en korrupt, fuldstændig skrupelløs herre, som ”skider fuldstændigt på, hvad andre mener om ham” – inklusive chefer.

– Han er fuldstændig utålelig som ven og kollega. Han er lad og hvis han kan, så stikker han af fra arbejdet for i arbejdstiden at liste ned på pubben og smæske sig i mad og drikke, siger Kjell Bergqvist og fortsætter:

– Bäckström er snu, ukrænkelig og afgørende for menneskeligheden, synes han om sig selv. Ganske enkelt en utrolig selvopfattelse. Det bliver fantastisk underholdende at få lov til at give Bäckström liv på skærmen, slutter Kjell Bergqvist.

Forfatteren Leif GW Persson har mødt Kjell Bergqvist inden indspilningen af serien og ser frem til hans portrættering af den meget direkte kommissær, som GW har skabt i sine romaner.

– Kjell er et godt valg til at spille Evert Bäckström. Bäckström er jo en speciel karakter og jeg tror, at Kjell har evnen til at portrættere ham på en meget troværdig måde. Det bliver spændende at se, hvordan Bäckström bliver modtaget, siger Leif GW Persson.

Politiken skrev om Leif GW Persson: Hvis du en gang imellem synes, at der er mere klorin end kriminalitet i den svenske krimi, mere afbleget og blond bekymring end spontan begejstring, livsglæde og smaskende livsappetit, så er Persson den absolutte undtagelse i denne svenske krimigrammatik… Ustyrlig morsom og elegant morderisk i sit ætsende og noget misantropiske signalement af folk og røvere i det svenske folkehjem.

Den dansk-amerikanske-koreanske skuespiller Sandra Yi Sencindiver, der tidligere har medvirket i serier som Broen og Bedrag, spiller den gådefulde Jaidee Johnson.

Om endnu en stor satsning i krimigenren på C More, siger produktionschef Ulf Synnerholm:

– Med Backström tager vi flere nye skridt i C Mores krimigenre – altid med bred appel og høj produktionsværdi. Kjell Bergqvist er som skabt til titelrollen og vi glæder os til at opleve Bäckström ”charmere” sig ind hos vores kunder.

C MORE | Bäckström
C MORE | Bäckström
23 mar 2020 00:00
C More Play

Bäckström C More
Drama Serie

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button