TV-Nyt

2 Døgn: Frit land

- Optagelserne i gang til Xee miniserien der foregår tre år før sæson 1

De første optagelser til Xee’s forløber ’2 Døgn: Frit land’ er netop skudt i gang. Serien tager sit udspring tre år før handlingen i sæson 1 og foregår i samme mikrounivers af kriminalitet og vold på den københavnske Vestegn. Hos Xee glæder man sig til at præsentere seerne for den nye sæson.

2 Døgn: Frit land består af 4 afsnit af ca. 20 min. varighed og forventes at få premiere på Xee i starten af 2022.

”Vores seere har været rigtig glade for sæson 1, og derfor ser vi frem til at præsentere dem for endnu en sæson i form af en forløber. Den foregår i samme miljø, men består af et delvist nyt cast og en ny fortælling, som er med til at give seerne en større og mere nuanceret forståelse for nogle af de karakterer, vi møder i seriens første sæson,” fortæller Linda Etgar, chef for lokale produktioner hos Xee.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Mens man i første sæson følger de to fætre Otto og Christians hæsblæsende to døgn i en flugt på livet, følger man i ’2 Døgn: Frit land’ fortællingen om karakteren Nicki Nørrebro (Sebastian Bull) og hans rejse mod at rykke op i hierarkiet i den lokale bande. Hermed ønsker instruktør Nicolai Achton og manuskriptforfatter Oscar Giese at skildre det kriminelle miljø indefra og nuancere et ofte ensidigt billede af livet som kriminel.

”Mediernes udlægning af kriminelle er ofte en meget endimensionel fortælling. I historien om Nicki Nørrebro forsøger vi at fortælle om de nuancer, der kan ligge til grund for valget om et liv som kriminel. Nicki er interessant at følge, fordi han, som alle andre i livet, søger efter sin identitet og har et brændende ønske om at blive elsket. Blandt andet derfor søger han ind i det fællesskab, der findes i den lokale bande,” fortæller Nicolai Achton og Oscar Giese fortsætter:

”Ingen mennesker er født onde, men forkvaklede idealer om ”det gode liv” og hårde kår fra barnsben kan forme og ændre et menneske. Vi håber, at serien på autentisk og kompromisløs vis kan være med til at nuancere en verden som alle har hørt om, men som de færreste kender til.”

Mere om handlingen i 2 Døgn: Frit land

’2 Døgn: Frit land’ foregår tre år før seriens første sæson. Vi møder Nicki, en low-life kriminel, som skrubber toiletter for den lokale bande og stammer sig gennem tilværelsen. Han er nederst i hierarkiet, men drømmer om at rykke op og en dag blive indlemmet som en del af familien.

Alting ændrer sig pludseligt, da Markus “MH” bliver løsladt fra fængslet. Han er en charmerende og kynisk fyr – alt det, som Nicki drømmer om at blive. De to former en umage alliance, og før Nicki ved af det, står han med en unik mulighed for at stige i graderne, og opnå alt det, han har drømt om.

Det nye bekendtskab viser sig dog at være noget andet end det først så ud til, og Nicki står pludselig midt i en konflikt, der risikerer at ødelægge ham. Det gør det ikke nemmere, at Xenia, hans store kærlighed, midt i al kaosset er begyndt at vise interesse for ham. For er der plads til kærlighed, hvis man drømmer om at blive gangster? Nicki må jonglere mellem familie, kærlighed og loyalitet, og står til sidst i et dilemma, der kan koste ham alt.

Musik- og serieunivers smelter sammen i nyfortolkning af ’Frit land’
Carl Emil Petersen, tidligere forsanger i det danske band Ulige Numre, har sammen med producer Anders Trentemøller lavet en genindspilning af nummeret ’Frit land’ til serien. Det er der en helt særlig grund til ifølge Oscar Giese, som ved en tilfældighed hørte nummeret i radioen, da han en formiddag sad og skrev på manuskriptet til serien.

”Det var som om, at den poesi sangen indeholdt, var den samme, som jeg prøvede at få ind i manuskriptet. Der er en utrolig kraftfuld kontrast mellem sangens og seriens udtryk; sangen er skrøbelig, sanselig og inderlig – serien er kynisk, hård og brutal,” fortæller han og fortsætter:

”Sangen fortæller om danskere, om egoisme, frihed og kærlighed. Men også om konsekvenser og sorg. Det samme gør ’2 Døgn: Frit land’, og derfor var samarbejdet nærmest skabt til at ske. Genindspilningen mellem Carl Emil Petersen og Anders Trentemøller har samme nerve som originalen, men bærer en dyster undertone af noget forfærdeligt, der ulmer under overfladen, hvilket understøtter og styrker fortællingen i serien.”

Der bliver i forbindelse med optagelserne produceret en musikvideo til nummeret. Begge dele bliver tilgængelige op til premieren.

  • ’2 Døgn: Frit land’ er en prequel til actionserien ’2 Døgn’, som havde premiere på Xee den 22. februar i år
  • Serien består af 4 afsnit af ca. 20 min. varighed og forventes at få premiere på Xee i starten af 2022
  • Medvirkende: Sebastian Bull (Nicki), Gustav Giese (Markus), Niklas Herskind (Lund), Morten Poulsen (Jos), Christopher Læssø (Simon), Alba August (Xenia), Camilla Lau (Miriam), Stefan Pagels (Kevin), Morten Deleuran (Jacob)
  • Efter idé af: Oscar Giese og Nicolai Achton
  • Hovedforfatter: Oscar Giese
  • Instruktør: Nicolai Achton
  • Produceret af Drive Studios med producer Anders N. Berg ved roret
  • Executive producers: Maj-Britt Landin (Drive Studios) og Linda Etgar (Xee)
HBO Max til 39,50 / måned - 50% Rabat for altid - Bestil her (reklame-link)
Tilbuddet gælder til 30/11 for nye kunder. 50 % af normal månedspris intro tilbud.
Back to top button