Pol Pot – Rejsen til The Killing Fields

feature viasatHvad former en diktator? Hvilke omstændigheder, overbevisninger eller karaktertræk gør, at ét menneske er i stand til at udrydde næsten to millioner af sit eget folk?

Spørgsmål der ikke lige umiddelbart lader sig besvare. Men med dokumentarfilmen ”Pol Pot – Rejsen til The killing Fields” kommer vi svar nærmere. En dybdegående og uhyggelig skildring om Pol Pot og hans ubegribelige gerninger mod sit eget folk.

Filmen går tæt på de historiske begivenheder, der var med til at danne grundlaget for Pol Pot og hans regimes fremkomst i Cambodja. Med autentiske optagelser og interviews med flere af de involverede fremtrædende skikkelser under regimet fortælles historien om en af de mest frygtindgydende diktatorer i verdenshistorien.

Trods Pol Pot kun var ved magten i ganske få år, så nåede han og hans brutale styre, De Røde Khmerer, at udrydde nærved en tredjedel af landets befolkning. En befolkning, der levede i evig frygt for at blive udpeget som fjende af regimet – og med god grund, idet selv de mest betroede og loyale kæmpere for Pol Pot blev sendt i døden uden nåde.

Stærk dokumentarisk skildring om en mand og hans gerninger. I dokumentarfilmen indgår desuden også klip fra et af de sjældne interviews, som Pol Pot gav til en journalist tilbage i 1997. Uddrag fra Pol Pots stærkt agitatoriske taler kan også opleves i filmen.

BBC- produceret dokumentarfilm ”Pol Pot – The Killing Fields”.
                  

Premiere torsdag den 10. juni kl. 21.00 på Viasat History

I samme kategori

Back to top button