Operation X er tilbage på TV 2

| tirsdag 20. aug, 2013 16:31 | opdateret 06. okt, 2013 kl. 10:28
Operation X

Foto: Peter Mühlhausen / TV 2

Torsdag 22. august har TV 2 sæsonpremiere på “Operation X”, som i fredags vandt den flotte seerpris på årets tv-festival.

Sæsonpremieren handler om, at du kan blive millionær på få år. Alt, hvad du skal gøre, er at bruge dit netværk og hverve familie, venner og kolleger til også at blive en del af en fantastisk forretning.

Sådan lokker firmaer i branchen for såkaldte Multi Level Marteting-firmaer, som Morten Spiegehauer undersøger. Men “Operation X” kan afsløre, hvordan de gyldne løfter langt fra altid holder vand, og hvordan firmaerne bevæger sig på kanten af loven.

“Operation X”s journalister går undercover i to af de nyeste Multi Level Marketing-firmaer på markedet for at finde ud af, om de sælger reelle produkter, eller om der i virkeligheden er tale om forklædte pyramidespil. Pyramidespil har nemlig været forbudt i Danmark siden 2000.

Et pyramidespil er kendetegnet ved, at deltagerne betaler indskud i firmaet, at deltagerne stilles en økonomisk vinding i udsigt, og at indtjeningen i firmaet hovedsagligt stammer fra nye deltagere, der bliver hvervet ind i firmaet og ikke fra salg af produkter.

Kan kurere kræft
Det amerikanske firma Kyäni sælger kosttilskud i form af fiskeoliepiller og juice lavet af vilde Alaska-blåbær. Disse kosttilskud kan ifølge Kyänis distributører kurere en lang række sygdomme som kræft, diabetes og allergi.

Som ny distributør får man at vide, at det er den slags informationer, man skal fortælle videre, når man skal ud og hverve nye medlemmer til Kyäni.

Samtidig bliver “Operation X”s journalist oplært i, at hun ikke skal sælge produkterne men i stedet udelukkende fokusere på at få venner og familie til at investere i firmaet, for det er sådan, hun kan tjene millioner af kroner.

Guldkortet
Det østrigske firma Lyoness præsenterer sig som verdens største indkøbsforening, hvor medlemmer kan få rabat i udvalgte butikker. Og medlemskabet er oven i købet gratis.

Men da “Operation X”s journalist henvender sig som interesseret kunde hos Lyoness, dukker der en helt anden forretningsmulighed op. For det med indkøbsforeningen fungerer ikke i Danmark endnu. “Operation X”s journalist skal derfor hellere betale 18.750 kroner for et særligt guldkort.

Med det kort i hånden kan han til gengæld tjene op til 180.000 danske kroner om måneden. Det eneste, han skal gøre, er, at få venner og familie til også at investere samme beløb i Lyoness.

Morten Spiegelhauer konfronterer topdistributører og direktører i de to firmaer for at få svar på, hvad de mener, det er, der adskiller deres store internationale firmaer fra ulovlige pyramidespil.

 

Kilde: TV 2

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer (11)

 1. Helle Holm Hansen siger:

  Kommentar vedr. opslag om Kyani. RETTELSE Man skal ikke investere i firmaet som der står beskrevet. Man kan købe en produkt pakke, og derved opnå rabat, en pakke som man i øvrigt har 12 måneders fortrydelses frist på, som man til hver en tid kan returnerer, og få sine penge igen. Det samme kan Du som kunde, hvis produkterne ikke lever optil dine forventninger efter 30 dage, kan du returnerer dem og få dine penge igen. Det er synd i sammenligner Kyäni med et Pyramidespil, når det drejer sig om Direkte salg. Mange positive hilsner Helle.

  • Per M siger:

   Du arbejder måske for Kyäni, som Morten Spiegehauer mistænker for at være et fusker firma, siden du forsøger på at forsvare firmaet.

   • oziger siger:

    Ingen grund til forsvar, Kyanis produkter er rigtig gode, har selv brugt dem i 12mdr, og har tænkt mig at blive ved.

    Desuden forsøgte man i 1994 at sværte MlM og Direkte salg til, lykkes heller ikke dengang og det gør det heller ikke dennegang. Griner.

    PS: Hos Kyani kan du købe som kunde eller blive Distributør, alt efter smag, ingen tvang det er helt op til den enkelte.

    Venligst. Ole Ziger.

   • oziger siger:

    Ole Ziger

    Network Marketing er utrolig fascinerende for mig. Alle de forskellige mennesker, personligheder og produkter. Det hele er så interessant. Politik, rygter, realiteter, billeder, opfattelser, forudsigelser, og muligheder. Masser af p i aften.

   • oziger siger:

    Svar til Per M

    Husk lige ingen andre steder kan du starte din helt egen butik lille/stor helt op til dig selv, gider du bestille noget, eller holde lukket er helt op til dig selv. Hvad er så prisen på en sådan butik, ingen ting. Smiler stort.

   • oziger siger:

    Citat fra Operation X
    Samtidig bliver “Operation X”s journalist oplært i, at hun ikke skal sælge produkterne men i stedet udelukkende fokusere på at få venner og familie til at investere i firmaet, for det er sådan, hun kan tjene millioner af kroner.
    Citat slut.

    Tror jeg ikke nogen har sagt til hende, det er det sædvanlige sludder fra Operation X side, ved ikke hvorfor man har det så svært med at fortælle sandheden,sælger nok ikke. go dag til dig.

 2. Helle Holm Hansen siger:

  Hej Per. Ja det kan Du tro, og jeg er rigtig stolt af Kyani og min forretning. Jeg har arbejdet med det i 3 år, og kender mange der er glade for produkterne. Man kan jo sagtens have en lille forretning og kørende men nogle få kunder. Det er jo også hvad Direkte salg drejer sig om. Det er ikke alle der har de samme drømme og mål vel. Der er intet fusk ved Kyani’s produkter. Jeg forsvarer ikke noget, men der er altid 2 sider af en sag, og Morten har det med kun og fremhæve det negative, frem for at se på det positive. Smiler men sådan er vi jo så forskellige, der skal være plads til alles meninger og holdninger.

 3. Anonym siger:

  kyani’s produkter er fantastiske, jeg har selv taget dem i over 3 år og har kun positive erfaringer og med hensyn til forretningen er det dig selv der bestemmer hvad du vil lægge i det og om du vil have en indtjening, så man får kun af hvad du selv bidrager med og hvis du kun vil bruge produkterne er det helt i orden med kyani. så pyramidespil det er det ikke, men direkte salg. så jeg er helt enig med helle’s kommentar.

 4. Helle Holm Hansen siger:

  Citat fra Operation X
  Samtidig bliver “Operation X”s journalist oplært i, at hun ikke skal sælge produkterne men i stedet udelukkende fokusere på at få venner og familie til at investere i firmaet, for det er sådan, hun kan tjene millioner af kroner.
  Citat slut.

  Tror jeg ikke nogen har sagt til hende, det er det sædvanlige sludder fra Operation X side, ved ikke hvorfor man har det så svært med at fortælle sandheden,sælger nok ikke. go dag til dig.

  Svar til Ole. Desværre er det jo sådan med Pressen at de klipper i de man siger, så det kan meget vel komme til at fremstå på den måde.. Men som der oftes siges til personer det spør indtil arbejdet.. Så kan man både arbejde med det som forhandler, og team leder. Som team leder har man måske ikke mange personlige kunder, men coacher sit team og hjælper dem til at forhandle produktet. Så selvfølgelig forhandles der produkter, idet der ligesom ingen indtjening er hvis der ingen omsætning er.. Man bare vent, de skal nok få det til at fremstå anderledes på tv. Det er de gode til.. Manipulation

 5. Ronson siger:

  Hold fast hvor er det sjov (og sørgelig) læsning med alle dem der pludselig skal forsvare sådan noget fusk som Kyäni og Lyoness. Tænk sig at så mange penge spildes på den slags. Det er sikkert de samme mennesker der er sure over at regering og kommune og whatnot bruger penge på alverdens ligegyldigheder.

  Det blev jo ret tydeligt dokumenteret i programmet hvordan forretninger foregår i de to pyramideforetagender. Der var ikke halve sætninger og hurtige klip. Faktisk lader programmet en tilbage med en ide om alt det der desværre måtte klippes fra for ikke at overskride tiden.