Omfattende DR besparelser vil få store konsekvenser

| torsdag 11. jan, 2018 10:17 | 2 Kommentarer
Maria Rørbye Rønn DR

Maria Rørbye Rønn DR Foto: Bjarne Bergius Hermansen

DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn har på DR.dk skrevet en klumme om konsekvenserne ved store besparelser på DR’s budgetter.

Hun kalder debatten om DRs størrelse og DRs økonomiske dispositioner for både relevant og legitimt, men hun fremhæver at det afgørende må være, hvilken rolle DR skal spille i det danske mediebillede og for det danske samfund, og især hvad besparelserne konkret kommer til at betyde for de cirka 95 procent af alle danskere, der hver uge bruger ét eller flere af DRs tilbud.

Der foreslås fra mange sider meget store besparelser af DRs budget. 25 procents besparelser er blevt nævnt, og det svarer til cirka 920 millioner kroner.

I en virkelighed, hvor cirka 1 milliard kroner af DRs budget er låst i udgifter, der ikke bare trylles væk – for eksempel til DR Byen, store teknologiske anlæg, længerevarende kontrakter m.v. – vil en besparelse på 920 millioner kroner i sagens natur ramme programmerne i DR meget hårdt. Og betyde, at der alt andet lige samlet set vil blive produceret langt mindre dansk indhold.

Der vil skulle lukkes rigtig mange programmer og kanaler for at spare eksempelvis 920 millioner kroner. Mange flere, end nogen har haft fokus på i debatten. Det kan man naturligvis beslutte, men jeg efterlyser en mere åben og saglig debat om konsekvenserne, før beslutningerne træffes, lyder det fra Maria Rørbye Rønn.

Du kan læse hele Maria Rørbye Rønns klumme her

Kilde: DR
Del på:

Tags:

Gemt under:: Branche-Nyt

Kommentarer (2)

  1. C. Johansen siger:

    Det er den samme sang, der bliver sunget af DR’s ledelse, hver gang en licensnedsættelse truer. Så bliver der (endnu) mindre danskproduceret indhold! Man får nærmest indtryk af, at selv om man ville beslutte at nedlægge DR helt, så ville der stadig skulle betales licens. DR kan nemlig hverken nedlægges eller begrænses.
    Men det er ikke noget nyt. Hvis man kan huske 40 år tilbage til Matador-tiden, var der også dengang truende overvejelser om licensnedsættelse, og hver gang lød det jamrende fra DR, at så kunne man jo ikke længere lave Matador. For Matador var selvfølgelig det første, der så ville blive sparet væk i en tid, hvor der ellers var rigeligt med finske tv-spil og polske tegnefilm.

  2. mich siger:

    Tja, Radioaviserne er blevet kortere og kortere næsten ved hver nedskæring og DR2 nyheder er blevet beskoret, så morgennyhederne er fjernet og de sene aften nyheder. Så noget bliver der skåret væk.

Skriv et svar