Streamingnyt

Netflix på vej med sci-fi fra prisvindende islandske instruktør

Netflix har annonceret Katla – en serie af den prisvindende islandske instruktør Baltasar Kormákur. Det smukke islandske landskab kommer til at danne rammen for Netflix Original-seriens otte afsnit, og produktionen er sat til at starte i 2020.

Et år efter den isdækkede vulkan Katla går i udbrud, bliver freden på dramatisk vis afbrudt i den lille by Vik. Alt imens området bliver evakueret, begynder isen nær vulkanen at smelte, og de få tilbageblevne arbejder sammen om at hjælpe hinanden. Men der begynder at foregå hændelser af apokalyptisk karakter, da nedfrosne elementer fra fortiden begynder at komme frem fra den smeltende is. Det leder til konsekvenser, som ingen havde kunnet forudsige.

– Det er en spændende udfordring at indlede denne rejse på Katla sammen med Netflix, og vi er beærede over at være det første islandske produktionshold, der producerer en serie for Netflix. Katla er et unikt og ambitiøst sci-fi-projekt, som gennem de sidste par år er blevet udviklet i samarbejde med mit selskab, RVK Studios. Vi er meget begejstrede for, at Netflix nu har fået øjnene op for projektet, siger Baltasar Kormákur

Tesha Crawford, Director Netflix Originals Northern Europe siger:

– Island har dannet ramme om mange film og serier gennem årene. Vi er begejstrede for at kunne lade de storslåede omgivelser indgå i historien, der på så mange måder fanger de islandske temaer. At arbejde sammen med et så anerkendt talent som Baltasar Kormákur gør projektet helt perfekt for os. Vi kan ikke vente med at se historien blive bragt til live og dele den med vores seere verden over.

Ud over Baltasar Kormákur, er forfatteren Sigurjón Kjartansson også med på holdet bag skabelsen af Katla. Seriens i alt otte afsnit er skrevet af Sigurjón Kjartansson, Lilja Sigurðardóttir samt Davíð Már Stefánsson og vil blive produceret af RVK Studios.

Katla bliver tilgængelig på Netflix i hele verden. Premieredatoen er endnu ikke offentliggjort.

Kilde: Netflix presse

I samme kategori

Back to top button