Kidnappet – Historien om Alan Johnston

allan johnson viasatDen erfarne journalist fra BBC, Alan Johnston, gennemlevede i 2007 sit livs mareridt, da han blev kidnappet af en fanatisk Jihad-gruppe. I over tre måneder blev han holdt i fangenskab uvis om sin skæbne.

BBC-dokumentaren ”Kidnappet – Historien om Alan Johnston” fortæller den usædvanlige historie om Johnston, der den 4. juli i 2007 blev kidnappet af gruppen ”Army of Islam”. Johnston var bekendt med farerne i sit job og vant til at tage sine forholdsregler. I over 16 år havde han været udsendt journalist til alverdens brændpunkter. Efter tre år i det krigshærgede Gaza stod han nu over for at skulle returnere til England, billetten var købt, men der blev sat en brat stopper for Johnstons retur til England den skæbnesvangre dag tilbage i 2007.

I dokumentarfilmen fortæller Johnston om sit fangenskab og hvordan uvisheden om hans videre skæbne påvirkede ham mentalt. Om end Johnston ikke var udsat for fysisk mishandling, var den psykiske belastning som gidsel noget af en udfordring for den erfarne journalist. Fast besluttet på ikke at bryde sammen, men derimod forsøge at bevare roen og kontrollen, lykkedes det for Johnston at udstå fangenskabet i de 114 lange dage, han blev holdt som gidsel.  

Undervejs blev der forhandlet intenst på at få Johnston frigivet. I filmen får vi et helt særligt indblik i det arbejde gidselforhandlerne lagde for dagen for at få frigivet Johnston. Udover kollegaer og familie støttede mange mennesker jorden rundt den kampagne, der blev igangsat på vegne af Johnstons frihed.

Dokumentarfilmen giver et unikt indblik i en ellers lukket verden. Vi hører gidselforhandlere fortælle om de nervepirrende forhold de arbejdede under, uvisse om, hvad den fanatiske gruppes næste træk ville være. Lykkeligvis ender gidseltagningen godt med frigivelsen af Johnston den 4. juli 2007. I anledning af årsdagen sender Viasat Explorer denne indsigtsfulde og bevægende dokumentarfilm produceret af BBC.

Premiere søndag den 4. juli kl. 21.00 på Viasat Explorer

I samme kategori

Back to top button