Nyheder

Kåre Quist og Stéphanie Surrugue værter for Kronprinsparrets Priser

Kaare Quist Stephanie Surrugue
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Kåre Quist og Stéphanie Surrugue er værter, når H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen skal uddele deres priser på Kulturvæftet i Helsingør 3. oktober.

Kronprinsparret vil i løbet af aftenen uddele fire priser. Kronprinsparrets Sociale Pris til en organisation, der har gjort en markant forskel på det sociale område, og Kronprinsparrets Kulturpris til en ekstraordinær præstation med internationalt format inden for kunst og kultur. Og ikke mindst Kronprinsparrets Stjernedryspriser, som gives til to unge kunstneriske talenter.

“Kronprinsparrets priser hylder både talentet, kulturen og det sociale arbejde. Det er vigtige områder, og derfor bliver det en særlig oplevelse at være vært denne aften,” siger Stéphanie Surrugue.

Kronprinsparrets Priser har et særligt fokus på talentudviklingen i det danske kulturliv, og derfor er mange af de optrædende musikere nye, talentfulde solister og bands.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Det betyder landsdækkende tv-debut til bandet Velvet Volume og til bandet Katinka, der var blandt vinderne af P3 og P6 BEATs Karrierekanonen tidligere i år.

Der vil også være mere etablerede navne blandt de optrædende. Både Isam B og The Raveonettes kommer og optræder, og selvfølgelig er der også en overraskelse eller to.

“Jeg glæder mig til at være vært sammen med Stéphanie på den store aften, hvor der både bliver tid til underholdning og til at hylde prismodtagerne”, siger Kåre Quist.

Rød løber på dr.dk
Optakten til showet sendes live på dr.dk allerede fra klokken 19.00 hvor den røde løber rulles ud. Her kan seerne både møde modtagerne af Kronprinsparrets Stjernedryspriser, nogle af aftenens gæster og komme med backstage og møde værterne.

Formålet
Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med prisuddelingen er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde. Blandt de tidligere modtagere af Kronprinsparrets Kulturpris kan nævnes Olafur Eliasson og holdet bag Borgen og Forbrydelsen, mens Kronprinsparrets Sociale Pris tidligere er gået til blandt andre Natteravnene og Ungdommens Røde Kors. Mø og Oh Land er blandt de tidligere modtagere af Kronprinsparrets Stjernedryspriser.

Sidste år gik Kronprinsparrets Sociale Pris til TUBA (Terapi og rådgivning for Unge som er Børn af Alkoholmisbrugere), Kronprinsparrets Kulturpris gik til designer Cecilie Manz, mens Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gik til fotografen Lærke Posselt og skuepiller Johanne Louise Schmidt.

Kronprinsparrets Priser holdes lørdag den 3. oktober 2015 på Kulturværftet i Helsingør og sendes direkte på DR1 klokken 20.00.

I samme kategori

Back to top button