Hvornår har de danske tv-serier premiere? – Se vores oversigt

| onsdag 03. okt, 2018 08:50 | opdateret 15. jan, 2019 kl. 15:31 | 0 Kommentarer

Er du til danske serier, så er flere nye på vej her i oktober. DIGITALT.TV holder løbende øje med status på danske tv-serier. Se mere herunder

Bedrag sæson 3

Bedrag Sæson 3 Hovedroller: NICKY (Esben Smed) ALF (Thomas Hwan) ANNA (Maria Rich) Foto: Thomas Howalt Andersen
DR1DR1 DR TV 10 Afsnit Fra søndag 06/01/19 DR1 kl. 20:00
06-01-2019 20:00:00 Europe/Copenhagen Bedrag sæson 3

’Bedrag III’ tager os tæt på bandekrig på Nørrebro og hvidvaskning af penge i danske banker, når DR’s dramaserie har sæsonpremiere søndag den 6. januar klokken 20.00 på DR1 og DRTV.

DR1 DR TV

Alf og Nicky brager sammen i den nye sæson af ’Bedrag’, som på én gang er en fortsættelse – og noget helt nyt.

Serien katapulterer de to karakterer ind i en helt ny pengearena – hashpengenes verden. Sæsonen følger de beskidte kontanters rejse gennem byen, fra parkernes pushere over Nørrebrogades vekselbureauer, ind i bankerne og ud af landet. Her træder efterforskeren Alf og den tidligere mekaniker Nicky for alvor i forgrunden, når de kommer på voldsom kollisionskurs midt i et af den organiserede kriminalitets mest lukrative pengekredsløb.

Den enorme hashindustri ville ikke eksistere uden et systematisk netværk af tilsyneladende pæne pengemennesker, og her møder vi den garvede bankrådgiver, Anna. En hengiven bankansat, som bliver forbigået én gang for meget, og som med et desperat motiv, samt en unik bankviden, ender som hvidvasker i det kriminelle miljø.

Grådighedens magt er stadig omdrejningspunktet i tredje sæson af ’Bedrag’. Ligesom Nicky og Alf, sidder Anna fast i livet og motiveres af ønsket om at ændre sin livssituation, men alle tre rives de skånselsløst ind i den eskalerende bandekrig om hashterritorier, penge, liv og død. Ensomme Nicky, PTSD-ramte Alf og den forbigåede Anna kommer i ’Bedrag’ sæson tre til at tage voldsomme valg i jagten på et meningsfyldt liv, hvor de får, hvad de føler, de har fortjent.

Om kap med virkeligheden

Omdrejningspunktet i sæson tre af ’Bedrag’ er hvidvaskning af penge og bandekrig, som i den grad er hyperaktuelt. I Danmark har der den senere tid været bandeopgør på Nørrebro, hvor serien har sit udgangspunkt, samtidig med at den ene hvidvaskskandale efter den anden har taget overskrifter. De to ting er på mange måder tæt forbundent, og er et uløseligt og aktuelt samfundsdilemma – for hvad stiller man op med salg af hash og dets pengekredsløb, som ikke forsvinder, uanset politiets årelange indsats?

Jeppe Gjervig Gram, hovedforfatter til alle tre sæsoner af ’Bedrag’, siger om tilblivelsen af den kommende sæson:

”Det har føltes som om, vi skrev om kap med virkeligheden til sæson tre af ’Bedrag’. I de første to sæsoner jagtede vi banditter i habitter og erhvervssvindlere i dyre direktørkontorer, men der er et andet kriminelt pengekredsløb, jeg siden første sæson har drømt om at udforske: de organiserede kriminelles penge. Inspiration til sæsonen havde vi oprindeligt fundet i en enorm hvidvasksag mod en af verdens største banker, som systematisk vaskede milliarder for narkokarteller. Og jo dybere vi fik gravet os ned i de danske forhold, jo mere gik det op for os, hvor højaktuel vores tredje sæson var – og det har været helt unikt og spændende at skrive om kap med tiden.”

Tre karakterer, én fortælling

I Bedrags univers bliver der ikke spurgt: Hvem har gjort det? Men snarere: Hvordan kan det lade sig gøre at blive ved? Serien handler om grådigheden og selvbedraget i os alle. Vi er gode til at overbevise os selv om, at det vi gør, er det rigtige. Hovedkaraktererne i ’Bedrag’ jagter alle et meningsfyldt liv, hvor de får, hvad de føler, de har fortjent – men de må i løbet af serien sande, at græsset ikke altid er grønnere på den anden side.

De tre hovedkarakterer er Esben Smed, som spiller den kriminelle Nicky, og Thomas Hwan som spiller politibetjenten Alf, som begge er velkendte karakterer fra de to foregående sæsoner. De får selskab af den helt nye karakter Anna, som er bankrådgiver og bliver spillet af Maria Rich. De tre hovedkarakterers fortællinger bliver til én i den tredje og sidste sæson af ’Bedrag’.

Maria Rich om ‘Bedrag III’ og sin rolle som bankrådgiveren Anna:

”Det er både berigende og udfordrende at komme ind Bedrags univers, og at komme så tæt på det kriminelle miljø, som min karakter Anna bevæger sig ud i. ‘Bedrag III’ er en fortælling, som kommer meget tæt på virkeligheden, men i fiktionens verden har vi det privilegium, at vi kan sætte det hele på spidsen og undersøge de forskellige små skridt, der pludselig udgør en kriminel løbebane. Når vi levendegør det med krop og sjæl, vil seerne nok sidde tilbage med, at helte ikke bare er helte, og banditter bare er banditter – alle karaktererne er mennesker, som vi kender. Min karakter Anna er også én, vi alle sammen kan genkende, og for mig har det været spændende at spille hende, lave et helt års karakterarbejde, og udvikle en så facetteret en karakter som Anne Berg Hansen.”

Thomas Hwan om tredje sæson af ‘Bedrag’ og rollen som Alf:

“Jeg synes, vi i tredje sæson af ’Bedrag’ kommer tættere på hverdagen og virkeligheden end tidligere, hvilket gør historien mere vedkommende og hård. Det skær af aktualitet, som vi har optaget ’Bedrag’ gennem, har jo nærmest været overhalet af virkeligheden flere gange – og jeg synes, at den bevidsthed findes, når man ser serien. For mig har det været spændende først og fremmest at portrættere den helt almindelige fyr, som på grund af livets omstændigheder pludselig befinder sig på kanten af sin egen tilværelse. For hvordan dealer man med livet, når man bare prøver at passe sit job, selv når det ser allermest umuligt ud? Dét har især været interessant at finde frem i karakteren i sæson tre af ’Bedrag’.”

Bedrag III har premiere på DR1 og DRTV klokken 20.00 søndag den 6. januar, og allerede nu kan du se hele sæson ét og to af ’Bedrag’ på DRTV

Karakterbeskrivelser (Hovedroller)

NICKY (Esben Smed) Nicky er efter to år i Spanien tilbage i København og lever en ensom tilværelse som hashsmugler for den tunge bagmand Marco. Da Nickys nu 5-årige søn Milas igen bliver en del af hans liv, begynder hans eksistens som kriminel at krakelere. Planerne for en ny retning i hans eget liv bliver udfordret af en samtidigt eskalerende bandekrig – en krig om narkoterritorier, penge, liv og død.

ALF (Thomas Hwan) Alf lider af PTSD og er ramt af voldsom søvnløshed, efter han overlevede svenskerens drabsforsøg. Det udfordrer ham i sin nye stilling som efterforsker i bandeenheden Taskforce Nørrebro. Her arbejder han sammen med den gifte kollega Isa, som han er ulykkeligt forelsket i. Under en efterforskning kommer Alf på sporet af bagmanden Marco, og med en bandekrig i baggrunden, begynder han at kortlægge den gådefulde hashhandlers pengekredsløb. Et voksende pillemisbrug truer dog med at tage kontrollen fra ham.

ANNA (Maria Rich) Anna er en hengiven bankansat, som har siddet på samme kontorstol år ud og år ind, hvorfra hun har set utallige kollegaer rykke op i banken eller videre til mere spændende stillinger. Anna bliver forbigået til jobbet som filialdirektør til fordel for en yngre medarbejder, samtidig med at hendes mand, Søren, er i økonomiske vanskeligheder med sit firma. Og for første gang i sit liv gør hun noget ureglementeret – hun hjælper en bankkunde, der er under mistanke for hvidvask, og hun formår derved at redde sin mands firma.

Øvrige roller

MØLLER (Esben Dalgaard) og STINE (Marijana Jankovich) Møller og Stine er Alfs nærmeste kolleger i Taskforce Nørrebro. Møller er en erfaren sagsleder, som ikke deler Alfs ideer om at følge pengesporene. Stine er ny i Alfs gruppe, men bliver hurtigt hans ven og allierede. Både Alfs voksende pilleindtag og hans samarbejde med en mystisk informant, bekymrer hende dog – og Stine er ikke typen, som bare sidder på hænderne.

ISA (Marie Askehave) Isa er politianklager hos Taskforce Nørrebro, hvor hende og Alf arbejder tæt sammen – samtidig med at de har en affære. Hun er gift med politikeren Lars, og sammen har de to små piger.

STORM (Olaf Johannessen) Storm er Alfs pressede chef og leder af Taskforce Nørrebro, der kæmper en ulige kamp mod bandernes kontrol med gaderne.

Over ham sidder BRODERSEN (Peter Gilsfort), som er landets chefpolitiinspektør, og han har sine helt egne ideer om, hvordan man bedst bekæmper hashkriminaliteten.

LALA (Dulfi Al-Jabouri) Lala er Nickys partner-in-crime. Han driver den tilsyneladende lovlige juicebar, hvorfra Nicky styrer sin hashforretning. Derhjemme passer Lala hverdagen som ægtemand og far, men hans forretningstalent rækker til større ting end friskpresset juice, og snart involverer Nicky familiemanden Lala i den tunge del af sin forretning.

NABIL (Ali Sivandi) Nabil er Nickys temperamentsfulde forretningspartner i det kriminelle miljø – og fætter til en af byens tungeste bandeledere WASIM (Nedim Yasar).

SAHAR (Özlem Saglanmak) Sahar er Nickys studiekammerat på CBS, hvor de sammen studerer økonomi og ledelse. Hun er fascineret af den ensomme og mystiske Nicky.

SØREN (Jacob Hauberg Lohmann) Søren er Annas ægtemand gennem mange år, og de har sammen en teenagesøn. Deres forhold nærmer sig et nulpunkt, men i takt med at Anna finder en ny selvtillid i jobbet som hvidvasker, ændrer balancen i ægteskabet sig.

NETE (Mia Jexen) Nete er blevet oplært af Anna i banken og overtager jobbet som filialdirektør for næsen af hende. Men hun må snart sande, at stillingen ikke er den drømmetjans, hun troede – ikke mindst da hun opdager, at hun har en ansat, som hvidvasker penge gennem banken.

Badehotellet sæson 6 - bliv klar til den nye sæson her

badehotellet sæson 6 Foto: Mike Kollöffel / TV 2
TV 2TV 2 TV 2 Play 6 Afsnit Fra mandag 28/01/19 TV 2 kl. 20:00
28-01-2019 20:00:00 Europe/Copenhagen Badehotellet sæson 6 - bliv klar til den nye sæson her

Badehotellet sæson 6 springer 6 år frem til sommeren 1939. Læs om status på de kendte og nye karakterer her i den nye sæson der starter 28. januar på TV 2

TV 2 TV 2 Play

Badehotellet åbner for en ny sæson 28. januar på TV 2. Det er sæson 6 vi er nået til.

Vi skriver i sæson 6 af badehotellet sommeren 1939. Der er gået seks år, siden vi sidst var sammen med gæster og ansatte på det lille badehotel.

En del er forandret i mellemtiden, dog ikke stamgæsternes lyst til at sætte hinanden stævne heroppe i den yderste klitrække. Her er man behageligt på afstand af alt det, der sker i den store verden, ikke mindst Tysklands oprustning, krænkelse af nabolande, forfølgelse af anderledes tænkende og afskaffelse af demokratiet. Hitlers ageren vækker beundring i visse kredse i Danmark, rædsel i andre. Men langt de fleste herhjemme har nok i dagligdagens små problemer. Det gælder også på badehotellet, hvor drømme, planer, forelskelser og intriger er i højsædet. Indtil verden udenfor – i hvert fald for nogle af gæsterne – kræver stillingtagen for eller imod.

Bliv klar til Badehotellet sæson 6 – sådan går det med de kendte katakterer

Amanda er tilbage på hotellet, og selvom hun har ferie, kæmper hun en kamp for at lande en turistfilm, som skal redde hendes reklamefilm-firma fra fallit. Hun er stadig gift med Max, som er blevet tilbage i København på grund af arbejde.

Grosserer Madsen og Therese har ingen problemer med økonomien, de er rigere end nogensinde. Store byggerier i såvel København som Aarhus har givet grossereren Ridderkors og bred anseelse, men Danmark er blevet for lille. Blikket er derfor rettet mod Tyskland, hvor en lang række af Madsens konkurrenter bygger løs for det nazistiske styre.

Edward Weyse og Helene har nu været gift i seks år, hvilket er ny rekord for Weyse. Han ankommer til hotellet alene, da fruen er blevet hjemme for at passe sin syge mor og drengene. Weyse er mærket af en ubehagelig oplevelse på teatret, der helt har frataget ham lysten til at spille, og en Weyse i krise uden sin hustrus opsyn kan være en sprængfarlig cocktail.

Kontorchef Aurland lever alene efter skilsmissen, men har bevaret kontakten til Helene og drengene, som kalder ham onkel Hjalmar. Hans krigsfrygt er med god grund ikke blevet mindre med årene, men mærkeligt nok håndterer han det mindre angstfyldt med alderen.

Fru Fjeldsø og søsteren Lydia er tilbage i hinandens selskab, da Lydia er blevet enke efter fem lykkelige år med doktor Ploug. Den afslappede feriestemning med bridge og kriminalromaner afbrydes brat, da verden udenfor banker på søstrenes dør og stiller dem over for et valg.

Grev Ditmar trådte for flere år siden ud af Landstinget og flyttede til Paris. Siden har han haft yderst begrænset kontakt til Frijsenholm, sin mor, hustruen Mitzi og sønnen, den nu syvårige Vilhelm. At Ditmar i Paris ofte får besøg af Philip, ved ingen i familien, og de skal heller ikke vide det. Hans homoseksualitet skal forblive en velbevaret hemmelighed. Philip er i modsætning til Ditmar helt afslappet omkring sin seksualitet. Han driver fortsat det lille reklamefilm-firma sammen med Amanda, men er også blevet grebet af det franske køkken.

Alma forlod for flere år siden sin mand og har i årevis været en fejret og feteret skuespiller i hjemlandet Sverige. Nu er det endelig lykkedes Det Kongelige Teater at engagere hen- de til efterårets forestilling, Shakespeares ’Trold kan tæmmes’, hvorfor hun flytter ind på hotellet for at øve stykket. Hendes fraskil- te mand, August Molin, har efter skilsmissen haft svært ved at glemme hende, selvom han selv er blevet gift igen. Det nye ægteskab har givet et tiltrængt økonomisk tilskud til hans vekselererfirma, der led et stort tab, da Frighs fabrikker mod forventning ikke blev solgt. Han ankommer til hotellet for at bistå Madsen i hans tyske eventyr. Mødet med fru Frigh – og ikke mindst Alma – ripper op i gamle sår og minder.

Otilia er blevet skolefrøken på Skørping-egnen, ugift og korrekt som altid. Men hun har ikke glemt sin gamle arbejdsplads.

Alice Frigh (Annette Støvelbæk) har på fremragende vis selv ledet tobaksfabrikken efter mandens død. Nu venter hun bare på at køre sønnen Leslie (Lue Støvelbæk) i stilling som den nye leder.

Fie er hver sommer rejst hjem fra England for at passe hotellet, men er i år forhindret på grund af en børnefødsel. Så de prøvede kræfter må tage over, selv om årene heller ikke her er gået ubemærket hen.

Molly Andersen og Peter Andreas vil ikke rigtig indrømme, at alderen begynder at trykke. Molly har fået gigt i fingrene, der gør køkkenarbejdet tungt, og Peter Andreas synes, at køkkenhaven er blevet lidt for stor. Heldigvis kan han få hjælp af Anes lille datter, Emma, på syv år, når kræfterne svigter.

badehotellet sæson 6

Fotos: Mike Kollöffel / TV 2

Edith er gift med Valter, der nu har overtaget smedjen. Parret har fået tre børn, men Edith har alligevel denne sommer sagt ja til en ny rolle på hotellet.

Martha er blevet en efterspurgt kogekone langt ud over sognet. Så hotellet må konkurrere om Marthas gunst, men spørgsmålet er, hvor længe de kan holde på hende.

Ane bor som enlig mor fortsat hos sin far og Molly og arbejder som stuepige på hotellet. Når Emmas far, Jesper, melder sin ankomst hvert andet år, har Ane svært ved at sige nej.

Nye karakterer i Badehotellet sæson 6

Som barn kom Leslie Frigh hver sommer på Andersens Badehotel sammen med forældrene og tvillingesøsteren Bertha. Men farens død på hotellet for seks år siden var et hårdt slag for den følsomme Leslie, og han har ikke været der siden. I år er han dog blevet overtalt af sin mor, der gerne vil have selskab, da Bertha er på husholdningsskole. Omgivelsernes krav over for egne ønsker er i det hele taget Leslies udfordring. Han er lige nu sendt på studieophold på en hollandsk tobaksfabrik for med tiden som fjerde generation at kunne overtage ledelsen af familiens tobaksdynasti. Den plads hans mor har holdt varm for ham, siden faren døde.

Hotellets nye stuepige, Nana, kommer fra Blokhus, hvor hun er vokset op på en lille gård tæt ved havet. Hun tjente sidste år på Svinkløv Badehotel, men fuld af eventyrlyst har hun denne sommer søgt længere nordpå. Nana har et både skarpt og empatisk blik for, hvad der rører sig mellem gæster og ansatte. Hendes handlekraft skal snart vise sig at få stor betydning.

Familien Madsens yngste datter, Vera, er tilbage på hotellet med kufferten fuld af bøger. Hun var med familien på sommerferie i de to første sæsoner, hvor vi lærte hende at kende som en lidt sær pige med spirituelle evner, før hun foretrak at holde sine sommerferier hos bedsteforældrene på Langeland. Til den uuddannede familie Madsens forbavselse er hun ikke alene blevet student, men også begyndt at læse engelsk på universitetet. Vera går stadig sine helt egne veje.

Robert er journalist og storebror til Sibylle, som vi mødte i seriens første sæson. Hun var dengang gift med Edward Weyse, men blev siden gift med fru Fjeldsøs søn, Adam, og flyttede med ham til Sverige. Robert flyttede i stedet til Østrig som korrespondent for Politiken og skiftede statsborgerskab for at blive dernede, da han blev gift med en østrigsk pige. Nu har han imidlertid mistet både hustru, arbejde og statsborgerskab, da han og svigerfamilien blev overfaldet under Krystalnatten 9. november 1938. Årsagen er, at Robert er jøde. Han prøver nu som enkemand at komme tilbage til Danmark og videre til sin søster i Sverige. Men det er ikke nemt i disse år.

Professor Bach-Olsen, spillet af Peter Mygind,er en psykolog på ferie i Løkken, som dukker op på hotellet, da han bliver kaldt til undsætning for Weyses teaterkrise.

Vi møder også Tage Skovgaard, spillet af Lars Bom, i den nye sæson af badehotellet, en begejstret og glad turistchef, der satser stort på at lokke flere tyskere til lille skønne Danmark.

Historiske fakta

Nazi-Tysklands udvikling fra 1933-39

I fredsaftalen efter Første Verdenskrig, den såkaldte Versailles-traktat fra 1918, var der formuleret en række påbud og forbud for, hvad krigens taber Tyskland skulle og måtte. I løbet af de seks år fra Hitlers magtovertagelse i 1933 til Anden Verdenskrigs udbrud i september 1939 brød han dem alle, uden det fik konsekvenser. Allerede få uger efter Hitler blev Rigskansler, blev der erklæret undtagelsestilstand, og politiske modstandere blev interneret. Det nazistiske diktatur var en realitet. Der blev iværksat en række byggeprojekter, som skaffede fuld beskæftigelse, og de Olympiske Lege i 1936 blev et spektakulært PR-nummer for det nazistiske styre. Imens var der i det skjulte startet en massiv oprustning. Tyske tropper gik i 1935 ind i Rhinlandet. I marts 1938 annekterede Hitler uden videre hele Østrig. Samme efterår gik han ind i de tysktalende områder af Tjekkiet og tog resten af landet i foråret. I sommeren 1939 tydede det dog på, at aggressionerne var løjet af. Alle åndede lettet op, men så gik Hitler ind i Polen 2. september 1939, og England erklærede krig.

Krystalnatten

Nazi-Tysklands systematiske jødeforfølgelser begyndte allerede ved magtovertagelsen i 1933 og blev udvidet med Nürnberglovene fra 1935, der fratog jøder deres almindelige borgerrettigheder, forbød offentlig ansættelse og gjorde det lettere at konfiskere ejendom. En kulmination var Krystalnatten 9. november 1938, hvor jøder i hele Tyskland og Østrig blev udsat for de modbydeligste overfald, synagogeafbrændinger, rasering af butikker og myrderier. Det udløste en voldsom flygtningestrøm af desperate mennesker, der ville væk, men her lukkede de Skandinaviske lande deres grænser, da man var bange for at provokere den stærke nabo.

Hitlers Rügen-byggeri

En del af det nazistiske program var projektet ‘Kraft durch Freude’ (kræfter gennem glæde), som rettede sig mod det arbejdende folk. Alle mønsterarbejdere skulle have ret til 14 dages badeferie i det storslåede byggeri på halvøen Rügen, der ligger ud til Østersøen. Det store hus med 10.000 ferielejligheder med havudsigt var seks etager højt – og fem kilometer langt. Der skulle være plads til 20.000 gæster med biograf, paradeplads, bølgebade med mere. Byggeriet blev påbegyndt i 1933 og stod næsten færdigt i 1939, da krigen brød ud.

Det kongelige teaters gæstespil

Kort efter Hitlers magtovertagelse i marts 1933 blev Det Kongelige Teater inviteret på gæstevisit i Tyskland. Den daværende ledelse af teatret takkede nej, man ville på ingen måde vise sympati med det nazistiske styre. I maj 1939 kom der på ny en invitation. Poul Reumert takkede nej, men Bodil Ipsen og teatrets øvrige ensemble og ledelse tog afsted med to forestillinger, ‘Erasmus Montanus’ og ‘Maria Stuart’, der blev vist på Schiller Theatre i Berlin. Turen bød ud over de to gæstespil på festmiddage og receptioner med nazistpartiets spidser.

Puslespilskrimi

Den engelske puslespilskrimi var særdeles populær i mellemkrigstiden med kvindelige forfattere som Agatha Christie og Dorothy L. Sayers som de mest kendte. Mordgådens univers var overskueligt. Handlingen skulle kun udspille sig på ét bestemt sted, hvor de fleste af de introducerede personer alle kunne have et motiv. Læseren kunne følge den kendte gentleman-detektivs opklaringsarbejde og på den måde gætte med: Hvem gjorde det? Det forudsatte naturligvis, at krimien holdt sig inden for sandsynlige, konkrete løsninger ud fra de spor, der var blevet lagt frem i løbet af bogen og ikke pludselig snød på vægten med dobbeltgængere, tankelæsning eller andre overnaturlige elementer.

Maden

Kærnemælkssuppe, Fisketimbale med gemyse, Dannebrogs-fromage

***

Aspargessuppe, Forloren and med brune kartofler og brun sauce,
Måneskinsdessert

***

Løgsuppe, Farseret makrel med rosenkålsrand, Citronpie

***

Sommersuppe, Spækket svinemørbrad med julesalat i ildfast fad, Kongelig dessert

***

Æg i Cocotte, Bøf á la Mode med kartoffelmos med fine ærter, Kokosfromage

***

Laks med grøn mayonnaise, Skinkerouletter med ost og spinattoppe, Stikkelsbærgrød

Musikken

I denne sæson spiller Jesper Duelunds Orkester op til dans i Skagen. Begge seriens komponister, Jeppe Kaas og Halfdan E, kommer på scenen. Det er fortsat pianisten Søren Kristensen, som lægger fingre og talent til, hver gang Weyse spiller klaver.

Halfdan E om musikken i denne sæson:

– I løbet af 30’erne bliver jazzen stille og roligt raffineret til det lækre guldalder-swing, vi kender fra krigsårene, ikke mindst på grund af bedre optageteknik, som gør, at man nu kan høre instrumenterne, uden de behøver at brøle og kæmpe om pladsen på lakpladen. Jazz går fra at være en formodet døgnflue til tidens hotteste musik, alene i København er der mindst 50 spillesteder med levende jazz. Danske musikere og orkestre har nok at lave, og musikken swinger som aldrig før. Man bevæger sig stille og roligt fra det muntre og amatørprægede til det mondænt professionelle med større orkestre og arrangementer – kraftigt inspireret af det store amerikanske forbillede, men stadig med en markant dansk tone.

Kostumerne

Vi befinder os nu i 1939, og efter fem sæsoner af ’Badehotellet’ kender vi efterhånden de feste af karak-tererne rigtig godt. Kostumerne bliver til på systuen, som kostumier Margrethe Rasmussen står i spidsen for. Forud for hver sæson lader hun sig inspirere af datidens modeskabere, samtidig med at hun er tro mod karakterernes personlighed og stil.

Margrethe Rasmussen brænder for sit job, og hun har været med som kostumier på alle seks sæsoner af ’Badehotellet’. Forud for en sæson laver hun grundig research, og hun finder mange af stofferne i England, hvor hun nøje udvælger dem med de forskellige karakterer i tankerne.

– Da vi forlod sæson fem, var vi i begyndelsen af 30’erne, hvor kendetegnene for kostumerne var smukke og sensuelle former, hvor stoffet typisk var skåret på skrå, og kjolerne gik til midt på læggen. Der er sket noget med moden her i 1939. Kjoler og nederdele er blevet lidt kortere og formskåret. Vi ser smukke brocher, bælter, som understreger kvindernes taljer, og pufærmerne er næsten obligatoriske, siger Margrethe og forsætter:

– Bukserne er brede, og det gælder både for kvindernes og mændenes. Den personlige stil kommer også til udtryk i de stoffer, som er valgt til kostumerne. Vi har brugt forskellige mønstre – og gerne i utraditionelle sammensætninger. Dem, der kan og tør, springer ud i det lidt modige tøjvalg, og det var typisk de mere velstillede, der havde mulighed for det, siger Margrethe Rasmussen og fremhæver Ditmar og Philip som nogle af karaktererne i serien, der tør vise deres personligheder gennem tøjet.

Margrethe Rasmussen har til denne sæson hentet en del inspiration hos den italienske modeskaber Elsa Schiaparelli (1890-1973), der turde prøve noget med sine designs. Hun gik lige til kanten og er blandt andet kendt for sin hummerkjole og skohat, der var udformet efter idé af maleren Salvador Dalí.

Elsa Schiaparelli var rival til Coco Chanel både professionelt og personligt. Coco stod for det pæne og klassiske i datidens mode, mens Schiaparelli altså var den vovede. Begge modedesignere bejlede til Dalí, men ingen af dem fik ham.

Stuepigernes kostumer har også forandret sig, så de nu viser mere krop end i de tidligere sæsoner. Dragterne er skåret mere chikt, og også her ser vi de fine pufærmer samt småternet og blomstrede mønstre, der giver et mere personligt og romantisk look.

Den som dræber – Fanget af mørket - se første teaser her

den som dræber fanget af mørket viaplay
Stream med Viaplay - Prøv to uger gratis 8 Afsnit Fra fredag 01/03/19
01-03-2019 00:00:00 Europe/Copenhagen Den som dræber – Fanget af mørket - se første teaser her

Nu fortsætter den psykologiske krimiserie med at afdække de mørkeste afkroge af det menneskelige sind på Viaplay

Viaplay

DEN SOM DRÆBER – Fanget af Mørket’ får premiere på streamingtjenesten den 1. marts. Den nye sæson bygger videre på DEN SOM DRÆBER’s karakteristiske Nordic Noir-univers, men går samtidig nye veje med et helt nyt cast og et endnu større fokus på forbrydelsens psykologiske element. I den nye sæson kommer seerne helt tæt på hovedkaraktererne, og følger deres rejse ind i den mørkeste og mest ekstreme del af det menneskelige sind i jagten på en seriemorder.

“Den nye sæson tager udgangspunkt i to stærke hovedpersoner, personlige underliggende handlinger og stærke billeder. Det er en serie, der kommer til at indfange seerne med de mange psykologiske lag, og samtidig adskiller den sig fra mange andre krimier, da det er en ‘whydunnit’ og ikke en klassisk ‘whodunnit’ serie, hvor morderens identitet bliver afsløret tidligt for seriens publikum,” siger Nanna Mailand-Mercado, Head of Originals hos Viaplay.

Seerne kan glæde sig til at se Kenneth M. Christensen, der bl.a. er kendt fra DR’s successerie Arvingerne, og Natalie Madueño, der fik sit gennembrud i DR’s Bedrag. De to hovedrolleindehavere, der i serien spiller henholdsvis politiefterforsker og profiler, står overfor en særdeles kompleks og nervepirrende sag, da de skal opklare to unge pigers forsvinden. Derudover finder man også stærke navne som Signe Egholm (Nordkraft), Mads Riisom (The Team), Maibritt Saerens (Bedrag), Uffe Rørbæk (Brakland) og Peter Mygind (Så længe jeg lever) blandt de bærende roller i den nye sæson.

“Vi er stolte og glade for, at Viaplay har engageret sig i DEN SOM DRÆBER-serien. Den nye sæson er et fuldstændigt reboot af sæson 1, som var en stor seersucces – nu med en ny vinkel, nyt og stærkt cast, og en gennemgående krimihistorie, der udspiller sig hen over seriens otte afsnit,” siger producer Jonas Allen fra Miso Film.

Video Thumbnail
Den Som Dræber - Fanget af Mørket | Teaser 1

Serier på vej som vi endnu ikke kender premieredato på

Udover ovenstående, der allerede har fået en premieredato, så har vi også information om flere serier på vej som vi endnu ikke kender en konkret premieredato på.

Casper Erobrer Norge

casper erobrer norgeEftersom serien her har danske Casper Christensen i hovedrollen, så skal den da også lige med på listen.

“Casper Erobrer Norge” er en fiktiv dokumentarserie, en såkaldt mocumentary, der viser danskerens desperate forsøg på at blive berømt i nabolandet Norge. Serien vil premiere på Viaplay og TV3 i 2019.

Serien handler om Caspers forsøg på at opnå berømmelse udenfor det danske kongerige, efter at danskerne efterhånden er blevet godt trætte af at høre om komikerens mange eskapader og skandaler.

Straight Forward

Straight Forward Troels Lyby ViaplayNordic Noir møder new zealansk humor i den kommende Viaplay Original “Straight Forward”. Det er et international svindeldrama med stærkt dansk cast, som udspiller sig i både København og Queenstown, New Zealand.

Straight Forward ViaplayDet er svært at rette op på sit liv, når fortiden altid er ved at indhente én. Silvia Petersen (Cecilie Stenspil) er en svindler med samvittighed; hun går kun efter at svindle de slemme typer. Men da hun lægger sig ud med én af Danmarks værste forbrydere, bliver det farligt. Silvia bliver nødt til at efterlade sin mor og datter og flygte ud af landet – og dét skal være hurtigt!

Under dæknavnet Robyn Ford lander Silvia i Queenstown, New Zealand. Herfra forsøger Silvia desperat at få sin mor (Vibeke Hastrup) og teenagedatter (Marie Boda) ned til sig, da det snart viser sig, at deres liv også er i fare i Danmark. Mens Silvia kæmper en kamp for at få sin mor og datter ned til sig, skal hun gøre alt for at holde sig under radaren og ikke blive genkendt – bekymringerne omkring familien, er nemlig ikke de eneste problemer Silvia har – efter hende er nemlig også en meget vred, dansk politimand (Troels Lyby), en moderisk pusher og, før eller siden, også det new zealanske politi.

Straight Forward vil udkomme i otte afsnit engang i 2019.

Fred til lands

Fred til lands er titlen på DR1’s søndagsdrama i efteråret 2019. ’Fred til lands’ udspiller sig på Fyn og er en psykologisk dramaserie, der er skrevet og skabt af Christian Torpe og Marie Østerbye, som blandt andet har lavet tv-serier som ’Rita’ og ’Hjørdis’ og den amerikanske Stephen King-filmatisering ’The Mist’.

Sygeplejeskolen sæson 2

I første sæson fulgte vi den nye sygeplejeelev Erik og de udfordringer, han stødte på som første mand i kvindefaget. Når serien vender tilbage i 2019 på TV 2 Charlie og TV 2 Play, træder Anna (Molly Egelind) frem. Hun skal tage et opgør med sin velhavende far, som ikke billiger Annas valg om at pleje andre. Imens skal hun forsøge at balancere kærligheden til Erik og sin uddannelse.

The Rain sæson 2

Netflix første danske originalserie The Rain skulle vende tilbage i 2019 med en ny sæson.

Netflix beskriver den nye sæson således: “Solidaritet og loyalitet bliver sat på den ultimative prøve i en verden, hvor naturen og virussen bliver fortsat farligere, og hvor ingen kan vide, hvem der er venner, og hvem der er fjender,” skriver Netflix.

“Efter at have undsluppet Apollon og hendes fars faste greb, begiver Simone sig ud på en farefuld rejse for at finde en kur imod virusen, som langsomt overtager Rasmus’ krop. Men da virussen begynder at tage ny form inden i ham, er spørgsmålet nu, om det er Rasmus, der er i fare, eller om det er ham, der er en trussel mod verden.”

Erobreren

HBO Nordic’s første danske serie Erobreren blev annonceret tilbage i 2017. Den er ikke bekræftet endnu så vidt vi ved til 2019 premiere, men vi tager den lige med som en bobler.

‘Erobreren’ bygger på bind II-IV af Martin Andersen Nexøs bogklassiker ‘Pelle Erobreren’. Første del af bogen blev i 1987 til en film med Max von Sydow og Pelle Hvenegaard instrueret af Bille August. Serien vil blive på 8 afsnit af en time.

I slutningen af Bille Augusts ‘Pelle Erobreren’ drog Pelle væk fra Lassefar mod København, hvor han bliver involveret i arbejderkampen. Og det er hans tid i København fra omkring år 1870, den kommende serie på HBO Nordic skal fokusere på.

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt