Hvornår har de danske tv-serier premiere? – Se vores oversigt

| onsdag 03. okt, 2018 08:50 | opdateret 07. nov, 2018 kl. 10:49 | 0 Kommentarer

Er du til danske serier, så er flere nye på vej her i oktober. DIGITALT.TV holder løbende øje med status på danske tv-serier. Se mere herunder

Håbet - ny dansk TV 2 miniserie

Håbet TV 2 serie Skuespillerne Lars Brygmann og Albert Lindhardt fra optagelserne af TV 2s kommende miniserie ’Håbet’. (Fotos: Christian Geisnæs / TV 2)
TV 2TV 2 TV 2 Play 4 Afsnit Fra lørdag 01/12/18 TV 2 kl. 20:35
01-12-2018 20:35:00 Europe/Copenhagen Håbet - ny dansk TV 2 miniserie

TV 2 har lørdag 1. december premiere på miniserien ’Håbet’, der er en serie om venskab, frihed, mod og familie.

TV 2 TV 2 Play

December på TV 2 er ikke alene julekalendertid. I december 2018 får børn og forældre et ekstra fiktionstilbud fra TV 2 i form af miniserien ’Håbet’, der sendes lørdagene 1., 8., 15. og 22. december umiddelbart efter familiejulekalenderen ’Tvillingerne og Julemanden’.

Hermed supplerer TV 2s hovedkanal den brede og mangfoldige fiktionsproduktion, der i 2018 har strakt sig fra ’Klovn’ over ’Badehotellet’ til ’Greyzone’ og Kriger’. Med familieserien ’Håbet’ udbygger TV 2 den del af kanalens fiktionstilbud, som henvender sig til hele familien.

’Håbet’ foregår i 1899 og er en medrivende fortælling om familie, frigørelse og om at finde sig selv.

I centrum for serien spiller debuterende Anine Lindvig den sympatiske og modige Marie, der leder efter sin far og samtidig forsøger at passe på sine to små søskende Karl og Sofie og holde sammen på familien.

Efter moderens død bor 15-årige Marie sammen med Karl og Sofie på et børnehjem. Deres far er sømand og har ikke været hjemme i tre år, og alle undtagen Marie tror, han er død. Så ofte hun kan, sniger Marie sig ned til havnen med et gammelt, slidt foto af faren i håbet om at finde nogen eller noget, der kan lede hende på sporet af ham, men hver dag må hun gå skuffet hjem.

En morgen kommer det smukke fragtskib ’Haabet’ til byen med Skipper Andersen og hans kone om bord. De skal til Maries store sorg adoptere Karl og Sofie, og Marie har nu udsigt til at være helt alene tilbage. Hun lægger hurtigt en plan. I ly af natten klipper hun sit lange hår kort, forklæder sig som en dreng ved navn Martin og tager hyre på ’Haabet’ som ungmand.

Skibet bringer den viljestærke Marie ud på en oplevelsesrig rejse fra Danmarks kyster til Norge og Island – fuld af farer og uretfærdigheder, men også af venskab og kærlighed – i håbet om at finde de tre søskendes far og genforene familien. En historie om en ung piges kamp for at bryde fri af den skæbne, som tiden og samfundet har bestemt for hende, og i stedet blive en stærk og uafhængig kvinde.

De store sejlskibes tid
’Håbet’ tager også seere og brugere med ind i en fascinerende arena, der ikke har været skildret før i dansk tv-dramatik: De store sejlskibes tid lige omkring år 1900. Danmark var en stolt søfartsnation, og dén ramme har givet nogle særlige, spændende fortællemuligheder og smukke, dramatiske billeder.

Foruden Anine Lindvig og Kirsten Olesen medvirker blandt andre Lars Brygmann, Lars Ranthe, Molly Egelind, Jon Lange og Albert Rudbech Lindhardt i ’Håbet’. Manuskriptforfatter er Ina Bruhn (’Juleønsket’), mens Christian E. Christiansen (’Lev stærkt’ og ’Gidseltagningen’) er seriens instruktør.

Optagelserne til ’Håbet’ fandt blandt andet sted på Fyn i en række havnebyer og historiske lokationer, eksempelvis ved Bogense Havn, i Den Fynske Landsby, på Faaborg Havn og Svendborg Havn, ved Nyborg Kirke og på herregården Broløkke på Langeland.

’Håbet’ er en miniserie på fire afsnit á 40 minutter, der er produceret for TV 2 af Zentropa Episode med støtte fra Public Service Puljen, FilmFyn, Creative Europe Programme MEDIA (EU) i co-produktion med Film i Väst, Gardner and Domm, Zentropa Groupe og i samarbejde med TV 4 / C More og NRK. TrustNordisk håndterer det internationale salg.

Første dag på optagelser – sammen med Kirsten Olesen
Anine Lindvig blev udvalgt til rollen efter grundig casting, og det var en kæmpestor oplevelse for hende at deltage i to-tre måneders tv-produktion i slutningen af 2017 i samarbejde med dygtige og kreative film- og tv-folk.

– Jeg kom til optagelserne uden erfaring med skuespil – selv mine små søskende i serien havde mere skuespilerfaring end mig. I starten kunne det være overvældende, som da jeg første dag skulle lave optagelser sammen med Kirsten Olesen. Jeg tog meget udgangspunkt i mine egne følelser i forhold til rollen og behøvede ikke tænke i særlige teknikker, og herudover var alle supersøde og hjælpsomme med fif og gode råd, siger Anine Lindvig til TV 2.

I løbet af serien sker der en stor udvikling for karakteren Marie. Og Anine Lindvig, der fylder 18 år senere i november, udviklede sig personligt i takt med Marie.

– Det seneste år har været den mest begivenhedsrige periode i mit liv, hvor jeg har fået en masse erfaringer, og hvor jeg er blevet set på en ny og anderledes måde, end når jeg går sammen med familiemedlemmer og klassekammerater, jeg har kendt i mange år. Karakteren Marie udviklede sig gennem serien, og jeg er i processen vokset og har udviklet mig sammen med Marie, siger Anine Lindvig.

Video Thumbnail
Håbet teaser og lancering

Serier på vej som vi endnu ikke kender premieredato på

Udover ovenstående, der allerede har fået en premieredato, så har vi også information om flere serier på vej som vi endnu ikke kender en konkret premieredato på.

Bedrag sæson 3

Det er atter karaktererne Nicky og Alf, i form af skuespillerne Esben Smed og Thomas Hwan, som seerne kan glæde sig til at følge. De får selskab af en ny, kvindelig hovedkarakter, spillet af Maria Rich.

Tredje sæson af ’Bedrag’ er planlagt til at blive sendt på DR1 og DRTV i starten af 2019.

Badehotellet sæson 6

Når Badehotellet i 2019 vender tilbage med sin sjette sæson, er der gået seks år, fra vi så personerne sidst. Vi er fremme i sommeren 1939. Hotellet ligger der stadig og får stadig besøg af de samme gæster. Ligesom de stuepiger, vi har lært at kende, også vil dukke op igen. Nogle af dem får måske nye opgaver, lyder det fra forfatterne.

Den som Dræber – sæson 2

Den som dræber sæson 2Den danske serie DEN SOM DRÆBER får en ny sæson. Serien der trak mere end 1 million seere pr. afsnit på TV2, får nu en efterfølgende sæson, og skifter samtidig kanal. DEN SOM DRÆBER sæson 2 er udviklet og produceret af det anerkendte produktionsselskab Miso Film. Serien bliver en Viaplay Original og kommer til at få eksklusiv premiere på TV3 og Viaplay i begyndelsen af næste år.

Seriens hovedpersoner spilles af Kenneth M. Christensen, der bl.a. er kendt fra DRs successerie ARVINGERNE, og en af Danmarks mest lovende skuespillerinder, Natalie Madueño, der fik sit gennembrud med en bærende hovedrolle i DRs BEDRAG. De to hovedrolleindehavere, der i serien spiller henholdsvis politiefterforsker og psykolog, står overfor at skulle opklare to unge pigers forsvinden, mens de prøver at forstå og afkode de konsekvenser, der pludselig opstår, når morderens sind og handlinger bliver mere og mere desperate.

Består af otte afsnit á 45 minutter, får premiere eksklusivt på Viaplay og TV3 i starten af 2019.

Lykke-Per miniserie

’Lykke-Per’ forventes at kunne sendes som miniserie på TV 2 i 2019

I august 2017 startede optagelserne til TV 2s største danske tv-fiktionsprojekt nogensinde – miniserien ’Lykke-Per’ baseret på Henrik Pontoppidans litterære mesterværk. Det sker efter næsten tre års intenst arbejde for at skaffe finansiering af den store produktion.

Bille August, der tidligere har stået bag internationale filmsucceser som ’Pelle Erobreren’ og ’Den gode vilje’, skal instruere ’Lykke-Per’, som er et projekt, han i årevis har brændt for at gennemføre. Sammen med sin søn, manuskriptforfatter Anders August, har han også skrevet manuskriptet til miniserien, der bliver på fire afsnit.

Hovedrollen som Peter Sidenius – ’Lykke-Per’ – skal spilles af skuespiller Esben Smed, der i februar blev hædret som Shooting Star ved filmfestivalen i Berlin, og som bl.a. har spillet med i filmen ’Sommeren ’92’ og DR1-serien ’Bedrag’.

Henrik Pontoppidans ’Lykke-Per’ er et af de væsentligste værker i dansk litteratur og er en del af den danske kulturkanon. Det er en medrivende kærlighedshistorie og en udviklingshistorie om et moderne, ambitiøst menneske, der stræber efter det lykkelige liv og frigørelsen fra barndomshjemmets snævre rammer.

’Lykke-Per’ er også en fortælling om valget mellem karriere og familie, og samtidig er ’Lykke-Per’ en fascinerende beskrivelse af Danmark i slutningen af 1800-tallet – på kanten af det moderne gennembrud.

’Lykke-Per’ både som tv-serie og spillefilm
’Lykke-Per’ forventes at kunne sendes som miniserie på TV 2 i 2019, men det store værk udkommer ikke alene på TV 2 og TV 2 PLAY. ’Lykke-Per’ vil også blive lavet som spillefilm.

– Spillefilmen vil blive anvendt ved en række event-visninger rundt om i landet i forbindelse med lanceringen af serien samt i international sammenhæng, hvor den vil have et stort festival-potentiale og gode salgsmuligheder blandt internationale distributører. Dermed breder vi ’Lykke-Per’ ud på flere platforme, som har hver deres fordele og styrker, og vi har dermed bedre muligheder for at ramme et stort publikum – nationalt såvel som internationalt, siger Katrine Vogelsang.

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer

Please Login to comment
  Abonnér  
Giv mig besked