Hvornår har de danske tv-serier premiere? – Se vores oversigt

| tirsdag 20. feb, 2018 19:50 | opdateret 13. sep, 2018 kl. 10:45 | 0 Kommentarer

YouSee Comedy serien 29 fortsætter

mandag 17/09/18
17-09-2018 00:00:00 Europe/Copenhagen YouSee Comedy serien 29 fortsætter

Den nye sæson hedder 30, og det afspejler naturligvis, at de to hovedrolleindehavere nu er rundet The BIG 30. Se Traileren her

YouSee Comedy

Makkerparret Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag præsenterede et underholdende kig på singlelivet på kanten af de 30 på YouSee Comedy, og nu er der så snart en ny sæson af serien klar, der i sin første sæson hed 29. Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag står både bag serien og spiller selv hovedrollerne.

Den nye sæson hedder 30, og det afspejler naturligvis, at de to nu er rundet The BIG 30.

Mens vennerne bliver gift, får børn og flytter ud af byen, mødes de to venner stadig og hjælper hinanden med at finde vejen gennem singlelivet. Men det er ikke altid let at overbevise andre eller for den sags skyld sig selv om, at 30’erne er de nye 20’ere.

’30’ har premiere på YouSee den 17. september.

Kriger - ny TV 2 serie får premiere 8. oktober

Foto: Karoline Lieberkind / TV 2
TV 2TV 2 TV 2 Play 6 Afsnit Fra mandag 08/10/18 TV 2 kl. 20:00
08-10-2018 20:00:00 Europe/Copenhagen Kriger - ny TV 2 serie får premiere 8. oktober

Den prisbelønnede forfatter og instruktør Christoffer Boe står bag den nye dramaserie ‘Kriger’ på TV 2, som får premiere 8. oktober.

TV 2 TV 2 Play

Den prisbelønnede forfatter og instruktør Christoffer Boe står bag den nye dramaserie ‘Kriger’ på TV 2, som får premiere 8. oktober.

‘Kriger’ er et krimidrama om fællesskaber, loyalitet og forræderi blandt krigsveteraner, rockere og politifolk og en kærlighedshistorie mellem veteranen CC, spillet af Dar Salim og politikvinden Louise(Danica Curcic).

CC (spillet af Dar Salim) vender hjem efter aktiv militærtjeneste for Danmark i verdens krigszoner gennem ti år. Han er plaget af skyld over sin bedste vens død.

For at lindre smerten tilbyder han at hjælpe sin bedste vens enke med at fælde rockerkongen Tom (spillet af Lars Ranthe) ved at infiltrere rockergruppen Wolves, som brutalt styres af Tom. Samtidig skal han balancere sin skyld over sin bedste vens død, mens han også skal samarbejde med politiet.

‘Kriger’ er på mange måder et nyt område for TV 2. Den er mørk og voldelig og viser en rå side af rockerverdenen, som ikke er blevet skildret på TV 2 før.

Samtidig har holdet bag serien leget med opfattelse af tid. Således foregår første afsnit over nogle uger, imens sidste afsnit foregår over nogle timer. Hvert afsnit varer knap en time, men tiden bliver altså kortere og kortere i handlingen.

– Vi har spændt buen så hårdt, vi kan. Vi ville presse rammerne for, hvad man kan i en dansk tv-serie, så skruen strammes uafbrudt om karaktererne og selve formen lige indtil klimaks, siger instruktør Christoffer Boe.

Kriger Lars Ranthe

Foto: Per Arnesen / TV 2

Lars Ranthe, som mange nok kender som den tykhudede grosserer Madsen i TV 2-serien ‘Badehotellet’, spiller den onde rockerboss Tom, med et stort ar under højre øje og kroppen dækket af tatoveringer.

Udover Dar Salim og Lars Ranthe medvirker også Danica Curcic, Nicolas Bro, Søren Malling, Natalie Madueño, Jakob Oftebro, Rudi Køhnke, Andrea Vagn Jensen og flere.

Herrens Veje - sæson 2

herrens veje DR1 Foto: Tine Harden
DR1DR1 DR TV 10 Afsnit Fra søndag 14/10/18 DR1 kl. 20:00
14-10-2018 20:00:00 Europe/Copenhagen Herrens Veje - sæson 2

Den prisbelønnede tv-serie ’Herrens Veje’ vender tilbage med præstefamilien Krogh, som er blevet forandret af den voldsomme begivenhed, der afsluttede sæson ét.

DR1 DR TV

Den prisbelønnede tv-serie ’Herrens Veje’ vender tilbage med præstefamilien Krogh, som er blevet forandret af den voldsomme begivenhed, der afsluttede sæson ét. Næste sæson bliver en dramatisk rejse mod lyset. Hvordan kommer man videre i livet, når man mister en elsket? For familien Krogh bliver kærligheden

Halvandet år efter Augusts død forsøger en forandret familien Krogh at finde tilbage til livet. Men hvordan lever man videre, når man har mistet en elsket? Alle tackler sorgen og tabet på hver sin måde.

Det lille, nye menneske i familien – Augusts og Emilies søn, Anton – er det lyspunkt, der binder dem sammen. Men der er også mange sår, der skal heles. Lige under overfladen lurer hemmeligheder og løgne, der truer med at splitte familien ad.

Anden sæson er en bevægelse fra mørket mod lyset – fra at være splittede til igen at finde sammen som en familie. Karaktererne søger en ny mening med tilværelsen og finder den måske, hvor de mindst ventede den. Hvor første sæson endte i døden, søger anden sæson i bibelsk forstand genopstandelsen. Det bliver en dramatisk rejse mod lyset, og Herrens Veje II handler om at vende tilbage til livet; at overvinde døden og forstå, at vi ikke er skabt til at hele os selv, vi er skabt til at hele hinanden.

”I ‘Herrens Veje II’ tager vi både almenmenneskelige følelser og eksistentielle spørgsmål om tro og tvivl op, og vi håber, at det vil give anledning til debat. Det er efter min mening en oplagt opgave for en søndagsdramaserie på DR at tage livtag med vanskelige emner gennem fiktionen, uden nødvendigvis at komme med svarene. Dem skal seerne selv reflektere over. Det giver vi mulighed for med anden sæson af Herrens Veje, hvor vi gerne vil diskutere skyld, tilgivelse og hemmeligheder og løgne indenfor familien,” fortæller Adam Price, der er hovedforfatter på både første og anden sæson af ‘Herrens Veje’.

Sæson 2 er i 10 afsnit og er planlagt til at have premiere søndag den 14. oktober 2018 klokken 20.00 på DR1 og DR TV. Der er forpremiere på DRTV fra lørdage klokken 06.00.

Friheden – ny dansk Viaplay / TV3 serie har fået premieredato

FRIHEDEN Viaplay TV3
TV3 Stream med Viaplay - Bestil her 10 Afsnit Fra onsdag 24/10/18 TV3 kl. 21:00
24-10-2018 21:00:00 Europe/Copenhagen Friheden – ny dansk Viaplay / TV3 serie har fået premieredato

Den nye danske serie Friheden med Lars Ranthe og Lene Maria Christensen får premiere på Viaplay og TV3 den 24. oktober

TV3 Viaplay

Med Lars Ranthe, Lene Maria Christensen og Lotte Andersen i de bærende hovedroller, er Viaplay og TV3 nu klar til at præsentere seerne for den danske Viaplay Original FRIHEDEN. Originalserien, der er et svindlerdrama fra forstaden, får premiere på Viaplay og TV3 onsdag den 24. oktober kl 21.00.

Når FRIHEDEN får premiere, kan seere glæde sig over et dansk drama fra Hvidovre, der med et originalt plot, underspillet humor og højspændt action tager udgangspunkt i det aktuelle og eviggyldige spørgsmål: Hvornår er man fri?

FRIHEDEN bevæger sig med humor, satire og drama i krydsfeltet mellem et ægtepars triste, grå parcelhusliv i Hvidovre og deres nye dobbeltliv som storsvindlere.
På den ægteskabelige front er intimiteten og lidenskaben mellem Nina (Lene Maria Christensen) og Erik (Lars Ranthe) efterhånden lige så hullet, som vandrøret i kælderen og den største spænding er, for Ninas vedkommende, hendes tamme flirt med chefen. Mens ægteparrets genfundne lyssky tilværelse på sin vis truer familiens normale trygge ramme, får den på den anden side også millionerne og adrenalinet til at rulle igen ­– og hvem ved, måske også kærligheden?

”Vi er meget stolte over resultatet, og vi glæder os enormt til, at FRIHEDEN får premiere. Med FRIHEDEN har vi forsøgt at kombinere hverdagsrealisme med noget, der stikker ud over det sædvanlige og tage vores publikum med på en fiktiv rejse, der er præget af action og spænding, men samtidig også noget som de kan relatere til langt hen ad vejen,” siger Nanna Mailand-Mercado, Head of Originals hos Viaplay

Kort om handlingen
Ægteparret Erik (Lars Ranthe) og Nina (Lene Maria Christensen) levede i deres unge år et liv som con artister*. Det var et liv i overhalingsbanen, hvor millionerne rullede, og hvor alt og alle blev snydt af det unge par, men kærligheden blomstrede og livet var fyldt med spænding og dramatik. Nu, 17 år senere, er millionerne, romantikken og spændingen skiftet ud med et slidt parcelhus i forstadskvarteret ‘Friheden’ i Hvidovre, en række ubetalte regninger, madpakker, hækkeklip og en evig plagen efter nye iPads og computere fra parrets to børn. Lige indtil fortiden indhenter parret, da en gammel bekendt, Jacqueline (Lotte Andersen), dukker op og beder Erik og Nina om at genfinde dem selv og lave et sidste scam – alt i mens familiens hamsterhjul skal fortsætte ufortrødent og uden, at omverdenen bemærker, hvad Nina og Erik har gang i.

”Jeg fik lyst til at lave en serie, der trækker på det bedste fra forskellige genrer – lige fra inderligt drama til højspændt action, og samtidig fortalt med et satirisk indblik i familielivets udfordringer. Idéen til FRIHEDEN opstod, da jeg skulle på ferie med min familie og opdagede, hvor nemt det var at komme igennem security, når man står med tre grædende børn, og alt er kaos og en vagt, der forbarmer sig. Så slog det mig, at hvis vi havde indøvet det her og trænet ungerne i at græde på det helt rigtige tidspunkt, så ville vi kunne slippe afsted med hvad som helst. At være en helt almindelig, fortravlet og forhutlet familie er det perfekte cover,” siger hovedforfatter Thor Bjørn Krebs.
Se med, når de gamle tricks og forklædninger støves af og fintunes, og den åndeløse spænding på højrisikable missioner kun afbrydes, når de ringer fra skolen og fortæller, at sønnen Kaj har fået lus.

FRIHEDEN, der består af ti afsnit á 44 minutters varighed, får premiere på Viaplay og TV3 onsdag den 24. oktober kl 21.00.

Se flere billeder fra Friheden herunder

Serier på vej som vi endnu ikke kender premieredato på

Udover ovenstående, der allerede har fået en premieredato, så har vi også information om flere serier på vej som vi endnu ikke kender en konkret premieredato på.

Håbet TV 2 serie

Skuespillerne Lars Brygmann og Albert Lindhardt fra optagelserne af TV 2s kommende miniserie ’Håbet’.
(Fotos: Christian Geisnæs / TV 2)

Håbet – ny TV 2 miniserie

Håbet er titlen på TV 2 og Zentropas nye fiktionsserie for hele familien, ’Håbet’, der rammer hovedkanalen i efteråret 2018, udspiller sig i 1899, hvor vi følger forældreløse Maries kamp for at finde sin far – en sømand, som alle tror er gået ned med sit skib.

Forklædt som dreng stikker Marie til søs med skonnerten “Haabet” på en dramatisk færd fra Danmarks kyster og til Norge, fuld af farer og uretfærdigheder, men også af venskab og kærlighed.

Hovedrollen som Marie spilles af den debuterende skuespiller Anine Lindvig, og blandt de øvrige roller ses blandt andre, Lars Brygmann, Lars Ranthe, Molly Blixt Egelind, Jon Lange, Albert Lindhardt og Kirsten Olesen.

Sygeplejeskolen – ny historisk dramaserie på vej på TV 2 Charlie

Foto: Mike Kollöfel / TV 2

Der er ny dansk fiktion på vej til TV 2 CHARLIE – nemlig en historisk fiktionsserie, der denne gang udspiller sig på et dansk hospital i begyndelsen af 1950’erne

Hospitalsserien med den foreløbige titel ‘Sygeplejeskolen’ fortæller historien om de to sygeplejestuderende Erik (Morten Hee Andersen) og Anna (Molly Blixt Egelind) og deres medstuderende. De bliver som de første optaget på sygeplejerskeuddannelsen på et hold med både mænd og kvinder, da Danmark efter 2. verdenskrig mangler sygeplejersker, og man derfor på forsøgsbasis beslutter også at optage mænd.

På hospitalet og sygeplejeskolen venter der de studerende en helt ny tilværelse med både udfordrende undervisning, skræmmende eksamener, stive regler og forældede konventioner, som for alvor sætter de unge på prøve, mens de samtidig skal balancere med liv og død, venskab og kærlighed. Derudover står de over for hospitalets autoritære overlæge, Bent (Jens Jørn Spottag), og den dominerende afdelingssygeplejerske, Ruth (Anette Støvelbæk).

Bedrag sæson 3

Det er atter karaktererne Nicky og Alf, i form af skuespillerne Esben Smed og Thomas Hwan, som seerne kan glæde sig til at følge. De får selskab af en ny, kvindelig hovedkarakter, spillet af Maria Rich.

Tredje sæson af ’Bedrag’ er planlagt til at blive sendt på DR1 og DRTV i starten af 2019.

Badehotellet sæson 6

Når Badehotellet i 2019 vender tilbage med sin sjette sæson, er der gået seks år, fra vi så personerne sidst. Vi er fremme i sommeren 1939. Hotellet ligger der stadig og får stadig besøg af de samme gæster. Ligesom de stuepiger, vi har lært at kende, også vil dukke op igen. Nogle af dem får måske nye opgaver, lyder det fra forfatterne.

Den som Dræber – sæson 2

Den som dræber sæson 2Den danske serie DEN SOM DRÆBER får en ny sæson. Serien der trak mere end 1 million seere pr. afsnit på TV2, får nu en efterfølgende sæson, og skifter samtidig kanal. DEN SOM DRÆBER sæson 2 er udviklet og produceret af det anerkendte produktionsselskab Miso Film. Serien bliver en Viaplay Original og kommer til at få eksklusiv premiere på TV3 og Viaplay i begyndelsen af næste år.

Seriens hovedpersoner spilles af Kenneth M. Christensen, der bl.a. er kendt fra DRs successerie ARVINGERNE, og en af Danmarks mest lovende skuespillerinder, Natalie Madueño, der fik sit gennembrud med en bærende hovedrolle i DRs BEDRAG. De to hovedrolleindehavere, der i serien spiller henholdsvis politiefterforsker og psykolog, står overfor at skulle opklare to unge pigers forsvinden, mens de prøver at forstå og afkode de konsekvenser, der pludselig opstår, når morderens sind og handlinger bliver mere og mere desperate.

Består af otte afsnit á 45 minutter, får premiere eksklusivt på Viaplay og TV3 i starten af 2019.

Lykke-Per miniserie

’Lykke-Per’ forventes at kunne sendes som miniserie på TV 2 i 2019

I august 2017 startede optagelserne til TV 2s største danske tv-fiktionsprojekt nogensinde – miniserien ’Lykke-Per’ baseret på Henrik Pontoppidans litterære mesterværk. Det sker efter næsten tre års intenst arbejde for at skaffe finansiering af den store produktion.

Bille August, der tidligere har stået bag internationale filmsucceser som ’Pelle Erobreren’ og ’Den gode vilje’, skal instruere ’Lykke-Per’, som er et projekt, han i årevis har brændt for at gennemføre. Sammen med sin søn, manuskriptforfatter Anders August, har han også skrevet manuskriptet til miniserien, der bliver på fire afsnit.

Hovedrollen som Peter Sidenius – ’Lykke-Per’ – skal spilles af skuespiller Esben Smed, der i februar blev hædret som Shooting Star ved filmfestivalen i Berlin, og som bl.a. har spillet med i filmen ’Sommeren ’92’ og DR1-serien ’Bedrag’.

Henrik Pontoppidans ’Lykke-Per’ er et af de væsentligste værker i dansk litteratur og er en del af den danske kulturkanon. Det er en medrivende kærlighedshistorie og en udviklingshistorie om et moderne, ambitiøst menneske, der stræber efter det lykkelige liv og frigørelsen fra barndomshjemmets snævre rammer.

’Lykke-Per’ er også en fortælling om valget mellem karriere og familie, og samtidig er ’Lykke-Per’ en fascinerende beskrivelse af Danmark i slutningen af 1800-tallet – på kanten af det moderne gennembrud.

’Lykke-Per’ både som tv-serie og spillefilm
’Lykke-Per’ forventes at kunne sendes som miniserie på TV 2 i 2019, men det store værk udkommer ikke alene på TV 2 og TV 2 PLAY. ’Lykke-Per’ vil også blive lavet som spillefilm.

– Spillefilmen vil blive anvendt ved en række event-visninger rundt om i landet i forbindelse med lanceringen af serien samt i international sammenhæng, hvor den vil have et stort festival-potentiale og gode salgsmuligheder blandt internationale distributører. Dermed breder vi ’Lykke-Per’ ud på flere platforme, som har hver deres fordele og styrker, og vi har dermed bedre muligheder for at ramme et stort publikum – nationalt såvel som internationalt, siger Katrine Vogelsang.

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt