Hjem Fora Kabel-TV Sløjfe- eller hybrid topologi? Re:Sløjfe- eller hybrid topologi?

#66721

Jerzy
Participant

lytro sagde
Det er ikke en sløjfe type approve

Du skriver ikke hvilke signalleverandøre du har.

Yousee have en gang 3 pakker hvor man kunne vælge grundpakken. – Filter på. Så man kun kunne modtage VHF kanalerne.

Mellem pakken, så man kun kunne se VHF og de laveste UHF kanaler.

Fuldpakke, ingen filter, man kunne se både VHF og UHF kanalerne.

Og de filter kan man godt montere på jeres antenne anlæg.

MEN i dag har man forskellige digitale løsninger med kort, de er kodet. Så skal du have en modtager der kan “læse” kort.

 

Der er sådan set ikke krav til autorisationen. Men hvis du klager over signalet til leverandøren og han kommer og måler, og der er fejl på jeres anlæg. Så får I en regning

Derfor find en der ved hvad han laver, og det er ikke kun at man kan montere en 75 ohms terminering.

 

Lynge smile

Det er netop også min vurdering.

Da huse G-M er tilsluttede via en uspecificeret boks, så kan det godt være, at de 6 huse er koblet i en sløjfe for der er ingen forstærker, bare en fordeler da signaldæmpning er minimal så tæt på fødesignalet.

Husene A – F er tværimod koblet i en slags stjerne efter, hvad jeg gætter er, en forstærker/fordeler, hvor mit hus er tilsluttet.
Så jeg mener topologi er en kombination af sløjfe og en stjerne.

Jo, det er YouSee, der er signalleverandøren og da nogle beboere syntes for 2 år siden, at fuldpakken var for dyr og spild af penge, har YS tilbudt at erstatte det gamle anlæg med et nyt, med mulighed for individuelt pakkevalg…mod uopsigelig binding på 5 år (!) – hvor teknologien står stille…eller hur?
Tilbuddet blev afvist af generalforsamlingen.
Heldigvis.

Da jeg i sin tid har opsagt mit abonnement – som jeg aldrig har tegnet – i form af fysisk udkobling, har bestyrelsen i grundejerforening overladt til mig, at forhandle med YS, der bliver ved med at stille udokumenterede krav bl.a med at udkoblingen udføres af en “autoriseret” tekniker.

Her er citat fra min korrespondance med YS:
“Det er på ingen måder YouSee’s fremgangsmåde, men når et anlæg er bygget som et sløjfeanlæg, så er der ikke mulighed for at koble en enkelt beboer fra signalleveringen.

Hvis man ønsker at blive frakoblet signalleveringen, så skal det ske af en autoriseret tekniker, som kan fremsende dokumentation på, at det er frakoblet.”
Det er altså både og..ikke muligt…men hvis det udføres af en autoriseret…jo, så er det muligt.

Jeg ved ikke, hvad det er man (teknikeren) skal vide, hvad han gør, når nu hele fremgangsmåden er vist på homeconnect video om terminering af DA forstærker.

Ser det ikke ud, som at kunne skrue en møtrik ved hjælp af en nøgle 😉