Hjem Fora TV-kanaler og programmer Ny Public Service aftale TV2 regioner i HD Re:Ny Public Service aftale TV2 regioner i HD

#59779

kram5610
Participant

reslfj sagde

 

Det store problem her er, at der vil  blive leveret mange fjernsyn unde DVB-T2 selvom de samme fjernsyn kan levers med DVB-T2 tunere til samme pris.  Desuden vil der blive leveret mange små og/eller billig-fjernsyn, der bare ikke kan DVB-T2. 

Det er at holde forbrugerne for nar, når produkterne stort set kun mangler et dansk prismærke.

Det er heller ikke rigtigt, at DVB-T2 kun bruges i England (UK).  Der er 2 muxer i drift i Sverige med en dækning på 75% af alle husstande (og flere  sendere hver måned). Der er 2 muxer i drift og yderliger 2 i snarlig drift i Finland.  Italien sender Europe7  på DVB-T2.  Serbien går direkte og udelukkende til  DVB-T2 i april 2012 og Østrig har bestluttet at åbne en DVB-T2 mux for HD kanaler.

Sydafrika går også direkte til DVB-T2  med sidste frist udgangen af 2013 – det samme gør hele det sydlige Afrika lidt før eller siden.

Indien har budrunder ude – lige nu – for opbygningen af DVB-T2 sendere ved de 19 størst  byer.

Det svenske DVB-T2 net spiller (endnu) ingen rolle – vil stadig tro at under 1% af de svenske husstande har en DVB-T2 modtager i brug! Andelen af husstande i Østrig om ser via DVB-T er ubetydelig lille, dette skyldes manglen på private programmer via DVB-T – i Østrig ser man tv via Astra eller kabel tv. Jeg ved ikke om du nogensinde har prøvet at modtage DVB-T i Italien – på et almindeligt MPEG4 mux klemmer de 8-10 programmer ind… Så Italien er et kapitel for sig.

Det jeg vil frem til er, at på nuværende tidspunkt er DVB-T2, England foruden, et ligegyldigt format (set i dansk perspektiv) – som i fremtiden har potentiale. 


Du er ikke meget inde i de tyske forsøg – synes jeg.  Der er 3 forsøg, som jeg ved lidt omkring og et on/off i Berlin.  Det største er lige sydøst for Hamburg.  Her undersøger man fx dækningen når man bruger nogle særlige udsendelsesmåder bla. MISO.  Her  sender man det samme signal fra flere sendere – ikke som ved normal SISO/SFN, hvor der moduleret ens fra hver mast  – men moduleret forskelligt fra to eller flere master.   Man måler således ikke for at 'se om det virker', men for at finde den mere nøjagtige forbedring af dækningen fx inde i byer ved brug af MISO istedet for SISO.

 

Desuden laves der forsøg, som har relation til den kommende standard for mobil-tv (DVB-NGH).

BBC i England målte på testudsendelser i over et år og det gav mulighed for at øge bitraten fra 36 til 40.2 Mbit/sek.

Mht. Tyskland har du ret i, at de nuværende budgetter for brugen af licensmidler ikke indeholder HD kanaler via antenne.  Men både ARD og ZDF arbejder imidlertid meget for at skaffe opbakning hertil hos delstaternes ledere. Hvis delstaterne enes kan der hurtigt ske noget.  Desuden er det vel ganske tænkeligt at en enkelt delstat fx Berlin – der har mange DTT seere og mange muxer – kunne starte en ÖR/public service DVB-T2 mux. 

Ligeledes sender de private (Pro7 – RTL mfl) kun fra Kiel og Lübeck i Slesvig-Holsten.  Det er rimeligt let at indpasse en ekstra

DVB-T2 mux – måske betegnet en DVB-T2 TEST-MUX – til måske 3 HD kanaler i det område. MV er samme sag. Brandenburg sikkert også.

Satellit kanalerne skifter jo snarligt til rent digitalt og med flere HD kanaler. (Vi har jo også allerede ZDF-HD via youSee). Ligeledes arbejder kableselskaberne meget på at få overført alle kunder fra analogt til digitalt.  HD er bla. lokkemaden.

Det er bydende nødvendigt, at  der også kan sendes HD i en rimelig kvalitet og på et rimeligt antal kanaler, hvis DTT skal holde i længden.

Jeg vil gerne en for gang alle slå fast at et skift IKKE er noget der tales om i Tyskland (udover på fora som dette) – der udføres FORSØG bl.a. i Rosengarten (btw har jeg selv modtaget DVB-T2 signal fra denne sender på mit arbejde nord fra Hamburg på vores fladskærm…). Forsøget syd for Hamburg varer indtil midt i 2012. Så vil man komme med en anbefaling… også tager man stilling. I Tyskland tager den slags gerne et par år – også giver man yderligere befolkningen en rimelig frist…. Så 2016-2017 kunne være en realistisk tidshorisont. 

I netop  MV og Brandenburg spiller DVB-T den ringeste rolle i hele Tyskland (bortset fra de området hvor man har modtagelse fra Schleswig-Holstein og Berlin)… Her er den største andel af satellitseere målt i procent. MV er desuden den fattigste delstat af alle delstater – her er fx også langt den største andel af CRT skræme, analog modtagere og SORT/HVID tv….

Som jeg har nævnt før – spiller DVB-T en vis rolle i de tæt befolkede områder i Tyskland… Især folk der bor i lejligheder der ikke har mulighed for satellit benytter DVB-T i stedet for kabel tv (men kun der hvor de private kanaler også sender)….