Hjem Fora Kabel-TV Manglende opdateringer på YouSee’s Boks? Re:Manglende opdateringer på YouSee’s Boks?

#64984

reslfj
Participant

mich sagde
I øvrigt er jeg spændt på hvornår de får en nye Yousee boks, formentlig når der er enighed om en ny standard for DVB-C, som er forberedt til ULTRA 4K HD

Jeg tror youSee er i syv sind mht.  traditionel  broadcast DVB-C/DVB-C2   vs   IPTV.  Det er jo indlysende, at  DR1/DR2/TV2 mfl.   ses af mange seere samtidigt og derfor sendes  langt bedst som broadcast.  

Men efterhånden, som hver kabelsegment bliver mindre (færre brugere per segment) for at styrke internetkapaciteten, vil det også blive mere indlysende, at kun få eller en enkelt  seer vil se de mere specialiserede kanaler på samme tid. Nogle gange vil der slet ikke være seere der ser en bestemt kanal.

Er der kun en enkelt  eller slet ingen, der ser en bestemt kanal,  vil IPTV jo være en bedre måde at bruge kablet på. Er der ingen skal kanalen jo slet ikke sendes og kapaciteten bruges på anden vis.

youSee har jo fortalt at de fra 2016, vil begynde at benytte DOCSIS 3.1, der anvender frekvenserne gennem kablet på en helt anden måde end  det nuværende DOCSIS 3.0 gør.

Endelig er HEVC  først lige kommet frem, og det er jo en meget vigtig forudsætning for at sende 4k

Lars  smile