Hjem Fora Antenne-TV Kan ikke se DR1 og DR2 på König KN-DVBT-IN61 digital stueantenne Re:Kan ikke se DR1 og DR2 på König KN-DVBT-IN61 digital stueantenne

#66178

reslfj
Participant

shielddk sagde
Hej Bo,

Helt seriøst – kan DR virkelig levere sådan et dårligt signal over hele kbh? Så desuden at HELE Sorø er død – ikke engang ‘usikkert signal’!?

TV signaler er beregnet til at modtage fra en udendørs antenne, der har en egenforstærkning uden elektronisk forstærker på 10 gange og er placeret frit og 10 m over jorden. 

Faktisk er der et meget godt TV antennesignal i København, så godt at du kan se mux2 med DR3 og DRK mfl.  selv med en indendørs antenne.  Men man kan ikke påregne at signalet kan gå gennem alle steder til de lavere etager eller i kældre.

Tv signalet sendes fra Hove masten mellem København  og Roskilde og fra Gladsaxe masten. Men derudover sendes det samme signal fra Lynetten 8 kW og fra tårnet ved telefonhuset i Borups Allé 2 kW.  De to sidste med vertikal polarisation, dvs pindene på en normal antenne skal stå lodret, hvis man får signalet herfra.

Din stueantenne – skal måske drejes 90 grader, hvis du  bor så en af de to ‘by-sendere’ anvendes.   Du skal helst have antennen i et rum, der har vinduer mod en af senderne.

Se manualen side 3/4 Fig 3
http://www.konigelectronic.com/en_us/television/dvb-t-terrestial/56020409?source=search

Lars  smile

PS!  Der sendes lokal fjernsyn med DVB-T og – tror jeg nok – testfjernsyn med DVB-T2 fra Borups Allé.  Det kan du muligvis  modtage.