Re:Husker politikerne mon DR2 HD og DR K HD i det nye medieforlig 2014 ?

#65015
reslfj
Deltager

mich sagde
“En overgang til DVB-T2 på alle kanaler i 2020 kunne således komme på tale.”

Vil det sige, vi ikke ser flere HD kanaler på DVB-T før i år 2020 ? Bl.a. de danske DR kanaler ?

Man ville jo ikke indse – tilbage i 2007/2008 – at man skulle have afventet med at slukke de analoge signal  indtil sommerene 2010,  hvor  DVB-T2 både var kommet på markedet og  toppen var taget af prisen.

Så kunne man have sendt med DVB-T/MPEG4 indtil fx 2012 så også allerede solgte fjernsyn kunne have været anvendt.  Men for at understrege at der ville ske et skifte, kunne man have omstillet til DVB-T2  fx midt i en OBS udsendelse og fx under et par timers prøvebillede hver anden formiddag., for at understrege, at man mente DVB-T2 alvorligt.

Den der gemmer til natten – gemmer til katten.

DVB-T er jo  helt forældet og der er slet ikke plads til flere kanaler – og slet ikke HD – uden at overgå til DVB-T2 og helst også HEVC.

Det er imidlertid vigtigere at se til tyskland, der planlægger fra 2016/2017 at overgår (med kun 2 års simulcast) til DVB-T2 og HEVC.

Det ville være  ret klogt, hvis man lavede et fælles krav til alt nyt udstyr – til satellit, kabel, antenne og IPTV/Streaming – måske allerede fra efteråret 2015 – om understøttelse af DVB-x2 og HEVC for SD, HD og UHD(4k).

Man skal ikke være bange for

  • at stoppe salget af den gamle standard i en periode indtil det nye er på makedet fx ved store “Køb ikke nu” reklamer på DR1
  • at give ejere af eksisterende udstyr en ret kort frist (fx som Tyskland 2 år)  til at anskaffe nyt.

For ellers slår man let broadcast platformen ihjel.

Lars   smile

Back to top button