Re:Husker politikerne mon DR2 HD og DR K HD i det nye medieforlig 2014 ?

#64707
mich
Deltager

evilguy sagde

martin sagde

Efter EPG og system signatering er der 18 Mb/s pr. MUX.

 

Hvis vi omdanner den ene MUX til DVB-T2 og samsender kanalerne i SD på den anden MUX, vil det give plads til mere HD.

 

Jeg antager at der vil være 31 Mb/s i en DVB-T2 MUX, fratrukket EPG og system signalering. Så kunne vi sende DR1, DR2, DR3, DRK og TV 2 Regionerne i HD, hvor der i gennemsnit vil være 6 Mbit til hver kanal. Det vil betyde at DR3 mister 2 Mb/s og der vil være 1 Mb/s tilovers, som DR kan lege frit med. DR skal have fri mulighed for at fordele pladsen løbende, så hvis der er sport på DR1 og debat på DR2, skal de have frie hænder til at tildele DR1 ekstra plads og dermed øge kvaliteten.

 

På SD MUX’en vil man derefter kunne sende DR1 i 2 Mb/s samt DR2, DR3, DRK og TV 2 Regionerne i SD i 1,5 Mb/s pr. kanal. Det vil efterlade 10,0 Mbit, som vil blive delt mellem Foletingskanalen, Tegnsprog, Ramasjang og Ultra – det vil sige 2,5 Mb/s pr. kanal som i dag. Når Ramasjang, Ultra og Folketingskanalerne ikke sender, vil de blive skruet ned til 1 Mb/s og de resterende 4,5 Mb/s vil blive fordelt på de fem andre kanaler. Dermed vil de i aftentimerne kunne opnå højere kvalitet. Igen må DR gerne fordele pladsen efter behov.

 

Når danskerene om nogle år har købt nyt tv, vil man kunne omlægge DVB-T MUX’en og dermed tilbyde HD i endnu bedre kvalitet på begge MUX. Dermed vil hver kanal kunne få 7,5 Mb/s og igen, når Ramasjang, Ultra og Folketingskanalerne ikke sender, vil pladsen kunne blive fordelt på de andre kanaler.

 

… og ja, dette forslag vil give en del af kanalerne i lavere kvalitet, til dem der ikke kan modtage DVB-T2 i dag.

 

Jeg kunne forestille mig at MUX1 vil fortsætte med DVB-T samt indeholde alle kanaler og det vil være MUX2, som har dårligere dækning, der bliver omdannet til DVB-T2.

 

Hvorfor ikke bare tage skridtet fuldt ud?

DR skal skifte til DVB-T2 på begge MUX pr. 1/6-2015, og så vil Boxer TV også følge med.Så kan DR sende HD på alle deres kanaler.

De fleste TV solgt de sidste 2-3 år har været med DVB-T2 eller også er folk blevet informeret om det. Og så kunne man også passende melde ud allerede nu, at der skiftes til H.265 i år 2020, når Boxers tilladelse udløber og dele af Boxers frekvenser bliver overført til mobilt bredbånd.

Alle ved at det kommer til at ske, så hvorfor ikke bare få det gennemført – og så få det meldt klar ud NU!

 

Men ved de i folketinget overhovedet hvad det rejer sig om ?

Back to top button