Hjem Fora Antenne-TV DVB-T fra Tyskland (Flensborg) på Nordvestfyn Re:DVB-T fra Tyskland (Flensborg) på Nordvestfyn

#57492

JAJE
Participant

Jeg kan selvfølgelig godt se, at hvis alle jeres fjernsyn har indbygget digital-tuner er det nemmest og billigst med den løsning du selv foreslår.

Med en 8 m høj mast er jeg temmelig sikker på, at du har gode betingelser for god modtagelse, selvfølgelig afhængig af hvor du bor. Her tænker jeg på, om du bor nede i “et hul” eller om du bor højt oppe? Men mit råd er ihvertfald, at købe en god antenneforstærker samt selvfølgelig netdel til denne, så antenneforstærkeren bliver strømforsynet igennem antennekablet.

Det er rigtigt, ifølge tabellen du linker til, at “ARD-mux'en” og “NDR-mux'en” sender med 50 kW og ZDF-mux'en” kun sender med 20 kW. Hvorfor ved jeg faktisk ikke, men som du kan se ifølge tabellen, bliver der fra Bungsberg-senderen sendt med 50 kW fra alle tre “mux'er”. Da der bliver sendt i et Single Frequency Network (SFN) betyder det faktisk, at du ikke præcist ved hvilken sender du modtager fra. Når du retter antennen ind mod Flensburg-senderen kan du også få noget signal fra Bungsberg-senderen på ihvertfald “ZDF-mux'en”.

Da du bor forholdsvis tæt på Tommerup-senderen vil du uden problemer kunne modtage derfra selvom du montere antennen lodret. Det er dét, der er det gode ved digitalt tv, at det ikke er følsomt på samme måde som det analoge var. Enten har du signal eller så har du ikke. Ved det analoge signal var der jo stor risiko for dobbelt-skygning m.m. hvis antennen ikke var rettet ordentlig ind mod senderen. Sådan er det heldigvis ikke med det digitale signal.

Jeg kan nævne mig selv. Jeg bor i Skårup tæt ved Svendborg på Sydfyn og har monteret en mindre UHF-antenne der kunne minde lidt om denne her til venstre.

Jeg har selvfølgelig sat antenneforstærker på og antennen er monteret vandret, da jeg gerne vil modtage de “private mux'er” fra Kiel-senderen. Antennen er monteret på loftet og det fungere bare perfekt. Jeg har godt signal fra de tyske kanaler samt fra Svendborg-senderen som antennen overhovedet ikke peger mod. Da TV2 sendte analogt var signalet ikke det bedste, da antennen jo ikke peger mod senderen, men det digitale signal er iorden.

Derfor tror jeg du roligt kan gå igang med dit projekt. Held og lykke!

Mange tak for et yderst uddybende og brugbart svar. Jeg vender tilbage med en status når projektet er blevet ført ud i livet. Det bliver nok først i påsken!

Lige til sidst, hvilken antenneforstærker og netdel bør jeg investere i hvis jeg vælger Triax 100 element antennen?