Re:Dvb-t
Jesper1973 sagde
Hej AlleMange tak for særdeles uddybende svar. Jeg vil prøve de forskellige forslag af. Med mit setup, vil jeg så kunne “nøjes” med at fjerne forstærkeren, og så vil resten stadig fungere, eller er nogle af de andre komponenter afhængige af en spænding fra forstærkeren? (Jeg vil gerne fjerne én ting af gangen, for at se effekten).
Jeg kan forstå på Lynge, at de 2 forslag til måleudstyr jeg nævner i første indlæg, ikke er interessante at investere i, men hvad med et smartmeter t10? Jeg er med på, at der er en intern “barometer”, som indikerer hhv signal og BER ved brugsstedet i tv, men måler man ikke normalt ved diverse samlinger osv ifm fejlfinding? Eller er det typisk mere “trial and error”?
Beklager hvis spørgsmålene ikke giver meget mening, men jeg forsøger at forstå/lære lidt om antenneteknik
MVH
Jesper
Digital transmission er et analogt signal, der skal frekvensanalyseres for at fange de enkelte bitværdier. Derefter skal de enkelte værdier i de modtagne bit-blokke sorteres i en ny rækkefølge (og byttes mellem flere blokke). Nogle bits er data andre er FEC koder (fejlkorrigering) – faktisk to uafhængige set koder – der bruges til at rette fejlagtige bitværdier.
Det er først herefter, man kan vurdere, om man har et godt eller dårligt signal. Da DVB-T og DVB-T2 anvender helt forskellige regler for alle ovennævnte operationer skal en godt instrument kunne behandle begge type signaler og udtrække statistik for fx antallet af rettede bits for at kunne vurdere om det er støj, overstyring eller et godt signal der komme ud af dit antennekabel.
Din forstærker og strømforsyningen (24 Volt) skal vel begge fjernes eller begge anvendes. Jeg har ikke selv haft netop den forstærker, men den er da vis regulerbar.
Forstærkeren skal i første række sikre at et godt antennesignal forbliver godt når, det sendes langt og/eller deles ud til mange rum.
Lars