Hjem Fora Kabel-TV Dr kanalerne uden tv pakke Re:Dr kanalerne uden tv pakke

#66538

HermanR
Participant

Jeg forstår godt at du spørger om det. Det er ikke lige logisk alt sammen og hvad der ikke er muligt i dag, det kan man måske i morgen.

Jeg tror de så kaldte must-carry regler blev justeret sidste gang i 2012. Jeg har et overblik over det her http://debat.aovnet.dk/2012/12/must-carry-reglerne.html – Must-carry plejer at beskrive hvad der skal være af tv i den mindst ukodede tv-pakke, som typisk bliver kaldt for grundpakken eller blot for tv-pakke 1. Bemærk, altså i en tv-pakke der koster noget. I mange foreninger er medlemskontingentet inkluderet i tv-pakken. I de fleste foreninger bruges medlemskontingentet til at dække foreningens fællesudgifter, herunder driften af det lokale fællesantenneanlæg. Must-carry reglerne defineret i 2012 er meget vag. Som flere politikere sagde den gang, at man tror YouSee, Stofa og de mange lokale foreninger godt selv kan finde ud af, hvad der som minimum skal være i en tv-pakke. Det var i øvrigt lidt spændende i 2012 om staten ville beholde TV 2 hovedkanalen under must-carry efter TV 2 var blevet til betalingskanal. Men der blev skåret dybere for ”must carry”-forpligtelser omfatter i dag kun Folketingskanalen og særlige tjenester for handicappede. Ikke at disse kanaler skal ligge frit tilgængeligt på fællesantenne-nettet, men at de skal være med i selv den mindste ukodede tv-pakke.

Stofa FritValg og Stofa SmartTv er forhandlet hjem med program-rettighedshaverne ud fra hvad Stofa har i deres tre ukodede tv-pakker (grundpakken).

Men i august 2015 annoncerede Stofa to nye løsninger på vej mod videre valgfrihed. 1) Stofa MitTv, en løsning med FritValg uden at man har en ukodet tv-pakke. 2) Stofa Bredbånd only. En løsning hvor man til at starte med kun abonnerer på bredbånd. ”Til at starte med” nævner jeg fordi, hvis den løsning får medvind så vil Stofa sikkert tilbyde SmartTv på internettet også.

Når/hvis disse to løsninger bliver en realitet så får vi i alt 5 løsninger, som man kan vælge, at starte ud med, i Stofa abonnement:

1. Den digitale grundpakke (tv pakke 1), eller

2. Tv Pakke 2 / DK Plus pakken, eller

3. Tv Pakke 3, eller

4. Bredbånd Only, eller

5. Stofa MitTv

Slår du op på https://stofa.dk/bredbaand så vil du her kunne se om Stofa i dag tilbyder ”Stofa Bredbånd uden Tv” hvor du bor. Finder du det på siden så kan du også droppe din tv-pakke og fortsætte med internetforbindelsen via Stofa. Her kan du så på internettet evt. finde dr.dk.

Vores forening fik mulighed for Bredbånd Only fra 1. januar. Vi venter fortsat på Stofa MitTv, som Stofa måske får besvær med at få forhandlet hjem.

 

mvh / Herman