Re:Antenne-TV i 2012 – Hvad sker der?

#61004
reslfj
Deltager

kram5610 sagde

reslfj sagde

 

Man kunne fx betale dobbelt pris og købe et Loewe fjernsyn.

http://www.johnlewis.com/231285579/Product.aspx?source=63321 

Alle de store mærker og mange discount mærker sælges i UK med DVB-T2 tuner.

Det eneste der rigtigt mangler, er de helt små fjernsyn 19-22″

 

Lars     smile

Jeg kan godt se, at der er lidt flere TV end jeg lige troede – men er de så tilpasset danske forhold? Virker undertekser, hee aac lyd? Etc?

 Morten Hesseldahl

Nu gider jeg normalt slet ikke 'praktiske forhold' og endnu mindre den 'lokale andegård' –  men i hovedsagen er svaret et – Ja – det virker her hos os.   DVB-T2 anvendes jo i Sverige og meget i Finland (licens til 5 DVB-T2 muxer under hastig udbygning).

Det er jo Nordig spec der gælder, og her er mange apparater endda godkendt af Boxer.se  . Men der er fx ingen B&O eller Loewe på DVB-T2 listen – selvom begge mærker kan levere modeller med DVB-T2 tuner.  Ligeledes er Toshiba ikke på Boxers liste, men de leverer også  i UK med DVB-T2.    I UK anvendes HE-AAC lyd, og undertekster er da helt uafhængig af DVB-T2, der jo 'kun' er selve transmissionen gennem luften. 

Jeg vil fastholde, at det er i forbrugernes store interesse, at  man fraråder alle nyindkøb af DVB-T og råder til kun at købe DVB-T2 udstyr, hvis kunden anvender antenne.    Så vil der være meget færre, der skal skifte udstyr, når man begynder at sende med DVB-T2.

Ligeledes vil det være i kabel brugernes interesse, at man fraråder alt DVB-C udstyr, stort set straks DVB-C2 udstyr er på markedet. 

 

Lars  smile

Back to top button