Svar til: nyt feed horn til offset parabol 1.8 m

#78864
st1
Deltager

mit spørsmål er skal jeg købe nyt feed horn for mere gain på den nye skærm eller kan jeg bruge det gamle på linket kan man se det jeg nu bruger et 120 c Invacom feedhorn det er alummiun farvet og oppe over det som man anbefaler Raven feedhorn har i noget erfaring med dette koster ca 700 dk via uk min lnb er også vist på siden et invacom 0.3http://www.primesat.eu/feedhorn.php

Du skal ikke bruge det gamle feed, det har alt for stor åbningsvinkel.
Det er slet slet ikke nødvendigt at købe et Channel Master feedhorn, medmindre du insisterer på at bruge en C120 LNB.
CM180 har f/D på 0.6 ligesom langt det meste andet “consumer”-satgrej, hvorfor du i princippet kan bruge helt almindelige forbruger-LNBer.
Eneste opmærksomhedspunkt er at feedholderen på CM designet er lavet til at holde et langt feedhorn, mens de fleste “almindelige” LNBer har en kort hals. Det bevirker at de kommer til at sidde en lille smule (et par cm) for langt fra fokus-punktet af spejlet.
Det kan afhjælpes ved at bruge en LNB med en lang hals.
Og for de langhalsede LNBer har mange år eksperimentering (af mig men også internationale entusiaster) har bekræftet at Inverto Black Ultra er en rigtigt god performer med en 180cm Channel Master, især i Quad (eller Quattro) versionen. (Bemærk ikke black pro, men ultra).

Jeg skal dog sige, at jeg har fået stort set samme performance på en Maximum XO-11, også selv om den har kort hals og er en budget LNB (jeg tror den har plastic feedhorn osv.).

Er du i tvivl så er du velkommen til at låne et CM feedhorn og Inverto/Maximum LNBer af mig og sammenligne din Invacom med en “standard” LNB inden du køber noget.

Back to top button