Finaleuge i årets FedEx Cup – Se det på C More Golf

| torsdag 21. sep, 2017 10:49 | 0 Kommentarer

Så er det endelig blevet tid til finaleugen i årets FedEx Cup. De 30 bedste spillere igennem sæsonen på den amerikanske tour skal have delt de mange millioner ud mellem sig. På søndag omkring midnat har vi navnet på, hvem der i år bliver forgyldt, og modtager den nette sum og bonus på 10 millioner dollars.

Favoritten og den mest oplagte kandidat lige nu må være Jordan Spieth. Med to andenpladser og en femteplads i slutspillets tre første turneringer har Spieth bragt sig frem som nummer ét på listen og står derfor inden finaleugen med de bedste kort på hånden til at gentage bedriften fra 2015. Arbejdet skal dog gøres færdigt og de seneste syv år, er vinderen af Tour Championship også løbet med den samlede sejr. Alle 30 spillere i finalefeltet har stadig en matematisk mulighed for at løbe afsted med trofæet. Uretfærdigt vil nogen måske mene, men PGA Tour og FedEx vil være sikre på spænding til det sidste, og det er man i høj grad med dette format. For netop at gøre finaleugen interessant har PGA Touren udarbejdet en oversigt over, hvilken placering hver spiller opnå for at vinde den samlede FedEx Cup. Oversigten er tilgængelig her.

Finalen afholdes igen i år på East Lake Country Club i Atlanta, som de seneste år har lagt græs til utallige dramaer. Ikke mindst sidste år hvor Rory Mcilroy blandt andet holede sit andetslag på hul 16 i finalerunden og fik en mirakuløs birdie på 18. for at fremtvinge et omspil. Et omspil han vidste skulle vindes, hvis han også skulle tage den samlede sejr og de 10 millioner dollars. Det lykkedes. Denne bedrift kommer Mcilroy dog ikke til at gentage i år, da han overraskende nok ikke kvalificerede sig til dette års Tour Championship. Af andre store navne, som måtte vinke farvel til Tour Championship, kan Phil Mickelson nævnes, som trods en brav kamp i sidste uges BMW Championship endte uden for feltet af deltagere til denne uges finale. Og ikke mindst vinderen fra 2013 Henrik Stenson, som også måtte erkende at spillet og formen ikke helt rakte til Tour Championship i år.

På trods af fraværet af visse stjerner, som hvert år er et naturligt samtaleemne, er der stadig lagt op til en uge med topgolf og spænding blandt de allermest formstærke profiler på PGA Touren. Her kan blandt andet den førnævnte Jordan Spieth, Justin Thomas, Dustin Johnson, Marc Leishman og Jon Rahm fremhæves. Disse stjerner udgør inden denne uge FedEx-listens top fem og kan som de eneste deltagere i feltet selv afgøre deres skæbne. En sejr i Tour Championship for en af top fem spillerne vil også betyde samlet sejr, da det vil give nok point til, at ingen af de fem vil kunne hentes.

Tre mulige vindere

Jordan Spieth (Nummer 1 på FedEx Cup listen)
Spieth har den fordel, at han, som den eneste spiller blandt feltets 30 deltagere, har prøvet at vinde den samlede FedEx Cup. Det betyder også, at han har vundet på East Lake banen. Hvis man tager den unge Spieths nuværende form og seneste resultater med i overvejelserne og regnestykket, er det vanskeligt at komme uden om den unge texaner som mulig vinder i denne uge.

Rickie Fowler (Nummer 6 på FedEx Cup listen)
Fowler har haft en flot sæson, hvor det er blevet til hele 11 top ti placeringer. De mange topplaceringer har dog kun resulteret i en enkelt sejr. Fowler har længe banket på for at opnå samme stjernestatus som eksempelvis Spieth, Johnson og Mcilroy. For at dette skal lykkes, forudsætter det dog, at han får transformeret flere af rækken af topplaceringer til sejre. Her mangler han det sidste skridt på podiet. Fowlers andenplads i sidste uge vidner endnu engang om, at formen er til stede. I denne uge får han muligheden for endegyldigt at lukke munden på eventuelle kritikere ved at rydde bordet i Atlanta

Jason Day (Nummer 15 på FedEx Cup listen)
Day har ikke haft nogen mindeværdig sæson. Først på grund af skadesproblemer og sygdom i familien, og i tiden herefter hvor han har ikke formået at finde tilbage i samme rille, som tidligere sendte ham op som nummer et i verden. Det ser dog ud til, at han endelig er ved at finde storformen og vinderinstinktet igen, og efter flere topresultater den seneste tid er der igen håb for, at han kan være en seriøs udfordrer til den absolutte verdenstop. Med spil i konstant fremgang over de seneste mange uger, må han betragtes som en trussel til listens top ti spillere i denne uge.

C More Golf viser live golf i 29 timer fra Atlanta, hvor makkerparret Jesper Knudsen og Jeppe Huldahl glæder sig til at byde seerne velkommen til et forhåbentligt fantastisk Tour Championship

Sendetider Featured Groups Live Aftensending Live
Torsdag 16.00 – 00.00 19.00 – 00.00
Fredag 16.00 – 00.00 19.00 – 00.00
Lørdag 17.30 – 00.00 18.00 – 00.00
Søndag 17.30 – 00.00 18.00 – 00.00

Der vises også live dækning på TV 2 Sport lørdag og søndag aften.

Del på:

Tags:

Gemt under:: TV-Nyt