Branchen ikke tilfreds med DR’s Kontant program om Samsung skærme

| onsdag 04. dec, 2013 16:51 | 5 Kommentarer
BFE's direktør Laila Kelp Rasmussen

Laila Kelp Rasmussen.
Foto: Erling Madsen

DR retter i programmet Kontant alvorlige beskyldninger mod Samsung. Branchen Forbrugerelektronik er overrasket over, at DR viderebringer en række påstande uden dokumentation.

DR-programmet Kontant havde i aftes et indslag om nogle kondensatorer i Samsungs tv- og computerskærme, som er gået i stykker.  I programmet siges det flere gange, at Samsung har planlagt at kondensatorerne skal gå i stykker; altså »indbygget forældelse«.

En enkelt medvirkende siger, udokumenteret, at fejlene »altid opstår efter 2 år og 1 dag«; altså når garanti- og reklamationsperioden er udløbet.

Programmet lader flere medvirkende fremsætte påstande om indbygget forældelse – og nogle af  påstandene er anonyme. På intet tidspunkt i løbet af udsendelsen fremlægges egentlig dokumentation.

Samsung afviser
Samsungs landechef Claus Holm afviste i tv-programmet i en mail påstandene om planlagt forældelse: »I Samsung ønsker vi at bygge langvarige relationer med forbrugerne ved at levere kvalitetsprodukter – og dette vil vi ikke under nogen omstændigheder risikere at sætte over styr.«

Claus Holm ønskede ikke at lade sig interviewe i programmet, da Samsung har en politik om, at de ikke oplyser markedsandele og fejlprocenter.

– Når Kontanten stiller kamera og mikrofon til rådighed for anklager om planlagt forældelse, må programmet kunne dokumentere anklagerne, udtaler BFE’s direktør Laila Kelp Rasmussen og understreger, at der er tale om anklager, der kan være skadelige for virksomheden.

BranchenForbrugerelektronik har i deres nyhedsbrev Digimail dykket ned i sagen – Lidt efter samme metode som DR programmet Detektor ville have gjort.

 • BFE laver årlige forbrugerundersøgelser, hvor TNS Gallup interviewer lige over 2.000 forbrugere. Bl.a. spørges de, hvilket mærke fladskærm, de har købt. Fladskærmssalget tog fart i 2006 og toppede i 2010. Ifølge TNS Gallup er der solgt 3.190.000 tv, og Samsung havde i perioden en markedsandel på 20 % ifølge TNS Gallup. Der er altså solgt 630.000 Samsung fladskærme i perioden.
 • Kontant har talt med flere teknikere, som i forskelligt omfang angiver, at de har oplevet fejl på 100 til 300 skærme. Faktum er imidlertid, at jo flere fjernsyn man sælger – jo flere kommer til reparation. Hvis blot en procent af Samsungs solgte fladskærme i perioden 2006 – 2010 sendes til reparation, så er der tale om 6.300 skærme.
 • Der ville være tale om en temmelig kortsigtet strategi for en stor producent af fladskærme at give sine kunder et dårligt produkt.

Kilde: DigiMail

Del på:

Gemt under:: Branche-Nyt

Kommentarer (5)

 1. martin siger:

  Det som undre mig mest, er at Samsung efter alle disse år med anklager, endnu ikke har lært at behandle sagen. Hvis fejlraten er så lav til BFE antyder, uden at fremlægge dokumentation, så kan jeg ikke forstå hvorfor Samsung ikke blot har vist tallene til DR. De kunne vise tallene, uden at give DR tilladelse til at offentligtgøre dem. Så ville DR kunne fortælle, at der er tale om promiller, hvis det er sandt hvad BFE fortæller.

  Og hvis der reelt er tale om 100-300 tv ud af 620.000, så kan jeg ikke forstå hvorfor Samsung ikke har taget udgiften på sin kappe. Samsung har været i mediemøllen i flere lande og hvis problemet reelt er så lille, vil det være en meget billig måde at komme udenom dårlig presse på.

  Jeg skal indrømme at Samsungs behandling af sagen er årsag til, at jeg ikke har tænkt mig at købe fjernsyn og anden større elektronik fra dem. Min nuværende mobil er en Samsung, men det er også et produkt hvor jeg forventer lavere levetid end reklamationsperioden.

 2. René Havmand siger:

  En overgang gik Philips hurtigt i stykker.
  Synes de har fået styr på det.

 3. NPJ siger:

  Åh nej da Laila, skadelige for virksomheden?

  Samsung har da ellers kun glade kunder :

  http://www.trustpilot.dk/review/www.samsung.dk

 4. reslfj siger:

  Nu skal ethvert firma være borgernes tjener og derfor leverer end fund og for borgeren levere en nyttig ydelse.
  Her skal bare være service, kæft, trit og retning.
  Firmaer er ikke mennesker og skal aldrig have samme rettigheder som rigtige levende mennesker.

  Samsung da bare føre en åben fejlstatistik over deres produkter. Det er jo kun, at placere tælletallene på internettet.

  Så kan alle se at de ikke snyder med komponenter med for lille margin og dårlig levetid.

  Så let er det.

  Indtil da må enhver vel udskrige sin helt egen opfattelse af Samsungs og andres kvalitet til alverden.

  Lars 🙂

 5. Per M siger:

  At der er problemer med de kondensatorer blev også rapporteret i de Amerikanske medier sidste år. Der ovre var deres estimerede gæt, at den var gal med over 7 millioner tv’ere i USA.
  Samsung i USA har kendt til kondensator fejlene siden 2010 og har også indrømmet dem over for pressen. Lige siden 2010 har Samsung i USA også tilbudt gratis reparation af kondensator fejl.

  Det er noget at Samsung i Danmark også burde tage op til overvejelse, i stedet for at gemme sig bag den 2 årige reklamationsret og bruge den som en undskyldning til at afvise deres ansvar for et fejlbehæftet produkt, der tilfældig vis har det med at gå i stykker efter reklamationsretten er udløbet.

Skriv et svar