Nyheder

Børn på hospitalet – ny hjertevarm reportageserie på Kanal 4

kanal4 logoDe hvide vægge er iskolde, og smerten føles som en ukendt fjende, når man som barn er på hospitalet. Det er den følelse børneafdelingen på Nordsjællands Hospital vil forvandle til en varm og tryg oplevelse. I Kanal 4’s nye reportageserie ”Børn på Hospitalet” følges afdelingens ildsjæle i deres daglige kamp for de mindste patienter. Den hjertelige serie kan opleves første gang på skærmen tirsdag den 3. september kl. 20.00.

Ildsjæle, der gør en forskel

400.000 børn behandles hvert år på de danske hospitaler. For disse børn, kan det være en særlig svær situation i en ofte uforståelig og smertefuld verden. I ”Børn på hospitalet” følger vi sygeplejesker, jordmødre, børne- og overlæger, når de tager sig af børnene på Nordsjællands Hospital, mens de og deres forældre er allermest skrøbelige og sårbare.

Personalet har viet deres liv til at redde de mindste, der alle har oceaner af oplevelser foran sig. Serien giver er unikt, positivt og rørende indblik i personalets helt ualmindelige hverdag.

Hold vejret – diagnosen kommer

I premiereafsnittet ankommer lille Lauritz på skadestuen. Han er faldet på sit løbehjul og har fået en flænge i panden. Liggende på det blå lagen med sin mor i hånden, er Lauritz tydeligt bange ved situationen, da sygeplejersken Bjarke ankommer. Lauritz bliver dog hurtigt tryg, da han får lov til at samle lattergasmasken over en diskussion af styrkeforholdet mellem Joda og Darth Vader (Star Wars). Til sidst får den lille patient lov til at se sig selv i spejlet med sting, og gå fra afdelingen med et ’tapperhedsdiplom’, et smil på læben og en god oplevelse i bagagen.

Mød de ansatte

Brian er reservelæge på Børneafdelingen. Han er en legende sjæl, der gør brug af magiske bolde, tryllestave og bamser i sin behandling af børnene.

Mia er overlæge på Børneafdelingen. Hun er en klippe i afdelingen, og udstråler altid ro og kontrol, hvilket smitter af på de bekymrede forældre.

Sofie er sygeplejeske på Akutafdelingen. Hun er den altid positive type, der forstår at imødegå de bange og utrygge børn bedst muligt.

Bjarke er sygeplejerske på Akutafdelingen. Han uddeler gerne tapperhedsdiplomer og oppustede gummihandsker som belønning til både modige og mindre modige patienter. ·

Mette; er jordmoder. Hun oser af erfaring, når hun med sindsro og overskud hjælper mødre og familier gennem både tidlige, rettidige og sene fødsler.

Heidi er sygeplejeske på Neonatal. Hun er den følsomme type, der plejer de helt små størrelser, mens de får ’ro til at gro’. ·

Anne er den erfarne og smilende sygeplejerske, der mestrer at distrahere selv de mest ængstelige børn, så opmærksomheden fjernes fra de steder, der gør ondt

Peter er den garvede overlæge, der ofte tager sig af kejsersnit og altid forstår at holde hovedet koldt, men samtidig har plads til et smil.

Takket være denne lægestab giver ”Børn på hospitalet” et gribende indblik i de kampe, der hver dag kæmpes blandt hospitalets yngste patienter. Vi holder vejret med forældrene, når sygdommen rammer familiens små. Vi ånder lettet ud, når behandlingen lykkedes, og frydes over miraklet, hver gang et nyt barn kommer til verden.

Følg den hjertevarme premiere af “Børn på hospitalet” på Kanal 4 den 3. september kl. 20.00.

I samme kategori

Back to top button