Nyheder

The Bible: Storslået dokudrama på HISTORY

bible_historyBiografgængere verden over har i år været vidner til en række Hollywood-film med Biblen som omdrejningspunkt, bl.a. Noa med Russell Crowe, og snart toner Christian Bale frem på det hvide lærred som Moses i Ridley Scotts nye storfilm Exodus: Gods and Kings.

Nu kan danskere i alle aldre glæde sig til at opleve den største tv-miniserie, der nogensinde er produceret … om den største fortælling, der nogensinde er fortalt.

Ved hjælp af skuespillere og computer-genererede effekter puster den amerikanske successerie The Bible nyt liv i de uforglemmelige historier – fra Skabelsen til Åbenbaringen – og giver seerne indsigt i Biblens mange ikoniske scener og figurer. De fem episoder af to timers varighed graver ned i de hellige teksters mest betydningsfulde beretninger, som inkluderer Noas rejse i Arken, Anden Mosebog og naturligvis Jesu liv og korsfæstelse.

Frem for at gengive historierne ud fra et religiøst perspektiv, fortæller The Bible dem på en helt ny måde. De berettes i første person af de helte og skurke, hvis handlinger formede både Det Gamle og Det Nye Testamente – fra Abraham, Moses og Noa til David, Jesus og apostlene. Serien giver et indblik i, hvordan virkelige mennesker kæmpede med virkelige udfordringer på en måde, som et moderne publikum kan relatere til.

Da The Bible rullede over skærmen sidste år i USA, tiltrak serien flere end 100 millioner seere, og i løbet af få måneder satte den verdensrekord med over en million solgte dvd’er. Den er således den mest succesrige miniserie nogensinde. I 2013 blev den desuden nomineret til hele tre prestigefyldte Emmy Awards i bl.a. kategorien ‘Outstanding Miniseries or Movie’.

The Bible har dansk tv-premiere på HISTORY søndag den 30. november kl. 21.00 og fortsætter på kanalen de efterfølgende fire søndag aftener.

EPISODER

1. Beginnings (30. november)
Noa bliver genstand for Guds vrede. Abraham når frem til det forjættede land, men han må stadig bevise sin tro på Gud. Moses fører israelitterne ud af Egypten, og hans tro belønnes, da Det Røde Hav deler sig og lader israelitterne flygte fra Faraos stridsvogne. Moses leverer derpå sin sidste besked fra Gud: De Ti Bud.

2. Homeland (7. december)
Josva erobrer Jeriko, og Dalila forråder Samson under israelitternes kamp mod filistrene. Samuel salver David til konge – en handling, som truer med at kaste landet ud i borgerkrig. Saul overvældes af jalousi, da David besejrer Goliat.

3. Hope (14. december)
Jøderne holdes som slaver i Babylon. Daniel kastes for løverne men er stærk i troen, så Gud skåner hans liv, og jøderne kan vende tilbage til Jerusalem. Ærkeenglen Gabriel fortæller Maria, at hun skal have et barn. Hun og Josef drager derfor til Betlehem, hvor Jesus fødes.

4. Mission (21. december)
Jesus kommer ridende til Jerusalem på æselryg – et tegn på, at han er Messias. Judas lokkes til at forråde Jesus, hvilket skaber tumult blandt diciplene under den sidste nadver. Jesus bliver efterfølgende arresteret og dømt til døden.

5. Passion (28. december)
Jesus korsfæstes, men da Maria Magdalena besøger hans grav, kommer en skikkelse imod hende! Jesus giver diciplene til opgave at forkynde evangeliet, men de mødes med had og sågar død. Johannes får en åbenbaring om, at Jesus vil genopstå og alle troende vil blive belønnet.

Kilde: A&E presse

I samme kategori

Back to top button