Streamingnyt

Awkwafina is Nora from Queens

Den 8. maj får den længe ventede serie ‘Awkwafina is Nora from Queens’ dansk premiere på streamingtjenesten Paramount+. Serien er produceret af den amerikansk-kinesiske rapper og Golden Globe-vinder Nora Lum, bedre kendt som Awkwafina, der også indtager hovedrollen.

Det er ikke altid lige let at navigere i sit voksenliv. Især ikke hvis man er en ung, kaotisk kvinde midt i en kvartlivskrise.

Den nye komedieserie ‘Awkwafina is Nora from Queens’ handler om hovedpersonen Awkwafinas vej gennem tilværelsen i New York-forstaden Flushing i Queens, hvor hun bor med sin far (B.D. Wong fra ‘Jurassic Park’-filmene), sin bedstemor (Lori Tan Chinn fra ‘Orange is the New Black’) og sin noget mere succesfulde fætter (Bowen Yang fra ‘Saturday Night Live’).

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Serien er produceret af den amerikansk-kinesiske rapper og Golden Globe-vinder Nora Lum, bedre kendt som Awkwafina. Historien tager udgangspunkt i hendes egen opvækst og udfordringerne ved at vokse op som millennial i en amerikansk-kinesisk familie.

Serien, der består af 10 episoder af ca. 20 minutters varighed, får dansk premiere på streamingtjenesten Paramount+ fredag den 8. maj. 

Fremadstormende stjerneskud er både foran og bag kameraet

I løbet af sæsonen kommer vi vidt omkring i Awkwafinas liv. I første afsnit følger vi hendes første spæde skridt mod økonomisk uafhængighed, hvor hun forsøger sig med et par forskellige jobs, så hun kan få råd til at flytte hjemmefra.

Senere i sæsonen er vi bl.a. med hende og hendes kinesiske bedstemor på tur til Atlantic City, som ender helt galt. Nora vinder i blackjack, men kun fordi hun tæller kort, og bedstemoren og hendes kinesiske venner kommer op at toppes med en gruppe koreanske kvinder om adgang til strøm.

Kvinden bag serien, Awkwafina, er et af Hollywoods hotteste navne lige nu, og hun har haft særdeles travlt de seneste år som både komiker, rapper og skuespiller. Hun er bl.a. kendt for sine roller i film som ‘Crazy Rich Asians’, ‘Jumanji: The Next Level’ og ‘The Farewell’. Sidstnævnte indbragte hende en Golden Globe, og nu kan hun så også skrive sitcom-producent på sit CV.

Fakta om serien: 

  • Serien havde premiere på Comedy Central i USA i januar 2020 og får dansk premiere på Paramount+ fredag den 8. maj. 
  • Hvert afsnit varer ca. 20 minutter, og der er 10 episoder i første sæson. 
  • Executive producers på serien er Nora Lum (Awkwafina), Karey Dornetto, Lucia Aniello, Teresa Hsiao, Peter Principato og Itay Reiss fra ‘Artists First’. Sarah Babineau og Rachel Olson er Executives in Charge of Production for Comedy Central.
  • Serien er primært instrueret af kvindelige instruktører, herunder Lucia Aniello (’Broad City’), Jamie Babbit (’But I’m a Cheerleader’), og den Emmy-nominerede skuespiller og instruktør Natasha Lyonne.  

Streamingtjenesten Paramount+ er tilgængelig for danske kunder hos YouSee og Canal Digital. Paramount+ giver adgang til premierefilm fra Paramount Pictures, filmklassikere og tv-programmer fra de Viacom-ejede kanaler.

Kilde: Paramount+ presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button