Nyheder

90 år med Bent Fabricius-Bjerre

Bent Fabricius-Bjerre DR1
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

I et veloplagt fødselsdagsprogram ’Bent – og jeg’ følger musikeren Søren Rasted, Bent Fabricius-Bjerres travle liv op til hans 90 års fødselsdag – sammen ser de tilbage på en karriere på næsten 75 år – og frem mod de næste projekter, som den travle fødselar har gang i.

Han har skrevet titelmusikken til ’Matador’ og ’Olsenbanden’, komponeret den Grammyvindende ’Alley Cat’ fra 1962, været pladeselskabsdirektør og arbejdet sammen med alt fra Kato til Klaus Rifbjerg. Søndag den 7. december runder han 90 år. I den anledning får Søren Rasted lov til at hænge på et par dage i den stadigt travle Bent Fabricius-Bjerres liv – og gå på opdagelse i et enormt bagkatalog af ørehængere i programmet ’Bent – og jeg’, der sendes den 5. december kl. 20.00 på DR1.

For den folkekære komponist ’Bent Fabric’ har langt fra sat tempoet ned. Tværtimod. I programmet forsøger Søren Rasted at holde trit med Bent Fabricius-Bjerre, hvad enten det gælder den daglige tenniskamp med vennerne Eddie Skoller og Erik Brandt, eller arbejdet med at skrive filmmusik og give koncerter.

Hvad er det, der stadig driver Bent?

Bent Fabricius Bjerre er en af Søren Rasteds meget store forbilleder – ikke bare som komponist, men i særlig grad også som menneske. I programmet ’Bent – og jeg’ prøver Rasted at finde ud af, hvordan Bent har kunnet holde sin karriere kørende i så mange år, og hvordan i alverden han holder sig så frisk i en alder af 90 år.

-Hvad er det der stadig driver ham, og hvordan har han det med at blive 90 år, spørger Søren Rasted i programmet.

Jazz ødelagde instrumenterne

Bent Fabricius Bjerre var kendt som Danmarks yngste kapelmester, da han som 16-årig spillede med sit swingband. Som 17-årig udgav han sit eget jazzmagasin og som 25-årig blev han Danmarks yngste pladeselskabsdirektør. Samme år skrev han sit første stykke filmmusik og har sidenhen komponeret nogle af Danmarkshistoriens største klassikere. Han var aldrig særlig begejstret for skolen. Derfor fik han sin søster til at underskrive sedler, så han i stedet for kunne bruge tiden på at spille jazz. Bent kom efter skolen på konservatoriet, men der måtte man ikke spille jazz, da man mente, at det ødelagde instrumenterne.

Kato i tårer

Med til at tegne portrættet er blandt andre Jarl Friis Mikkelsen, Klaus Rifbjerg, Søs Fenger, Lina Rafn, og Bent Fabricius Bjerres kone Camilla Padilla Arndt. Og endelig kan seerne også møde Kato, som fortæller om, hvordan han for nogle år siden bryder grædende sammen efter en koncert, hvor Bent og han har optrådt sammen på Grøn Koncert

05. december 2014 kl. 20:00 på DR1  

I samme kategori

Back to top button
Close

Adblocker registreret

Kære besøgende, DIGITALT.TV er et énmandsforetagende, der er afhængigt af reklameindtægter for at kunne fortsætte driften. Jeg beder dig venligst om at deaktivere din Adblocker på denne side. Uden reklameindtægterne har jeg desværre ikke mulighed for at holde siden kørende. På forhånd tak for din forståelse og støtte. Webredaktør Bo Kjærgaard