Branche-Nyt

800 Mhz forstyrrelser – filter ingen garanti

Dårligt tv-signal TV-Signal problemer 800 MhzTv-seere med visse fjernsynsmodeller vil ikke kunne undgå at få pixelerede billeder eller sort skærm på bestemte kanaler, når der til næste år bliver tændt for det mobile bredbånd ved 800 MHz-båndet – også selv om de installerer et filter. Det oplyser Ulrik Petersen, Senior Manager ved Sonys strategiske afdeling overfor elektronikbranchen.dk.

Filtre kan skærme mod den indstråling, der måtte være fra 4G-master men også et 4G-modem i husstanden, der opererer ved 800 MHz-båndet, kan give problemer.Eventuelle forstyrrelser fra mobile bredbåndsmodemer vil vise sig ved pixelering eller sort skærm på de kanaler, som ligger tættest på det område, hvor det mobile bredbånd opererer – dvs. omkring kanal 59 og 60.  Filtre dæmper desuden signalet, hvilket kan give problemer for husstande med svagt signal.  Specielt Boxer er bekymret for 800 MHz problematikken

Tunere i ældre tv-apparater kan med eller uden filter være påvirket af indstråling. Sony har de sidste tre-fire år været bevidst om intereferens-problemerne ved mobilt bredbånd ved 800 MHz, og de apparater, som Sony producerer i dag, skulle ifølge Ulrik Petersen være beskyttet mod indstråling. Det samme skulle gøre sig gældende for de øvrige store producenter af tv-apparater oplyses der.

Omfanget af problematikken i forhold til modemer, der opererer i 800 MHz, er uvist for disse modemer er endnu ikke tilgængelige.

Det er således ikke kun utætte installationer der kan give problemer, men det er et godt sted at starte. Du kan læse mere om dette i vores artikel “Dårligt tv-signal? Sådan fejlsøger du og bliver klar til 2013

Kilde: ElektronikBranchen.dk

I samme kategori

Back to top button