8 tunere i ét tuner modul – VU+ FBC Tuner

| torsdag 20. jul, 2017 20:27 | opdateret 18. okt, 2017 kl. 9:34 | 17 Kommentarer

DIGITALT.TV tester i øjeblikket Vu+ Ultimo 4K tv-boksen. Vi har tidligere omtalt FBC Tuneren på denne i forhold til lynhurtig kanalzapping, i denne artikel kigger vi nærmere på tuneren, der gør det muligt, nemlig Full Bandwidth tuneren, der findes enten til DVB-S2, altså satellit-tv, eller DVB-C, kabel-tv. Dreambox har også en DVB-S2 FBC model.

Vi kigger nærmere på begge tunere i artiklen herunder.

FBC DVB-S2 Tuner

Vu+ FBC DVB-S2 tunerI forhold til satellit-tv, så er det optimale at forsyne VU+ FBC DVB-S2 tuneren med signal fra en Unicable LNB. Denne kan leverere flere signaler via et enkelt antennekabel fra LNB’en ind til boksen.

De gængse Unicable LNB’er er oftest med mulighed for 4 signaler ind, men der kan også fås Unicable LNB’er med mulighed for at sende endnu signaler ud på et kabel. Sidstnævnte kan være relevant, såfremt du ønsker mulighed for 8 separate signaler fra én satellitposition.

Rent fysisk er der 2 tuner tilslutninger på FBC tuneren, så du kan også køre 2 forskellige satellitpositioner og allokere de 8 tunere ud på disse.

Eksempel på Unicable LNB FBC indstillinger

Det kan virke komplekst at opsætte Unicable LNB. Du skal sørge for, at hver tuner får sin egen unikke SatCR Unicable frekvens.

I vores eksempel her har vi tilsluttet en Megasat Unicable II Diavolo LNB, der er med i alt 24 Unicable frekvenser, altså mere end rigeligt for at forsyne de 8 tuner muligheder på FBC tuneren.

Vi starter med at opsætte den første DVB-S2 tuner i listen. Det er Tuner I, eftersom der også er installeret en DVB-C FBC tuner i boksen.

Vi har valgt avanceret Konfigurationstype for at kunne opsætte den nødvendige Unicable opsætning. I vores tilfælde måtte vi lede lidt efter en Fabrikant/type, der tilbød de SCR frekvenser, der passede til vores LNB med 24 SCR frekvenser, det skal naturligvis tilpasses til den Unicable LNB, du måtte have.

Det kan være en god idé at tjekke op på, at du kan modtage satellit-tv efter opsætning af denne ene tuner, inden du går videre.

Nu skal du så igennem de efterfølgende tunere. Som tidligere nævnt, så skal du sørge for at hver tuner får en unik SCR kanal. Desuden sættes punktet Forbundet til til den forrige tuner du opsatte. For tuner P som på billedet ovenfor, så er det altså Tuner O, den skal sættes til.

FBC DVB-C Tuner

Det er enkelt at benytte FBC kabel-tv tuneren. Her er der ingen behov for at indstille noget. Bare tilslut kabel-tv signal til tuneren, og du har automatisk adgang til 8 tunere på boksen.

Del på:

Tags:

Gemt under:: Kabel-TV, Parabol-TV

Kommentarer (17)

 1. mitri siger:

  Er der nogen der ved om man se/optage flere kodede kanaler samtidigt med 1 stk. FBC-C tuner modul i boksen, hvis man har Yousee og et cam modul med programkort der kan afkode flere kanaler samtidigt?
  Eller skal man have flere FBC-C tuner moduler installeret i boksen for at kunne se/optage flere kodede kanaler samtidigt?
  Mvh.
  Michael H.

 2. Poul Vinther siger:

  Vu+ laver også et dvb-c/t2 med FBC.
  Hvis den bliver brugt til Boxer tv.
  Vi den også der være mulig at se/optage 8 kanaler samtidig. Eller er det betinget af at de befinder sig på samme MUX ?

  Mvh Poul

 3. Poul Vinther siger:

  Set hos 3 forhandler på eBay.
  Men kan godt nok ikke finde den på VU+ hjemmeside.
  Har skrevet til de 3 på eBay, om der er T2 med FBC understøttelse i.
  Den første bekræfter.

  Look at this on eBay http://www.ebay.de/itm/112418343112

  Det er mulig med 2 kanaler med en godkendt dual tuner.

  Med en VU+ og en kortlæser der understøtter afkodning af 8 kanaler må det være mulig.
  Eller med det indbyggede Cam, og den rigtige driver.

  Boxer har et virkelig godt produkt.
  Deres akilleshæl er dårlige godkendte tungere.

  Mvh Poul

  • Bo Kjærgaard siger:

   OK. VU+ har ikke meldt noget ud om DVB-T2 FBC tuner model, så ville være meget skeptisk på at det reelt er muligt på de Ebay tilbud. Så ville jeg forvente man også kunne finde dem hos f.eks. de store tyske forhandlere.

   Der findes dyre prof Viaccess cam med den mulighed men om de virker med Boxer ved jeg ikke. Der har så vidt jeg husker været en tråd om det emne på vores forum engang.

 4. Poul Vinther siger:

  Ups.
  De har alle 3 meldt tilbage.
  Det er en dvb-c med fbc de sælger.

  Mvh Poul

 5. laverda siger:

  jeg har en Gigablue Quad 4K med 2 FBC tunere, hvis man har både Astra og Hotbird og 2 LNB på en parabol hvordan forbinder man dem bedst ? med unicable til hver LNB eller ?,Og hvordan hvis man nøjes med Astra ?
  Er 2 enkelte LNB’er bedre end en Monoblock med 6grader ?

 6. laverda siger:

  Tak for svaret
  Jeg har en parabol på 5ø ( Viasat) med en Satcr LNB med en splitter der fordeler signalet til twin receiver med harddisk, hvis jeg drejer den mod Astra 19.2ø (og kun den ) kan jeg så bruge denne opstilling til FBC tunerne ?
  Satcr og Unicable er det ikke det samme ?eller skal jeg købe en ny Unicable LNB ??

 7. laverda siger:

  Er det muligt at tildele en normal Satcr eller en normal unicable LNB mere end de 4 der er eller skal man op i Unicable2 for at komme op på 8 ?? Roder lidt med opsætning på Gigablue Quad 4 K det er ikke så nemt når man er helt ny på det !!

 8. laverda siger:

  det er en Canal Digital One Cable LNBF FR8-Q52
  Kan ikke rigtig finde noget om den eller hjem der laver den ! 1 Satcr + 2 legacy

Skriv et svar