TV-Nyt

7½ time ved tv-skærmen hver dag

De seneste år er der blevet talt en del om, at seerne får andre TV-vaner, og at måden at høre radio på er ved at forandre sig. Sådan er det også, men der er bestemt også seere og lyttere, der tager godt for sig af retterne ude ved skærmene og højttalerne på mere traditionel vis.

Det fremgår af en opgørelse, som DR Medieforskning har lavet om de største radio- og tv-forbrugere i Danmark.

”De 10 procent af befolkningen, der ser allermest TV, tilbringer i gennemsnit 7½ time foran fjernsynet om dagen. Dermed bruger de over tre gange så lang tid på at se TV som gennemsnitsdanskeren,” forklarer Henrik Gregor Knudsen, der er medieforsker i DR Medieforskning.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Han forklarer, at det især er i dagfladen mellem klokken 9.00 og 16.00, at der bliver set ekstra meget fjernsyn blandt storforbrugerne. Forholdsvis bruger de en ret stor andel af deres tid på nichekanalerne, som for eksempel TV 2 Charlie og TV 2 News, men også TV 2 Sport, DR K, TV3 Puls, TV 2 Fri, Investigation Discovery og Eurosport.

”Hvis man skal sige, hvad der kendetegner de mest ivrige tv-kiggere, er det, at der er en overvægt af sjællændere og københavnere, 58 procent af dem er kvinder, og to tredjedele er over 60 år. To ud af tre er ikke tilknyttet arbejdsmarkedet, og det forklarer selvfølgelig også i nogen grad, at de har bedre tid til at tænde for fjernsynet,” siger Henrik Gregor Knudsen.

Mænd hører mest radio

Mens der er flest kvindelige storforbrugere af TV, er det stik omvendt blandt de 10 procent, der lytter mest til radio.

’Den tiendedel, der hører allermest radio, hører 5½ time dagligt, og dermed bruger de næsten tre gange så lang tid på at høre radio som gennemsnitsdanskeren,” forklarer Rasmus Kidde, der er medieforsker i DR Medieforskning.

Han fortæller, at de største radioforbrugere i Danmark særligt hører mere P4 og P5 end gennemsnitsdanskeren, hvorimod de hører mindre P3, P7 MIX, NOVA og The Voice.

”Der er overvægt af mænd – nemlig 55 procent, blandt den tiendedel, der hører mest radio, og to ud af tre er over 60 år,” siger Rasmus Kidde.

Kilde: DR Presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button