Sådan var Formel 1 i Ultra HD på Viaplay og Viasat Ultra HD

| søndag 28. maj, 2017 19:55 | 0 Kommentarer

Ultra HD Formel 1Der var for første gang Formel 1 i Ultra HD på Viaplay Sport og Viasat Ultra HD fra Monaco. DIGITALT.TV kiggede med, og det var generelt en god oplevelse.

Klart bedre billede på Viaplay

Lad os starte med Formel 1 Ultra HD oplevelsen på Viaplay Sport. Som beskrevet tidligere, så krævede det en Chromecast Ultra at se Ultra HD streamen, og det virkede fint for os. Som anbefalet så har vi også Chromecast Ultra HD forbundet med netværkskabel og en Internet forbindelse, der er hurtig over 100 Mb/s.

Billedet, der kom som stream fra Viasat’s Ultra HD kanal, stod betydeligt skarpere og tydligere end på HD streamen fra TV3+. Man kunne dog konstatere, at HD streamen var mere live end Ultra HD streamen, nok logisk nok, eftersom der er mere data, der skal pakkes ned. Der var lidt længere forsinkelse på signalet her.

Kun svenske kommentatorer

At der var tale om en test af Ultra HD, kunne man konstatere på lydfronten, i og med at det foregik kun på 1 stream i alle de understøttede lande, det vil sige Norge, Sverige og Danmark. Da dagens løb kun foregik på én stream grundet testen, så kom de svenske kommentatorer med ud til alle lande, inklusiv Danmark.

Viaplay Sport oplyser, at de stræber hårdt efter at kunne tilbyde Ultra HD på flere enheder mm. snart – og forhåbentlig vil de næste testrunder blive med dansk kommentatorspor også. Næste planlagte Ultra HD sportsoplevelse på Viaplay er Champions League finalen.

Et plus for racing fans var det faktum, at løbet på Ultra HD streamen ikke blev afbrudt af reklamer, eftersom der ikke afbrydes for reklamer på Formel 1 i Sverige.

Formel 1 i Ultra HD på Viasat Ultra HD

På Viasat’s Ultra HD kanal kunne løbet også opleves, igen her kunne man godt se forskel på HD udgaven på TV3+ og Ultra HD udgaven. Igen en skarpere mere klar oplevelse. Sammenlignede vi med Viaplay må vi sige at vi havde svært ved at skelne kvalitetsmæssigt mellem de to, tv-kanal udgaven på Viasat UHD syntes dog måske marginalt bedre.

Imodsætning til Viaplay streamen, så blev Monacos Grand Prix udsendt med dansk kommentatorlyd på Ultra HD tv-kanalen.

Også her blev løbet ikke afbrudt af reklamer, eftersom der ikke afbrydes for reklamer på Formel 1 i Sverige, og der kun findes en pan nordisk udgave af Viasat Ultra HD.

Der er ikke programsat yderligere Formel 1 løb i Ultra HD på Viaplay / Viasat Ultra HD endnu desværre, men vi håber da på mere. Med udvidet rækkevidde med tilføjelsen af Ultra HD sport på Viaplay, så er der forhåbentlig grobund for mere Ultra HD sport generelt, for det har være lidt magert med indhold hidtil.

Vi vil i hvert fald rose Viaplay for at være frontrunner på Ultra HD sportsfronten, og det så da ud til, at teknikken kunne følge med uden buffering og stop.

Del på:

Tags:

Gemt under:: Viasat, Streaming