Nu vil BBC også vise ’Borgen’

| torsdag 16. jun, 2011 13:57 | 0 Kommentarer

Foto: Mike Kollöffel (DR)

I sidste uge solgte DR dramaserien ’Borgen’ til USA, og nu har briterne også udsigt til at skulle følge statsminister Birgitte Nyborg, studievært Katrine Fønsmark og alle de andre.

DR Internationalt Salg har netop underskrevet en kontrakt med BBC om at vise ’Borgen’, og BBC vil gerne vise serien, efter at man sendte DRs ’Forbrydelsen’ tidligere på året. ’Borgen’ skal sendes på kanalen BBC Four med dansk tale og engelske undertekster.

Kanalchefen for BBC Four, Richard Klein, siger:

”BBC Four køber altid med kvalitet for øje. ’Borgen’ er dramatisk og underholdende, og meget som ’Forbrydelsen’ i sin form. Købet af serien passer meget godt ind i BBC Fours målsætning om at vise seerne det bedste internationale fjernsyn,” siger han.

I DR kalder fiktionschef Ingolf Gabold det ”skønt”, at endnu en DR-dramaserie har udsigt til at blive vist hos BBC.

”Jeg håber, at den bliver lige så vel modtaget af de britiske seere, som ’Forbrydelsen’ er blevet det,” siger han.

Priser giver øget opmærksomhed
Salget til BBC kommer under en uge efter, at Sidse Babett Knudsen fik Guldnymfe ved Monte-Carlo Television Festival som ’Bedste kvindelige skuespiller i en dramaserie’. Tidligere har ’Borgen’ også modtaget en Prix Italia og to franske priser.

”Det er fantastisk, at den internationale interesse for ’Borgen’ bliver ved, og jeg regner med, at serien vil kunne sælge meget længe endnu. Der er ingen tvivl om, at de internationale priser til ’Borgen’ og dens skuespillere er medvirkende til, at endnu flere tv-stationer får øjnene op for den. Og ’Borgen’ er da også til lige nu til gennemsyn i en lang række lande,” siger chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø.

Sæson to på DR TV i efteråret
Udover at Sverige, Finland og Norge har vist ’Borgen’, har DR Internationalt Salg solgt serien til den fransk-tyske kulturkanal ARTE, amerikanske Link TV, Letland og Island.

Det er Adam Price, der er hovedforfatter på serien, som Camilla Hammerich fra DR Fiktion er producent for. På DR1 og DR HD vender serien tilbage med sæson to til efteråret. DR har også allerede besluttet, at sæson tre skal laves.

Kilde: DR presse

 

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt