Arkiverede Tests

Maximum TS-3000 CX-CI

For en mere opdateret model læs anmeldelsen af Maximum TS-4000 CX CI+ fra oktober 2011 klik her.

Netto-Sat har været så venlige at udlåne endnu et nyt produkt i SET TOP BOX serien fra producenten Maximum. Det er den kombinerede DVB-T / DVB-S2 modtager Maximum TS-3000 CX-CI.

Der er altså indbygget både tuner til almindelig antenne og til parabol med mulighed for HDTV på fladskærmen via HDMI udgang. Herudover er det også muligt at benytte boksens USB stik til tilslutning af ekstern harddisk og dermed udvide boksen muligheder med at pause live tv eller optage programmer.

DIGITALT.TV kigger i denne test nærmere på modellen og dens muligheder.

Fakta

Producent: Maximum
Produkt: Maximum TS-3000 CX-CI
Distributør: Kjaerulff1 www.kjaerulff1.com
Udlånt af: Netto-sat www.netto-sat.dk
Pris: Tjek pricerunner

Udpakning

Maximum TS-3000 CX-CI leveres med fjernbetjening, batterier, scartkabel og og en dansk manual. Information omkring håndtering af USB optagelser var ikke nået at komme med i denne, hvorfor denne del er beskrevet på et medfølgende separat papir.

Vi savner som sædvanligt et medfølgende HDMI kabel, men det er over hele linjen det mangler og ikke kun hos Maximum.

Fjernbetjeningen er den robuste fra Maximum, hvor der anvendes 2 x AAA batterier. En glimrende fjernbetjening, der ligger godt i hånden.

På fronten af boksen finder vi en afbryder, program + og program -, numerisk display, der viser kanalnr. eller klokken i standby mode.

Bagved frontklappen finder vi 1 conax kortlæser og 2 common interface porte.

Installation og opsætning

På bagsiden finder vi følgende tilslutninger:

· 1 DVB-S2 tuner ind og udgang (loop through)

· 1 DVB-T tuner ind og udgang

· 1 x USB tilslutning

· 1 x HDMI udgang

· 2 x scart tilslutninger

· Analog lydgang

· Component video udgange

· Optisk og coaxial S/PDIF lydudgang

· Strømknap

Der er lidt ventetid ved tilslutning til strøm, hvor boksen er lidt tid om at starte.

Første installation forløb ganske smertefrit – valg af menusprog, hvor dansk naturligvis er tilgængeligt. Derefter lyd, undertekst, billedformat og opløsning. Her er 576p, 720p og 1080i mulige.

Efter satellitopsætning skal der vælges om man ønsker aktiv forstærkning af DVB-T antenne. Det er rart at se denne mulighed inkluderet.

Herefter ryger man tilbage til DVB-S delen med valg af maks 4 satellitpositioner. Der understøttes kun DiSEqC 1.0. Selv om den medfølgende manual omtaler motorstyring, så er det, og vil det heller ikke blive implementeret.

Der er mulighed for at søge kun efter ukodede kanaler, at søge en hel satellit, eller kun en enkelt transponder. Også manuel PID opsætning er mulig.

På DVB-T tuneren kan hele frekvensbåndet eller kun en enkelt frekvens gennemsøges for kanaler. Tuneren fandt uden problemer kanalerne på de to frekvenser, der er aktive på DVB-T nettet pt. her i vores område.

Daglig brug

Maximum TS-3000 har et overskueligt menusystem uden nogen egentlig grafisk overflade.

Der kan redigeres i kanallisten og laves favoritlister. Vi savner dog muligheden for at sortere kanallisten efter f.eks. kodet eller ukodet, satellit osv.

Generelt virker betjeningen ikke helt så gennemarbejdet, som nogle af de modeller vi tidligere har testet fra Maximum. Tekst-tv delen skal roses for hurtighed og at være med hukommelse.

Der er indbygget conax kortlæser. Et Canal Digital kort gav adgang til både SD og HD kanaler, men om det bliver ved at være sådan er et spørgsmål. Canal Digital har annonceret brug af chip pairing kun til godkendte bokse, og det er denne model ikke. Vi oplevede af og til lidt ventetid ved kanalskift på Canal Digital, men dette kunne ikke bekræftes af Kjaerulff1, så muligvis er det konkret i forhold til vores programkort.

EPG er skuffende for Canal Digital kanaler. Kun nu og næste er tilgængelige minus dem på EPG transponderen. Vi har været i kontakt med Kjaerulff1 og fik lidt forskellige meldinger angående EPG på Canal Digital kanaler. Men det endelig svar skulle være, at der skulle blive arbejdet på en opdatering med fungerende EPG. Hvornår denne kan være klar er endnu usikkert.

For Boxer og DVB-T kanaler virkede EPG uden problemer.

Ved kanaler der har EPG, vises EPG på listeform for den enkelte kanal. Du får også et hurtigt overblik på kanallisten, hvor EPG for det nuværende program også vises.

Undertekster på kanalerne på 1 vest ser ud til at fungere, både med hensyn til DVB og tekst-tv undertekster. Vi talte en 5 forskelligt udseende på disse på forskellige kanaler. DVB undertekster understøttelse gælder naturligvis også DVB-T kanaler.

For at benytte modellen med Boxer er det nødvendigt med et Boxer cam modul. Dette koster ikke noget pt. ved samtidig tegnelse af abonnement. Så er det blot at sætte cam med Boxer programkort i en af boksen common interface porte.

Boxer kanaler fungerer som tidligere nævnt fint med EPG på Boxer kanaler. De kommende HD kanaler, herunder DR HD kanalen vil også kunne modtages på denne boks.

PVR og USB

Via USB porten understøtter boksen mulighed for at tilslutte en ekstern harddisk. Efter tilslutning kan der optagese manuelt eller via timerfunktionen.

Via EPG er det muligt at foretage optagelsesreservationer, men som tidligere nævnt, så er denne for 1 grad vests vedkommende pt. forholdvis unyttig. På Boxer kanaler er det derimod nemt at reservere optagelser.

Der kan optages 1 kanaler af gangen. Det er ikke muligt at bruge boksen til andet, mens der optages. Det sætter sine begrænsninger, såfremt man skal bruge boksen som eneste signalkilde.

Fjernbetjeningen er ikke som sådan optimeret til PVR brug rent knap mæssigt, men et tryk på den røde knap sætter en manuel optagelse i gang. Et tryk på den grønne giver direkte adgang til PVR menuen.

Afspilning af optagelser sker enkelt via optagelseslisten. Der kan spoles med op til x 32 hastighed.

Optagelsesformatet er trp, og det kan ikke umiddelbart læses på en PC uden ekstra software. Mplayer eller KMPlayer kan vises filerne og et program som DVR-Studio burde kunne håndtere formatet også med redigeringsmuligheder. Desuden tilbyder Kjaerulff1 på sin hjemmeside et stykke software der kan konvertere trp filerne til ts filer.

Der er også et kanalredigeringsprogram tilgængeligt på Kjaerulff1 hjemmeside. Via USB kan kanallisten gemmes på en USB nøgle og redigeres på en PC. Data gemmes en fil: userdata.bin, som kan redigeres i PC programmet. Efter endt redigering kan kanallisten så igen indlæses på boksen.

Kanalliste til og fra USB nøgle sker via menuen – vælg installation – vælg system opsætning. Når man står i denne menu kan man: • Bruge den grønne taste for at skrive modtagerens information til USB (der vises ingen bekræftelse på skærmen) • Bruge den røde taste for at læse USB stikkets information til modtageren (Et kort øjeblik vises nogle streger i displayet og der skrives loading på skærmen)

Konklusion

Maximum TS-3000 CX-CI er en boks, der kunne egne sig til brug i sommerhuset, eller som en modtager til de ukodede kanaler på de store satellitpositioner. Den manglende motorstyring, EPG, er begrænsninger der er værd at tage i betragtning. Boksen er ikke tænkt som et produkt, der skal videreudvikles på, så man skal ikke regne med f.eks. motorstyring kommer senere.

Boksen rummer interessante muligheder for at kunne optage på en ekstern harddisk og kunne på DVB-T fronten være et alternativ til Boxer’s PVR boks. Muligheden for enkelt at have adgang til optaget digitalt indhold på en ekstern harddisk vil formentlig tiltale nogle.

DIGITALT.TV takker Netto-sat for udlån af modtager til denne test.

I samme kategori

Back to top button