Kanal 4 / Kanal 5 – Ugens highlights

| mandag 05. dec, 2016 08:45 | opdateret 17. jan, 2017 kl. 15:53 | 0 Kommentarer

kanal 4 kanal5

 

Sæsonpremiere: Masterchef Australia, mandag den 15. januar kl. 20.00 på TLC

Masterchef Australia er verdens mest sete madprogram, og den 15. januar er det tilbage på TLC. De tre dommere George Calombaris, Gary Mehigan og Matt Preston vil sammen med et hold da gæstedommere vurdere de mange kokkeaspiranter, som kæmper om at blive dette års Masterchef Australia.

Tv-premiere: Med livet som indsats, søndag den 22. januar kl. 21.00 på Kanal 5

Nick Cassidy tjekker ind på et hotel og spiser et måltid på værelset. Men derefter stiller han sig ud på afsatsen – på 21. etage! Han truer med at springe ned. Hurtigt samles en masse mennesker nedenfor. Politiet og brændvæsenet rykker ind. Han vil dog udelukkende tale med én! Lydia Mercer, som er politipsykolog. Nick har nemlig et vigtigt ærinde: at bevise sin uskyld!

Instr.: Asger Leth

Medv.: Nick Cassidy: Sam Worthington, Joey Cassidy: Jamie Bell, David Englander: Ed Harris, Mike Ackerman: Anthony Mackie.

 

Intens angst-uge på Kanal 4

Kanal 4 vil i uge 5 have fokus på angst. Det vil være en intens uge, hvor der vises to forskellige programmer hver dag fra mandag til torsdag. Det første program hedder ‘Slip Angsten: Sig det Højt’, hvor kendte mennesker har valgt at stå frem med deres historie. De kendte, som har valgt at sige det højt, er: Mascha Vang, Irina, Robert Hansen, Nanna Lüders, Sofie Hagen, Chief One, Sara Maria Franck-Mærkedahl, Nicoline Toft, Dennis Knudsen, Claudia Rex, Elias Ehlers, Lizl Rand og Lucy Love.

Angst kan ramme alle! Også de kendte. ‘Slip Angsten: Sig det Højt’ er en programserie på fire afsnit, hvor vi sidder i sofaen med offentlige personer, mens de fortæller deres personlige historie – om deres angstlidelse, og hvordan de lever med den i hverdagen. Selvom det er en lidelse, som de har haft tæt på livet i mange år, er det første gang nogle af dem siger det højt i offentligheden. De vælger at stå frem i håb om, at andre også tør sige det højt og få hjælp til at slippe angsten.

– Man kan finde en masse gode billeder af de kendte på vores pressesite.

Det andet program hedder ‘Slip Angsten’, som vil vise danskernes perspektiv på det med at have angst.

Unge piger mellem 15 og 25 er den gruppe, hvor der er flest nye tilfælde af angst. Det synes tv-vært Rie Helmer og skuespiller Sofie Lassen-Kahlke er så tankevækkende, at de beslutter sig for at finde ud af, hvorfor netop de unge piger bliver så hårdt ramt af angst.

Premiere: Slip Angsten: Sig det Højt

(Robert Hansen, Irina Olsen og Sofie Hagen)

Mandag d. 30. januar kl. 21.00 på Kanal 4

I denne episode møder vi komikeren, Sofie Hagen, som er bange for andre mennesker. En angst, der begrænser hende dagligt.

Bloggeren, Irina Olsen har de seneste fem år har kæmpet med angst efter en barndom præget af ekstremt pres og forventninger.

Vi hører skuespilleren, Robert Hansens historie. Han har af flere omgang har været så hårdt ramt af angst, at han på et tidspunkt overvejede at tage sit eget liv.

mandag d. 30. januar kl. 21.30 på Kanal 4

Unge piger mellem 15 og 25 er den gruppe, hvor der er flest nye tilfælde af angst. Det, synes tv-vært Rie Helmer og skuespiller Sofie Lassen-Kahlke, er så tankevækkende, at de beslutter sig for at finde ud af, hvorfor netop de unge piger bliver så hårdt ramt af angst. På deres rejse møder Rie og Sofie den 15-årige Carla på sin mors arbejdsplads. Carla lider nemlig af så svær angst, at hun i halvandet år ikke har kunnet gå i skole. Hun har derfor skiftet klasselokalet ud med et værelse på sin mors arbejdsplads. Rie og Sofie sætter Carla sammen med en psykolog, som skal hjælpe hende til at klare en af de ting, hun er angst for, så hun på sigt kan komme sin angst kvit. På rejsen besøger Rie og Sofie også en gymnasieklasse. Det høje pres gør stress en så stor del af hverdagen, at en uhyggelig stor del af dem oplever angst-symptomer.

De forsøger også at finde ud af, hvordan angst ser ud oppe i hjernen.

Tirsdag d. 31. januar kl. 21.00 på Kanal 4

(Claudia Rex, Elias Ehlers og Mascha Vang)

I dette program møder vi den tidligere danser, Claudia Rex, som hele livet har kæmpet med angst og OCD; Tvangstanker og ritualer, der skulle udføres døgnet rundt for at undgå, at hendes familie døde. Lidelsen har taget styringen over store dele af hendes liv. Iværksætter og blogger, Mascha Vang har i al hemmelighed kæmpet med social angst. Den har længe sat store begrænsninger i hendes udadtil så glamourøse liv.

Vi hører komikeren, Elias Ehlers’ historie. Han har oplevet så voldsom angst, at han måtte indlægges på et psykiatrisk hospital.

Tirsdag d. 31. januar kl. 21.30 på Kanal 4

Der er en stigning i børn, som bliver behandlet for angst i hospitalsvæsnet. Men hvad er det, der gør, at børn helt ned i børnehavealderen får angst?

Tv-vært, Rie Helmer, og skuespiller, Sofie Lassen-Kahlke, zoomer i dette program ind på børnene. På deres rejse for at forstå, hvorfor børn udvikler angst, besøger Rie og Sofie 12-årige Nova og hendes familie. Nova lider af generaliseret angst og bekymrer sig om næsten alt. Angsten har påvirket hele familien. Rie og Sofie vil i programmet, sammen med en psykolog, forsøge at hjælpe Nova til at få det bedre. Rie og Sofie møder også tidligere Vild Med Dans-danseren Claudia Rex. Hun fortæller for første gang offentligt om sin angst.

De besøger en børnehave for at få et indblik i, hvor tidligt angsten sætter ind.

Onsdag d. 1. februar kl. 21.00 på Kanal 4

(Sara Maria Franch-Mærkedahl, Nanna Lüders og Chief 1)

Vi møder tv-værten, Sara Maria Franch-Mærkedahl, som i årevis har kæmpet med angst på grund af alkohol i familien.

Vi møder den folkekære sangerinde, Nanna Lüders, som, efter hittet med “Buster” i 1980’erne, blev ramt af alvorlig angst, hvilket har haft store konsekvenser for hendes karriere. Hun har været på medicin i 25 år.

Vi hører musiker og producer, Chief 1’s historie om at være så langt nede på grund af sin angst, at han i øjeblikke ikke har ønsket at leve længere.

Onsdag d. 1. februar kl. 21.30 på Kanal 4

Statistikker viser, at kvinder oftere bliver ramt af angst, end mænd gør. Tv-vært, Rie Helmer, og skuespiller, Sofie Lassen-Kahlke, vil finde ud af, hvad der gør, at kvinderne overhaler mændene i den uheldige statistik.

Rie og Sofie møder 45-årige Line, som siden hun var ganske ung har lidt af panikangst. Line bliver overmandet af angst, når hun kører på motorvej, over broer, kører i tog og på rulletrappe. Det har i en lang periode forhindret hende i at tage på ferier, besøge venner og familie, og i det hele taget leve sit liv uden at bekymre sig om, hvornår hun får endnu et angstanfald. Sammen med en psykolog, vil Rie og Sofie hjælpe Line til at overvinde sin frygt. I løbet af seks uger, skal Rie og Sofie se, om Line bliver i stand til at køre på motorvejen over Storebæltsbroen.

I programmet bliver Rie og Sofie også selv udsat for noget, der gør dem bange, så de på egen krop kan mærke, hvad der sker, når frygten spreder sig i kroppen. De afprøver også, om der er hjælp at hente på gaden, når man pludselig rammes af et angstanfald.

Torsdag d. 2. februar kl. 21.00 på Kanal 4

I dette program møder vi DJ Nicoline Toft, som netop nu står midt i det efter tabet af sin far. Forfatter Lizl Rand har brugt 10 år på at kæmpe sig ud af angsten. Sangeren, Lucy Love bliver hver eneste dag konfronteret med sin sygdomsangst.

Vi hører frisøren, Dennis Knudsens historie. Han har flere gange været slået helt ud af angsten. Hør om hans kamp for at overvinde sygdommen.

Torsdag d. 2. februar kl. 21.30 på Kanal 4

Der er, som bekendt, forskel på mænd og kvinder. Men er der også forskel på mænd og kvinder, når det kommer til angst? Tallene tyder på det. Statistikken siger nemlig, at langt flere kvinder rammes af angst. Men er mænds psyke stærkere, end kvindernes er? Eller er der andre årsager til, at kvinder oftere repræsenteres i den uheldige statistik?

Tv-vært, Rie Helmer, og skuespiller, Sofie Lassen-Kahlke, vil i dette program undersøge forskellen mellem kvinder og mænd, når det gælder angst og bekymringer. Den rejse bringer dem til 28-årige Nathalie, som har lidt af angst i over 10 år og er dybt invalideret af det. de møder skuespiller, Farshad Kholghi, som også har været hårdt ramt af angst. I programmet undersøger Rie og Sofie også, om der er forskel på, om folk opfatter det forskelligt, når henholdsvis kvinder og mænd fortæller, at de lider af angst.

Kilde: Discovery Networks

Del på:

Tags: ,

Gemt under:: TV-Nyt