Hvornår har de danske tv-serier premiere? – Se vores oversigt

| mandag 07. aug, 2017 13:00 | opdateret 02. okt, 2017 kl. 16:00 | 0 Kommentarer

Rita ny sæson på TV 2 fra 21. august

Rita - ny sæson på TV 2 efteråret 2017

Mille Dinesen
Foto af Per Arnesen-TV 2

Rita er tilbage med 8 nye afsnit på TV 2 fra 21. august.

I den nye sæson møder vi Rita omgivet af pomfritter og friture. Rita er blevet fyret fra sit job som lærer på Islevgård Skole, hun bor hos sin datter Molly og arbejder på en burgerbar.

Hvordan er Rita blevet Rita?
Men det varer ikke længe, før Rita igen er tilbage på skolebænken – i mere end én forstand. I den nye sæson vender Rita nemlig hjem til sin barndomsby, hvor hun må starte forfra.

Hun får job på den skole, hvor hun selv har gået, og vi dykker et lag ned og finder ud af, hvordan Rita er blevet den Rita, hun er. Og gensynet med fortiden og gamle bekendtskaber får Rita til at tage livtag med sin rodløshed.

Herrens Veje DR1

Foto: Agnete Schlichtkrull

Herrens Veje ny dansk dramaserie på DR1 fra 24/9

Herrens Veje, nyt dansk drama med Adam Price dom hovedforfatter. Sendes på DR1 fra søndag den 24. september. Klokken 20 ruller første afsnit af DRs nye, store dramasatsning ‘Herrens Veje’ nemlig over skærmen  hvor de første 10 afsnit bliver vist.

Anden sæson sendes i efteråret 2018.


Perfekte steder - Tobias og Rose - foto af Andreas Omvik-TV 2

Foto: Andreas Omvik / TV 2

Perfekte Steder fra 10. oktober på TV 2 Zulu

De to hovedpersoner, Tobias (Gustav Giese) og Rose (Sara Hjort Ditlevsen), der på ingen måde ville swipe til højre i en Tinder-app, hvis de så hinandens profiler, mødes tilfældigt en sommerdag på gaden i København. To fremmede unge mennesker midt i hver deres liv med masser af planer og forestillinger om fremtiden. Det eneste, de to har tilfælles, er, at de begge er på lige præcis samme sted på samme tidspunkt. Og i et magisk øjeblik opstår en forbindelse mellem de to, som vi får lov til at følge i nogle måneder. En forelskelse, der ændrer dem begge – på godt og ondt.

 

Norskov TV 2Norskov sæson 2 fra 26. oktober

Politiserien Norskov havde premiere i september 2015 og blev sendt på TV2 og TV2Play. Serien, der optages i Frederikshavn var ellers droppet af TV 2, men ihærdige anstrengelser fra fans, lokal opbakning og folkene bag serien har skaffet en ny sæson.

Der er opbrud i Norskov. Byens entreprenør, Bonden, er blevet afsløret som narkobagmand, og familiesandheder er kommet på bordet. Både Tom, Martin, Jackie, Oliver og Claudia kan mærke konsekvenserne.

Norskov er i forandring, og det samme er Norskovs mennesker. Ingen af dem kan ændre, hvad de kommer fra, men de kan ændre, hvor de er på vej hen. I den nye sæson, der sendes i seks afsnit på TV 2 fra 26. oktober, er gamle forbindelser brudt og alliancer svækket, og der skal skabes nye forbindelser. Venskaber, familiebånd og byens orden er kastet op i luften. Hvem kan man stole på, og hvor hører man til?

På rollelisten i den nye sæson af ’Norskov’ finder vi igen Claus Riis Østergaard som Norskovs tidligere borgmester Martin Kierkegaard, Thomas Levin som politikommissær Tom Noack, Jacob Hauberg Lohmann er Casper ‘Bonden’ Bondesen, Anne Sofie Espersen spiller Martins kone Jackie Noack, Mathias Käki Jørgensen, som vi også så i ‘Vild med dans’ i efteråret 2016 spiller Oliver, Bondens kone, Claudia, spilles af Marijana Jankovic, og Henrik Birch, som vi senest har set på TV 2 i ‘Badehotellet’ og i TV 2 CHARLIEs dramaserie ‘Mercur’, er tilbage som politimanden Brammer på stationen i Norskov.

 

Tinkas juleeventyr

I den nye familiejulekalender møder vi nissepigen Tinka. Sammen med de andre ung-nisser skal hun 1. december op til nissekongen og have overrakt nisseamuletten, som markerer, at hun nu er en rigtig nisse. Men noget går galt!

Tinkas amulet skifter ikke farve, og hun indser, at hun ikke er som de andre nisser. I håbet om at blive som de andre nisser begiver Tinka sig ud på et sandt juleeventyr. I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, og sammen kaster de sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.

På rollelisten finder man masser af stærke navne, bl.a. Ellen Hillingsø, Troels Lyby, Birthe Neumann, Anette Støvelbæk, Neel Rønholt, Christian Tafdrup, Mia Lyhne, Lars Knutzon og Paw Henriksen. Rollerne som Tinka og Lasse spilles af hhv. Josephine Højbjerg og Albert Rosin Harson. Den nye familiejulekalender er skrevet af Flemming Klem, og Mogens Hagedorn instruerer.

‘Tinkas juleeventyr’ produceres for TV 2 af Cosmo Film med støtte fra FilmFyn.

Fra 1. december 2017 på TV 2


BROEN III/BRON III

Foto: Carolina Romare

Broen sæson 4

Broen sæson 4, får desværre først premiere 1. januar 2018. Læs mere her

Tilføjelser med bekræftede danske serier med forventet starttidspunkt modtages gerne. Skriv en kommentar. 


Badehotellet sæson 5

Badehotellet har trukket mange seere igen i 217 og det er ikke slut. Forfatterne bag serien, Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, har flere historier at fortælle.

– Vi har en masse historier, vi slet ikke er færdige med at fortælle, og vi glæder os over, at der er et stort publikum, der følger serien. Det er meget opmuntrende, siger Stig Thorsboe i pressemeddelelsen.

– Og så vi har slet ikke lyst til at slippe skuespillere, producer, instruktør og alle dem, som har været vores familie de sidste fem år, tilføjer Hanna Lundblad.

Serien har kronologisk fulgt årene fra 1928 og indtil nu, hvor fjerde sæson foregår i 1931, hvor Adolf Hitler er begyndt at spøge i kulissen.Men der er endnu ikke noget omkring handlingen i sæson 5 af Badehotellet.

Liberty – Ejerbos roman bliver til drama på DR1

Liberty DR1 DramaSerien ’Liberty’ er en filmatisering af forfatter Jakob Ejerbos roman af samme navn, og næste år får danskerne mulighed for at se værket som tv-drama på DR1.

“Jakob Ejersbos roman er et hovedværk i moderne dansk litteratur, og det er en gave og en udfordring at lave ’Liberty’ til tv-drama. Vores hovedforfatter Asger Leths greb på romanen er originalt og en udvidelse af fortællingen. Det er en relevant historie om at rejse ud og møde sig selv og sine muligheder og begrænsninger,” siger DRs dramachef, Piv Bernth.

Seriens cast består af danske, svenske, finske, kenyanske og sydafrikanske medvirkende. Hovedrollerne bliver spillet Sofie Gråbøl (som Kirsten Knudsen), Carsten Bjørnlund (som Niels Knudsen), Anton Hjejle (som Christian), Charlie Karumi (som Marcus), Magnus Krepper (som Jonas Larsson) og Connie Nielsen (som Katrina Larsson).

Søndagsdramaserien ’Liberty’ bliver klar til udsendelse i 2018.

Håbet TV 2 serie

Skuespillerne Lars Brygmann og Albert Lindhardt fra optagelserne af TV 2s kommende miniserie ’Håbet’.
(Fotos: Christian Geisnæs / TV 2)

Håbet – ny TV 2 miniserie

Håbet er titlen på TV 2 og Zentropas nye fiktionsserie for hele familien, ’Håbet’, der rammer hovedkanalen i efteråret 2018, udspiller sig i 1899, hvor vi følger forældreløse Maries kamp for at finde sin far – en sømand, som alle tror er gået ned med sit skib.

Forklædt som dreng stikker Marie til søs med skonnerten “Haabet” på en dramatisk færd fra Danmarks kyster og til Norge, fuld af farer og uretfærdigheder, men også af venskab og kærlighed.

Hovedrollen som Marie spilles af den debuterende skuespiller Anine Lindvig, og blandt de øvrige roller ses blandt andre, Lars Brygmann, Lars Ranthe, Molly Blixt Egelind, Jon Lange, Albert Lindhardt og Kirsten Olesen.

Mord uden grænser sæson 2

Den dansk/europæiske serie Mord uden Grænser er her sommeren 2017 ved at optage i det sønderjyske. Anden sæson handler om en flok illegale indvandrere i Danmark, der udsættes for et brutalt angreb da de forsøger at gemme sig på landet. Den eneste overlevende er den unge syriske kvinde Malu Barkiri, mens ofrene tæller den tyske ejer af indvandrernes skjulested og to belgiske søstre med forbindelser til en syrisk terrormilits.

Der er skiftet ud i forhold til skuespillere i den nye sæson. Danske Marie Bach Hansen (’kendt fra Arvingerne’) er med ligesom tyske Jürgen Vogel og belgiske Lynn van Royen. Danske Anders Juul og Troels Lyby er også blandt skuespillerne i serien.

Den nye sæson bliver på otte afsnit af ca. en time, og får premiere på DR i 2018.

Kriger nyt krimidrama på TV 2

Kriger Dar Salim og Danica Curcic TV 2

Den prisbelønnede forfatter og instruktør Christoffer Boe står bag den nye dramaserie ‘Kriger’ til TV 2, som får premiere i efteråret 2018.

‘Kriger’ er et krimidrama om fællesskaber, loyalitet og forræderi blandt krigsveteraner, rockere og politifolk og en kærlighedshistorie mellem veteranen CC og politikvinden Louise.

Optagelserne til ‘Kriger’ er netop gået i gang, og serien, der bliver på seks afsnit, får premiere på TV 2 i efteråret 2018. Serien produceres af Miso Film for TV 2 i samarbejde med DFI/Public Service Puljen, Media, Nordisk Film- og TV Fond og Fremantle International Sales.

Greyzone

‘Greyzone’ er en karakterdrevet spændingsserie på ti afsnit om begivenhederne op til et planlagt terrorangreb i Skandinavien. Vi følger Victoria (Birgitte Hjort Sørensen), der arbejder som droneingeniør. Hun bliver taget som gidsel i sit eget hjem af terrorister, mens efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige samtidig forsøger at afværge et terrorangreb.

Castet er dansk/svensk og tæller udover Birgitte Hjort Sørensen bl.a. også Joachim Fjelstrup, Tova Magnusson og Ardalan Esmaili.

‘Greyzone’ er skrevet af Oskar Söderlund og Morten Dragsted. Serien produceres af Rasmus Thorsen, Cosmo Film, der tidligere har produceret tv-serier som ‘Lærkevej’, ‘Anna Pihl’ og flere af TV 2s store julekalendersuccesser.

De første fem episoder skal instrueres af Jesper W. Nielsen, som bl.a. har instrueret filmen og tv-serien ‘Der kommer en dag’, som TV 2 viste fornylig. ‘Greyzone’ skal optages i de to nordiske hovedstæder København og Stockholm samt i Frankfurt i Tyskland. Optagelserne går i gang i juni 2017, og serien forventes at få premiere på TV 2 i foråret 2018.

Lykke-Per miniserie

’Lykke-Per’ forventes at kunne sendes som miniserie på TV 2 i 2019

I august 2017 startede optagelserne til TV 2s største danske tv-fiktionsprojekt nogensinde – miniserien ’Lykke-Per’ baseret på Henrik Pontoppidans litterære mesterværk. Det sker efter næsten tre års intenst arbejde for at skaffe finansiering af den store produktion.

Bille August, der tidligere har stået bag internationale filmsucceser som ’Pelle Erobreren’ og ’Den gode vilje’, skal instruere ’Lykke-Per’, som er et projekt, han i årevis har brændt for at gennemføre. Sammen med sin søn, manuskriptforfatter Anders August, har han også skrevet manuskriptet til miniserien, der bliver på fire afsnit.

Hovedrollen som Peter Sidenius – ’Lykke-Per’ – skal spilles af skuespiller Esben Smed, der i februar blev hædret som Shooting Star ved filmfestivalen i Berlin, og som bl.a. har spillet med i filmen ’Sommeren ’92’ og DR1-serien ’Bedrag’.

Henrik Pontoppidans ’Lykke-Per’ er et af de væsentligste værker i dansk litteratur og er en del af den danske kulturkanon. Det er en medrivende kærlighedshistorie og en udviklingshistorie om et moderne, ambitiøst menneske, der stræber efter det lykkelige liv og frigørelsen fra barndomshjemmets snævre rammer.

’Lykke-Per’ er også en fortælling om valget mellem karriere og familie, og samtidig er ’Lykke-Per’ en fascinerende beskrivelse af Danmark i slutningen af 1800-tallet – på kanten af det moderne gennembrud.

’Lykke-Per’ både som tv-serie og spillefilm
’Lykke-Per’ forventes at kunne sendes som miniserie på TV 2 i 2019, men det store værk udkommer ikke alene på TV 2 og TV 2 PLAY. ’Lykke-Per’ vil også blive lavet som spillefilm.

– Spillefilmen vil blive anvendt ved en række event-visninger rundt om i landet i forbindelse med lanceringen af serien samt i international sammenhæng, hvor den vil have et stort festival-potentiale og gode salgsmuligheder blandt internationale distributører. Dermed breder vi ’Lykke-Per’ ud på flere platforme, som har hver deres fordele og styrker, og vi har dermed bedre muligheder for at ramme et stort publikum – nationalt såvel som internationalt, siger Katrine Vogelsang.

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt