Arkiverede Tests

Humax BXR-HD

 

Produktfakta Humax BXR-HD

 

Størrelse bxdxh 280 x 200 x 45
Kortlæser Ja til Boxer kort
Optag x 2 Ja delvist
PVR Type Ekstern
Standby forbrug 0,4 W
Tændt forbrug Maks 16 W
Tunere 1 x DVB-T2
Distributør http://www.humaxdigital.dk
http://www.max-nordic.com
Pris Fra omkring 1200,- uden tilskud
>>Tjek dagsprisen på Humax BXR-HD

 

Nye Boxer godkendte Humax modeller

DIGITALT.TV anmeldte for nylig Humax topmodellen Humax BXR-HD+ med dobbelt tuner og indbygget harddisk, men Humax danske importør Jørgen P. Elektronik ApS,  også lånt os lillebroderen nemlig modellen BXR-HD uden +. Det er i modsætning til BRX-HD+ en model med kun en enkelt tuner samt uden indbygget harddisk, men mulighed for at optage på en ekstern harddisk, der dog ikke følger med. Ligesom topmodellen så kan Humax BXR-HD også håndtere Boxer HD fra 1. april 2012.

Humax BXR-HD Udpakning og design

Humax BXR-HD med den store standby knap i midten. Kortlæser er gemt bag frontpanel

Boksen er sort og fornuftigt design, dog uden det mere eksklusive spejllook som på storebroderen BXR-HD+. Fronten af boksen byder på et 4 karakters display med grøn tekst. Er f.eks. kanalnavn længere end de 4 karakterer, så scroller navnet løbende, hvilket er noget distraherende. Kanal 5 får en lidt anden betydning, når den scroller forbi K’et og  de 4 næste bogstaver vises 🙂

Display tekstens grønlige farve og lysstyke er temmelig kraftig, så det kan virke distraherende, og jeg havde egentligt hellere ville have haft bare kanalnummer eller været display helt foruden. På de officielle produktbilleder hos Humax, så vises den også med kanalnummer, så måske en sidste øjeblik ændring i forhold til dette.

På fronten er der desuden  indikatorer for standby og tv modtagelse. I standby er displayet helt slukket bortset fra en rød diode ud for standby indikeringen.

På fronten bag klappen finder du kortlæseren til Boxer TV kort, og her finder du også knapper til at skifte kanal.

Bagsiden byder på

  • Analoge video og lydudgange
  • Scart
  • HDMI
  • Optisk S/PDIF lydugang
  • USB tilslutning
  • Netværkstilslutning (ikke aktiveret)
  • Antenne ind
  • Antenne ud (det rå signal ikke signalet fra boksen – kræver at du slå strømsparefunktionen fra)

Humax BXR-HD leveres med

  • HDMI kabel
  • Scart kabel
  • Kvik manual på Dansk, Engelsk og Svensk
  • Fuld manual på Dansk, Engelsk og Svensk på CD-Rom
  • Fjernbetjening med batterier

Fjernbetjeningen virker fornuftig og med knapper til det meste

Fjernbetjeningen ligger fornuftigt i hånden. Knapplaceringerne er en smagssag. Jeg skulle lige vende mig til at finde menu knappen, som virker lidt anonym, og måske kunne have været fremhævet med en anden farve eller noget.

Udover at betjene boksen, så kan fjernbetjeningen også styre 3 yderligere apparater mærket TV, DVD og Audio. Det kræver dog, at du har udstyr som er blandt de fjernbetjeningskoder, der er angivet i manualen.

Humax BXR-HD Installation og teknik

Der kan vælges mellem original, 576i, 576p, 720p og 1080i som opløsning på HDMI

Installationen er som det skal være med valg af sprog, hvor der kan vælges mellem Dansk, Svensk eller Engelsk. Valg af billedformat og opløsning, hvor der kan vælges mellem original, 576i, 576p, 720p og 1080i.

Autosøgningen fandt uden problemer alle de danske kanaler, og godt vejr gjorde at jeg også fik nogle norske tv og digitale radiokanaler ind.

Tuneren virker ganske følsom. Humax BXR-HD tilbyder i øvrigt aktiv forstærkning, såfremt du har en antenne, der er beregnet til dette.

Humax BXR-HD er udrustet med DVB-T2 tuner, hvilket gør at kan modtage Boxer HDTV. Boksen håndterer frekvensområderne 174 – 230 MHz (VHF 7 MHz) og 470- 862 MHz (UHF 8 MHz).

Lydmæssigt så er der fuld support for 5.1 lyd på DRHD. Boksen omdanner HE-AAC til Dolby Digital lyd, for boksen er udrustet med Dolby Digital Pulse, og lyden blev gengivet uden problemer på min Yamaha surround receiver.

Netværksstikket på bagsiden er desværre ikke aktiveret, så du kan ikke bruge det til noget.

Humax BXR-HD Daglig brug

Brugeroverfladen på boksen er ganske rolig for øjnene at kigge på, og frem for alt så er den hurtig og generelt ganske logisk. Under indstillinger i menuen, blev jeg dog lidt forvirret af overskriften “Foretrukne”, der dækker over indstillinger såsom tid, sprog, video og lyd.

Du er låst til de kanalnumre boksen angiver men der er mulighed for at lave favoritlister

Boksen tilbyder op til 5 favoritlister, hvor du kan gemme de kanaler, du ser mest og flytte kanaler op og ned i disse favoritlister. Det samme er desværre ikke muligt på hovedlisten, og desværre er man også uden mulighed for at have specifikke kanaler på specifikke kanalnumre. Så det er ikke muligt at have f.eks. Discovery på kanal 8, og klikke dig frem til den med 8 på fjernbetjeningen. I stedet så skal du have kanallisten frem, og finde din ønskede kanal på favoritlisten der.

EPG vises på tidslinje form med et lille billede, så du fortsat kan se TV, mens du er inde i EPG menuen. Der er mulighed for at bladre mellem op til 7 dages EPG informationer. På EPG menuen angives rød knap med titlen “Vejledning”, men i praksis synes knappen at springe til nuværende program, såfremt du har bladret længere frem i EPG’en.

Et tryk på i knappen giver dig programtekst for et givent program, og med et tryk på den grøn knap får du mulighed for at søge i EPG’en, som du også kan søge tid og genrémæssigt i.

Enkelt og overskueligt kanal/programinfomation med mulighed for bladre til kommende programmer

Jeg savner en mulighed for at se EPG for en enkelt kanal på listeform. Det der mest ligner denne funktionalitet, er muligheden for at trykke info for at se EPG info for det nuværende program, herefter kan man via piletasterne bladre i kommende programmer for kanalen.

Det er logisk, at optagelser sættes til med et tryk på fjernbetjeningens optagknap, og på visse serier er der mulighed for at optage alle afsnit automatisk, men det er lidt ærgeligt, at det tilsyneladende mest er indhold på SBS kanalerne og Canal 9, hvor denne funktionalitet tilbydes.

Tekst-TV fungerer flot med masser af sidehukommelse.

Billedekvaliteten er god på boksen, men som altid med DVB-T, så er det er glædeligt at vi fra 1. april 2012 får mere end én HD kanal på det danske sendenet, for man kan tydlige se forskel på SD og HD.

Humax BXR-HD PVR og Mediafunktionalitet

Der er overskueligt overblik over optagelser, når du trykker på Media knappen.

For at udnytte PVR mulighederne i Humax BXR-HD, så skal du tilslutte en USB harddisk. Jeg testede med en 500 GB USB 2.0 uden ekstern strømforsyning, og den virkede fint selv om harddisk med egen strømforsyning anbefals i manualen. Boksen opgives til at kunne levere op til 800 mA via USB strømmæssigt.

Efter du har tilsluttet og formateret din harddisk, skal du aktivt vælge den i menuen som optagelsesdisk.

Selv om der er tale om en boks med kun 1 tuner, så virker PVR delen ganske stærk i denne boks. Det er muligt at optage 2 programmer på samme Mux samtidigt ved manuel optagelse af det ene. Fra EPG’en kan du kun optage fra 1 kanal af gangen, selv ved kanaler på samme Mux.

Skulle du komme til at sætte mere til at optage samtidigt end boksen kan håndtere, bliver du advaret om dette på skærmen, og bedt om at vælge hvad der skal optages.

For at aktivere automatisk timeshift skal du ind under Menu > Indstillinger > Foretrukne > Optagelse for at aktivere det. Så du altid kan spole tilbage i det du har set at program på en kanal.

Du kan spole med op til x32 normal hastighed og bruger du piletasterne på fjernbetjeningen kan du hurtigt hoppe i også lange optagelser. En anden mulighed er at hoppe 2 min. frem, som kan være praktisk f.eks. for at springe reklamer over.

Optagede programmer præsenteres flot ved tryk på Media knappen. Her får du programmer med deres titel og minibillede fra det optagede program. Billedet genereres dog vist først, når du starter afspilningen. Naturligvis kan du ved tryk på i knappen også læse programteksten for det enkelte program. Listen kan sorteres efter tid, alfabetisk eller efter kanalnavn.

Naturligvis så husker boksen, hvor du kom til, såfremt du allerede har afspillet en del af en optagelse, og vil genoptage det senere. En redigeringsfunktion i forhold til at klippe i optagelser savnes dog, og der er ingen bogmærkefunktion som på den dyrere BXR-HD+.

Boksen er lydløs, så det er kun en eventuel tilsluttet ekstern USB harddisk, der kan give lidt støj.

Du kan naturligvis også se en optagelse, mens der optages. Optagelser kan sættes til via EPG eller manuelt, og der er mulighed for at angive tidsbuffer som standard, så du bedre sikret i forhold til at få hele det ønskede program med. En lille kritik må være, at starter man en optagelse af et igangværende program fra EPG’en, så gives der nemlig ingen indikation på at programmet optages i EPG’en, som det ellers er tilfældet med optagelser ud i fremtiden. Man skal helt ud af EPG’en, for at se der rent faktisk optages.

Der er udover optagelser også mulighed for at afspille Xvid, mp3 og jpg filer fra USB. Man kunne dog have ønsket sig en USB tilslutning på fronten også, så man ikke skal bagpå og rode.

For at tilgå indhold på USB enhed sætter du bare enheden til, så kommer der en menu frem med valg af om du vil se video, høre musik eller se billeder. Humax BXR-HD håndterer en del formater, når det gælder medieafspilning. Jeg havde held med at afspille VOB, WMV videofiler. WMA lydfiler kan boksen også afspille, men kun når man går ind under video, som indholdskilde, mens de ikke vises på listen, når man vælger musik.For dem der vil vide om videocontainer formatet mkv virker, så er svaret, at det virker delvist i forhold til video, mens lyddelen er begrænset, eftersom boksen ikke tilsyneladende håndterer DTS lyd. Musikdelen viser og afspiller udelukkende mp3 lydfiler. Humax har i forhold til musikafspilning tænkt på plasmaskærmsejere, eftersom billedet ikke forbliver statisk, mens der afspilles musik.

Rent filsystemmæssigt kan boksen læse filer fra USB enheder med filsystemerne EXT3, Fat og NTFS.

Humax BXR-HD Konklusion

Optager du sjældent 2 ting på samme tid eller lægger du vægt på muligheden for arkiv på eksterne harddiske, så er Humax BXR-HD et godt bud på en velfungerende fremtidssikret boks med ekstern PVR mulighed til brug med både kodede og ukodede kanaler via din stue- eller tag-antenne. Boksen har en velfungerende og enkel betjening, selv om du altså må leve med et lidt forstyrrende display på fronten af boksen, man egentligt gerne ville have kunnet slå fra.

Boksen tilbyder fuld support for DR HD med 5.1 lyd, hvilket er temmelig sjældent, så mon ikke dette er et plus for mange surround interesserede. DVB-T2 tunere er naturligvis et plus med mulighed for at se Boxer HDTV fra april 2012. Generelt så virker tuneren ganske god til at hente også svagere signaler ind.

Velfungerende PVR funktionalitet
HDTV Ready til Boxer HDTV fra april 2012
Mulighed for at afspille mediefiler fra USB

Kanalrækkefølge i hovedlisten/kanalnumre kan ikke ændres
Display på fronten af boksen har kun 4 karakterer og virker distraherende når teksten scroller uden mulighed for at slå det fra
Kun 1 USB tilslutning på bagsiden

DIGITALT.TV takker Jørgen P. Elektronik ApS for at stille Humax BXR-HD til rådighed for denne anmeldelse

I samme kategori

Back to top button