Højdepunkter på Viasat History, Explorer og Nature

| mandag 02. jan, 2012 12:32 | opdateret 02. jan, 2012 kl. 12:53 | 0 Kommentarer

Håndværkertilbud inklusive 100 vilde dyr

Viasat Explorer Viasat History Viasat Nature TV GuideEfter flere årtier som kendt tv-stjerne i Storbritannien beslutter Anna Richardson og hendes mand, restaurantejeren Colin McDougall at forlade det sikre liv i byen og købe en gammel og nedslidt zoologisk have på landet i det vestlige Wales.

Hverken Anna eller Colin har nogen som helst erfaring med at passe dyr, da de overtager godset Manor House og får over hundrede eksotiske dyr med i købet.

I denne underholdende og til tider bevægende dokumentarserie følger vi Anna og Colins hårde arbejde med at give de forsømte dyr livskvaliteten tilbage. Det viser sig at være mere krævende, end de nogensinde har kunnet forestille sig, og de er begge tvunget til at overvinde personlige barrierer.

Det samme gælder for dyrene, blandt andet den mandlige Gibbonabe Steve, der har angst for åbne pladser og ikke tør bevæge sig ud af sit snævre bur for at se nærmere på det nybyggede paradis.

List og stor tålmodighed er kodeordene, og det bliver der virkelig brug for, da parret beslutter sig for at købe en hun-marekat for at starte en marekattefamilie. Den pragtfulde hun, Sahara, ankommer til dyreparken og skal i karantæne, men der er et problem: Marekatte er kendt for at udstøde nye medlemmer af flokken ved at flå dem i stumper og stykker.

Se, hvordan Anna og Colin, og ikke mindst dyrene, klarer skærene.

“Anna’s Wild Life” har premiere lørdag den 7. januar kl 19.00 kun på Viasat Nature

DET HVIDE LÆRREDS STJERNER

Rejs med til Hollywood og få historien om skabelsen af verdens første og mest glamourøse filmstjerner fra Marilyn Monroe over Marlon Brando til Sophia Loren.

I denne fascinerende og ofte gribende dokumentarserie, der har eksklusiv premiere på Viasat History, hylder vi de mest glamourøse filmstjerner verden endnu har set: Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Audrey Hepburn, Kirk Douglas, Gene Kelly, Marlon Brando og Sophia Loren. Vi går tæt på deres liv både for- og bag kameraet og undersøger, hvad der drev dem og hvorfor folk holdt så meget af dem. Kommentatorer fra nutiden og dengang udtaler sig om ikonerne, når vi genopliver nogle af deres mest magiske filmøjeblikke og udforsker personlighederne bag navnene.

For Hollywoods største stjerner var der ofte kort fra succesen på lærredet og massernes hyldest til depression og præstationsangst. Dette gjaldt ikke mindst for seriens første hovedperson Marilyn Monroe, der trods sin korte karriere er blevet en af historiens mest holdbare legender.

Vi følger hende fra hendes spæde start som modellen Norma Jean, der pga. en usikker fremtid var blevet gift med sin nabo allerede som 16-årig, til hendes storslåede karriere som filmstjernen og sexbomben Marilyn Monroe, der især blev kendt for “Gentlemen foretrækker blondiner”, “Den søde kløe” og “Ingen er fuldkommen”. Vi ser arkivfotos, oplever hvordan hun fik sit berømte look og taler med tidligere kolleger, der kan berette om en kvinde med et helt særligt talent og en plaget sjæl, der havde svært ved at balancere karrieren og presset fra berømmelsen. 

Eksklusiv europæisk premiere den 12. januar kl 18.00 kun på Viasat History

Miraklet på Hudsonfloden – minut for minut

Den mirakuløse historie om US Airways afgang 1549, der nødlandede i Hudson River efter at være blevet gjort ukampdygtig af en flok gæs, da flyet lettede.

Torsdag den 15. januar 2009 er US Airways flight 1549 med 155 passagerer om bord netop lettet fra lufthavnen La Guardia i New York på vej mod Charlotte i North Carolina.
To minutter senere rammes flyet af en flok gæs, der ødelægger begge flyets motorer og forvandler flight 1549 til et meget tungt og hastigt faldende svævefly.

Kaptajn Chelsey Sullenberger har kun få minutter til at erkende, at han ikke kan nå en lufthavn. Han vil ikke risikere et styrt over det tætbefolkede Manhattan.
Mens flyets andenpilot forgæves gennemgår alle procedurer for at forsøge at genstarte flyet, tager Sullenberger en afgørende beslutning.

”Vi lander på Hudson-floden”, meddeler han kort og godt til kontroltårnet og styrer sikkert flyet uden om George Washington-broen og lander på vandet i en perfekt vinkel, så flyet ikke brækker over.

Katastrofen sker så hurtigt, at ingen af flyets besætning når at advare passagererne om nødlandingen, men de bliver hurtigt klar over, at noget er ved at gå helt galt.
Temperaturen er denne dag på omkring 7 minusgrader, og floden er næsten frosset til is. Det er kun muligt at overleve i det kolde vand i fem til otte minutter, og situation bliver for alvor kritisk, da der begynder at sive vand ind i flyet. Da redningstjenesten når frem, står passagerne i vand op til knæene på flyets vinger, og dykkere må redde passagerer, der er fanget i vandet.

På trods af de dramatiske omstændigheder, bliver der kun rapporteret én alvorlig ulykke. En kvinde brækker begge ben, men alle ombord overlever.
Pilot Chelsey Sullenberger bliver efterfølgende hyldet som en helt, og han fortæller beskedent, at det må være hans tid som jagerpilot, der betød, at han kunne lande flyet med så stor præcision.

Gå ikke glip af denne stærke amerikanske dokumentarfilm, der fortæller den dramatiske historie minut for minut gennem fængslende øjenvidneberetninger fra passagerer, vidner og redningsfolk.

PREMIERE den 15. januar kl. 20.00 på Viasat Explorer

Kilde: Viasat presse

Del på:

Tags:

Gemt under:: TV-Nyt