Harddiskoptagere – Produktguide

| fredag 17. maj, 2013 09:20 | opdateret 27. sep, 2016 kl. 20:26 | 12 Kommentarer

harddiskoptagere produkterI denne produktguide kigger vi på harddiskoptagere af de traditionelle slags, der også tilbyder afspilning af blu-ray/dvd.

LG og Samsung har igennem flere år været de toneangivende på harddiskoptager markedet i Danmrk. Men de senere år har Panasonic været førende på funktionalitet med deres modeller, der også kan optage over på blu-ray skiver.

Herunder får du mere information omkring de aktuelle harddiskoptagere.

Panasonic Blu-ray / Harddiskoptagere

Panasonic DMP-BCT73 DMP-BCT83

Panasonic er de absolut bedst udrustede og fungerende harddiskoptagere på det danske marked. Prisen er desværre også derefter.

Panasonic lancerer typsik nye modeller i efteråret. Deres aktuelle harddiskoptagere, lanceret oktober 2014, hedder DMR-BCT74 og DMR-BCT84. Forskellen på de 2 er størrelsen på den indbyggede harddisk på henholdsvis 500 GB og 1 TB. Desuden har DMR-BCT84 Keyword-optagelse funktion.

Kun til kabel-tv

De 2 Blu-ray / Harddiskoptagere fra Panasonic er udelukkende med kabel-tv tuner, så de kan kun anvendes af dig, der får dig tv-signal fra en kabel-tv udbyder, i den standard der hedder DVB-C. Dermed adskiller Panasonic sig fra de øvrige producenter, der typisk leverer modeller med kombinerede DVB-C/T2 tunere, der således også kan anvendes til antenne-tv signaler.

[singlepic id=3449 w=585 float=center]

Arkiver tv-optagelser på Blu-ray eller ekstern harddisk

Udover at være harddiskoptagere, så tilbyder Panasonic også mulighed for at brænde tv-programmer på en Blu-ray skive, eftersom der er indbygget blu-ray recorder. Du kan dog ikke optage live tv direkte til blu-ray. Først skal du optage det på den interne harddisk og så kopiere over.

En anden mulighed er at eksportere indhold til en ekstern harddisk. Altså rigtige gode muligheder for at arkivere tv, så du ikke er nød til at slette noget for at kunne optage noget, når den indbyggede harddisk er fyldt op.

Du kan naturligvis også afspille 3D & 2D Blu-ray-film samt DVD og CD.

[singlepic id=3433 w=585 float=center]

Begge modeller har 2 x DVB-C tunere, så du kan optage og se noget andet samtidigt. Det er også muligt at optage 2 ting samtidigt. Der er mulighed for montering af op til 2 CI+ kortlæser moduler, så modtagelse af kodede kanaler er muligt.

En anden smart mulighed er muligheden for at sende live tv eller optagelser til din tablet eller smartphone og du kan også sætte ting til at optage fra disse enheder via en app. Begge modeller kan kobles op på netværket via enten kablet eller indbygget trådløst netværk.

Der er en begrænsning i forhold til Smart TV, for eftersom disse modeller egentlig ikke oprindeligt var tiltænkt det danske marked, så er der kun 2 streaming tjenester, nemlig Netflix og SF Anytime. Du kan således ikke se HBO, Viaplay og lignende direkte gennem modellerne her.

Panasonic DMR-BCT74 og DMR-BCT84 er til salg i danske butikker.

Læs vores anmeldelse af den nordiske model DMR-BCT84 her

Sammenligning BCT84 / BCT74

Panasonic harddisk/blu-ray optagere pris og funktionssammenligning

DMR-BCT84
Panasonic DMR BCT 84

DMR-BCT74
Panasonic DMR BCT 74

Pris

klik for dagspriser

4400,-

3500,-

 

Farve Sølv Sort
Harddiskplads 1000GB 500GB
Tunere 2 x DVB-C 2 x DVB-C
Keyword Recording tick-green cross_01
Fjernoptag tick-green tick-green
SF AnyTime tick-green tick-green
Netflix tick-green tick-green
Læs Test Læs Test

Tyske alternativer

Der er også modeller på det tyske marked fra Panasonic, der ligner de nordiske en del og virker i Danmark til kabel-tv.

 • DMR-BCT740 (sort) og 745 (sølv) (500 GB harddisk og 2 samtidige optagelser)
 • DMR-BCT845 (sølv) (1 TB harddisk, kan lave 2 samtidige optagelser)
 • DMR-BCT940 (sort) (2 TB harddisk, kan lave 3 samtidige optagelser)

Ofte er prisen lavere i tyske butikker, så tjek evt. for priser på de tyske modeller BCT-740, BCT-845 og BCT-940.

Der er 2015 modeller på vej på det tyske marked. Disse får dog desværre heller ikke DVB-T2 tuner. Læs mere her

Kanalsøgning YouSee på Panasonic Harddiskoptager

YouSee kanalsøgning på Panasonic harddiskoptager kræver du indtaster et ID.

 • ID 100. Frekvens 143000, Symbolrate 6875, Modulation 64
 • Bland selv pakke ID er 111.

Samsung Hardiskoptager / Blu-Ray afspiller

samsung BD-F8900N

Samsungs modeller indenfor harddiskoptagere hedder BD-F8900N og BD-F8500N. De har været på markedet siden 2013 og adskilller sig ligesom hos Panasonic fra hinanden i forhold til størrelsen på den indbyggede harddisk. BD-F8900N har 1 TB mens du må nøjes med 500 GB på BD-F8500N.

I modsætning til Panasonic modellerne, så må du med Samsungs 2013 modeller undvære blu-ray optagelsesmulighed. Der er udelukkende blu-ray afspiller, der afspiller 3D & 2D Blu-ray-film samt DVD og CD.

Både kabel-tv og tv-antenne signal

Begge modeller har twin tuner til både DVB-C/T2. Du kan altså benytte harddiskoptageren med enten kabel-tv eller tv-antenne signal og optage 1 ting og se noget andet samtidigt. En anden mulighed i forhold til twin tunere er billede i billede funktionalitet. Dog kan disse funktioner være begrænset ved kodede kanaler, herunder for dig med signal fra Boxer TV. Der er mulighed for montering af et CI+ kortlæser modul, så modtagelse af kodede kanaler er muligt, men altså med begrænsninger i forhold til at håndtere 2 ting på samme tid. Til Boxer tv kunder med behov for at optage 2 ting samtidigt vil vi derfor anbefale en godkendt Boxer twin tuner boks i stedet.

Også Samsung tilbyder mulighed for at streame tv-kanaler, det kan ske over på en Samsung Galaxy-smartphone eller tablet. Der er ligeledes mulighed for at streame mediefiler fra en Galaxy-enhed til tv-skærmen via harddiskoptageren. Der er indbygget WiFi i optagerne.

Tjek prisen på Samsung BD-F8500N

Tjek prisen på Samsung BD-H8900

LG Hardiskoptager / Blu-Ray afspillere

LG 935N

LG 935N er den største model fra LG med 1 TB harddisk indbygget

LG lancerede i juni sine 2013 harddiskoptagere. Der er 3 forskellige modeller, HR939N, HR935N og HR933N, der adskiller sig i størrelsen på den indbyggede harddisk.

Både kabel-tv og tv-antenne signal

Alle 3 modeller kommer med dobbelt tuner til DVB-T2/C, du kan således benytte modellerne til at modtage og optage tv fra almindelig tv-antenne eller kabel-tv. Ønsker du at optage/vise 2 kanaler samtidigt, skal den ene kanal dog være tilgængelig uden brug af CA-modul (kortlæser). Dette skyldes at CA-moduler generelt kun kan håndtere en kanal af gangen. Til Boxer tv kunder med behov for at optage 2 ting samtidigt vil vi derfor anbefale en godkendt Boxer twin tuner boks i stedet.

Der er også indbygget Blu-ray, DVD, CD afspiller og desuden tilbydes USB tilslutning, så du kan tilslutte en USB enhed og afspille mediefiler fra denne. Det er også muligt at flytte filer fra eksterne enheder ind på den indbyggede harddisk.

Harddiskoptagerne har adgang til LGs Smart TV-platform, med tv-apps og adgang til f.eks. Netflix. Via gratis app så kan du styre din LG harddiskoptager fra en smartphone eller tablet. Der er desuden indbygget WiFi samt DLNA support i alle tre modeller.

DIGITALT.TV har anmeldt HR939N modellen

Tjek prisen på LG HR939N på Pricerunner.dk

Tjek prisen på LG HR935N på Pricerunner.dk

Tjek prisen på LG HR933N på Pricerunner.dk

En række tv-udbydere tilbyder også tv bokse med indbygget harddisk til tv-optagelse. Er du mere interesseret i sådanne så tjek vores guide her

Harddiskoptagere modeloversigt

ModelTV-TunerHarddiskBlu-raySmart TVPristjek
Panasonic DMR-BCT842 x DVB-C1000 GBAfspiller/optagerNetflix
SF Anytime
Tjek prisen
Panasonic DMR-BCT742 x DVB-C500 GBAfspiller/optagerNetflix
SF Anytime
Tjek prisen
Samsung
BD-F8900N
2 x DVB-C/T21000 GBAfspillerNetflix
Viaplay
Tjek prisen
Samsung
BD-F8500N
2 x DVB-C/T2500 GBAfspillerNetflix
Viaplay
Tjek prisen
LG HR939N2 x DVB-C/T21000 GBAfspillerNetflix
Viaplay
Tjek prisen
LG HR935N2 x DVB-C/T2500 GBAfspillerNetflix
Viaplay
Tjek prisen
LG HR933N2 x DVB-C/T2320 GBAfspillerNetflix
Viaplay
Tjek prisen
Del på:

Tags: , , ,

Gemt under:: Udstyr

Kommentarer (12)

 1. Palleba2000 siger:

  Hej!

  Ved nogen her om der er muligheder for at kombinere tunere i Panasonic’en? F.eks. 1x DVB-S2 og 1x DVB-T/T2 tunere.

  Jeg er interiseret i en Panasonic, men kun én, så jeg tænkte om tunerne er løse fra bundkortet, lidt lige som i f.eks. Dreambox, så kan man jo bare skifte den ene ud.

  MVH
  Palleba

 2. Per M siger:

  Vil man kombinere med forskellige tunere, så skal man have fat i en Linux styret PVR, noget i stil med eks. Vu+ som man også kan læse om her på digitalt.tv
  Til mange af de PVR bokse kan man også købe løse tunere, som man selv kan sætte i. Udskiftningen af tunerne er egentlig meget nemt, for det minder uhyre meget om alm. PCI som man kender fra de lidt ældre PC’ere, hvor det var udbredt blandt skærmkort, lydkort og interne TV kort.

 3. pdj siger:

  Er der nogen der kan bekræfte, at Samsungs modeller virkelig har HBO Nordic? Hverken Samsung, HBO eller diverse forhandlere nævner det…

 4. mich siger:

  pdj

  Ja. Jeg har på mit 2011 model D TV og og min 2012 model E Blueray, den sidste var bedre end den første.

  Samsung Facebook har også skrevet om det flere gange

  Den var flot på min Blueray

  • pdj siger:

   Tak, men jeg tænker specifikt på de nævnte F-modeller. Eftersigende er det nemlig på den ældre E-model, men ikke på den nye F-model. Men her, samt en side på Flatpanels siger F-modellen har HBO, men ikke om det er HBO Go eller HBO Nordic.

 5. mich siger:

  Er du på facebook, spørg inde på Samsung facebook, jeg kender ikke F modellen, desværre.

Skriv et svar