Giro d’Italia på TV 2 i 2012

| tirsdag 17. maj, 2011 10:27 | 0 Kommentarer

Team Saxo Bank-SunGard og Alberto Contador fører sig lige nu frem i årets Giro d’Italia, og når det italienske etapeløb i 2012 begynder med tre etaper i Danmark, bliver hele løbet sendt direkte på TV 2, der har indgået kommercielt partnerskab med startbyen Herning.

TV 2|SPORTEN har sikret sig rettighederne til Italiens pendant til Tour de France, Giro d’Italia, som i 2012 indledes med tre etaper i Danmark. Dermed kan danske cykelfans glæde sig til at se det italienske etapeløb direkte på TV 2, når starten går i Herning.

– Det er fantastisk for dansk cykelsport, at Giro d’Italia skal begynde i Danmark, og på TV 2| SPORTEN er vi begejstrede over udsigten til at skulle vise det legendariske cykelløb, når der køres i Herning og Horsens. For os er det helt logisk, at en så stor cykelbegivenhed vises på TV 2, som også for cykelsporten er hele Danmarks hjemmebane, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, og tilføjer:

– TV 2 er nærmest blevet synonym med Tour de France om sommeren, så nu glæder vi os til også at give danskerne cykelløb fra Giroen, som de seneste år har udviklet sig til et rigtigt spændende og seværdigt løb. Og med Saxo Bank-SunGards øjeblikkelige dominans bliver det kun ekstra attraktivt.

Giro d’Italia indledes i 2012 med to etaper i Herning og én i Horsens. I den forbindelse har TV 2 indgået et kommercielt partnerskab med startbyen Herning, som betyder, at man sammen vil kigge på de kommercielle muligheder, der ligger i det enorme etapeløb. Samarbejdet glæder Hernings borgmester, Lars Krarup, der står i spidsen for projektet.

– En tv-aftale er en forudsætning for så store sportsevents, som Giro d’Italia er, og vi har været rigtigt glade for TV 2s tilgang til det her projekt. Og så er det selvfølgelig ekstra godt, fordi TV 2|SPORTENs cykel-set-up er i en klasse for sig, siger Lars Krarup, der kalder Giroens start i Danmark for en af de allerstørste sportsbegivenheder på dansk grund nogensinde.

– Det er en kæmpe begivenhed, hvor vi selvfølgelig også skal tjene nogle penge, og dér er det kommercielle partnerskab med TV 2 og samarbejdet med TV 2s salgsafdeling rigtigt godt, siger Lars Krarup.

Næste års udgave af Giro d’Italia køres fra lørdag 5. maj til søndag 28. maj. Den indledende prolog køres lørdag aften i Herning centrum, 2. etape køres i det vestjyske med start og mål i Herning, mens 3. etape køres i Østjylland med start og mål i Horsens. Vinderen kåres i Milano – og altså på TV 2 – søndag 28. maj 2012.

Kilde: TV 2 presse

Del på:

Tags:

Gemt under:: TV-Nyt