Hjem Forum Antenne-TV Hjælp til antenne i Haderslev Re:Hjælp til antenne i Haderslev

#57958

reslfj
Participant

per drage sagde:

Jay sagde:

Så har jeg fået taget et nyt billede :

 


 
Hej

Den øverste antenne er en uhf gitterantenne og den dækker hele uhf området udmærket

Mvh Per

http://www.antenne.dk


 

Den meget store antenne ligner en VHF bånd I antenne, der måske har været brugt til  analogt DR1 på kanal 3 fra Fyn?  Den kan også have været til kanal 4 fra Flensborg ? – men det er rigtigt mange år siden, der blev sendt på denne kanal fra Flensborg.

Den antenne skal du ikke bruge i fremtiden til TV!  Bånd I – kanal 2,3 og 4 – udgik sammen med det analoge signal. Danmark har ikke længere rettigheder til disse kanaler og DVB-T/T2 er ikke defineret til at anvende VHF bånd I. 

Det er muligt at FM radio også modtages af denne antenne, men en langt mindre antenne tilpasset FM vil være rigeligt. 

Derimod kan VHF antennen nederst igen komme i brug, hvis Danmark åbner MUX8 på VHF båndet.  Tag den ned og gem den, hvis den ikke er tæret helt i stykker.

Det er meget lettere mht filtre ol.  når der kun er  een UHF antenne.  Her kan du dog evt. få brug for en lodret UHF antenne mod Flensborg også – lidt afhængig af dit behov for tyske kanaler og meget af evt. skygge fra de lokale bakker.

Du skal være opmærksom på, at kanal 64 anvendes midlertidigt intil Danmark og Tyskland er blevet enige om en anden kanal til Aabenraa. Der går dog nok 1-2 år endnu.   Kanalerne 61-69 er i Tyskland netop blevet solgt til mobilt bredbånd og Danmark har også besluttet at kanal 61-69 skal anvendes til mobilt bredbånd.    

Lars 🙂